שתף קטע נבחר

מאפיות אנג'ל: המאבק המשפחתי נחשף

מאבקי השליטה המשפחתיים במאפיות אנג'ל נחשפו היום בבית המשפט, כאשר גד אנג'ל הגיש צו מניעה זמני האוסר על בני משפחתו להפסיק את חברותו בדירקטוריון המאפייה. בני המשפחה: "הבקשה הוגשה בחוסר תום לב. גד חתר תחת אושיות החברה ומעל באמונה ולכן הוחלט לפטרו"

בהחלטה שנתן היום (ג') שופט בית משפט המחוזי בירושלים נחשפת תמונת המצב האמיתית בנוגע ליחסים בין בני משפחת אנג'ל, בעליהּ של מאפיית אנג'ל בבירה.

 

גדי אנג'ל, אחד מבעלי המניות של המאפייה, הגיש בקשה לצו מניעה זמני לבית משפט המחוזי האוסר על שאר בעלי המניות - ביניהם ירון אנג'ל, המכהן כמנכ"ל החברה ובבעלותו 22.5% ממניות אנג'ל; יגאל חיאט, המכהן כסמנכ"ל שבבעלותו 10% ממניות החברה, ורות מירון, המכהנת כחשבת החברה ובבעלותה 5.5% ממניות החברה - להפסיק את חברותו כדירקטור במאפייה או לפגוע במעמדו בכל דרך אחרת.

 

מאפיית אנג'ל, הגדולה בארץ, הוקמה בשנות ה-20 של המאה הקודמת ע"י שלמה אנג'ל. בניו, עובדיה ודניאל ניהלו את המאפיה עד 1987, ומאז ניהלו אותה שלושת בני הדודים - גדי אנג'ל, ירון אנג'ל ויגאל חיאט, שהחזיקו יחד בכ-53.5% ממניות החברה.

 

עד 2005 ניהלו השלושה את החברה כמנכ"לים משותפים. ואולם אז, בעקבות חילוקי דעות עסקיים, התמנה ירון למנכ"ל וגדי ויגאל לסמנכ"לים. לדברי גדי אנג'ל, המחזיק ב-23% ממניות החברה, הוא סייע לפני כשנה לשתי נשים שהתלוננו על הטרדות מיניות של עובד בחברה. לטענתו, על רקע סיועו נגרם קרע ביחסים בינו לבני דודיו, ונעשה נסיון לפטרו מכהונתו כסמנכ"ל, נסיון שנמנע ע"י בית הדין האזורי לעבודה.

 

לדברי גדי, באסיפה כללית של בעלי המניות שנערכה לפני כשנה חברו ירון אנג'ל, יגאל חיאט ורות מירון להדיחו, פתחו במסע שכנוע אגרסיבי, ניצלו צו איסור פרסום על הפרשה ומנעו מבעלי המניות הנוספים להצביע בעד מינויו לתפקיד דירקטור. בכך למעשה הדיחו אותו מכהונתו.

 

לדבריו, הוא מכהן כדירקטור מכוח מינוי זמני שנעשה ע"י הדירקטוריון של המאפייה והוארך שבע פעמים לפי הסדרים זמניים שהושגו בין הצדדים. כל עוד התנהלו הליכי הגישור ביניהם, אמור היה להישמר מעמדו כדירקטור, טוען אנג'ל, ואולם תוקף מינויו עתיד היה לפקוע לפני כחודש וחצי.

 

"רודף שחיתויות" ו"מגן צדק"

מהחלטת השופט שפירא עולה כי לפני אסיפת הדירקטוריון שבה הוחלט שלא להמשיך את כהונתו של אנג'ל כדירקטור לתקופת כהונה נוספת, הוחלט לפטרו מתפקידו כסמנכ"ל וזאת בעקבות מעשים חמורים ביותר שביצע כנגד החברה.

 

ועדת הביקורת של החברה כתבה בהחלטה כי אנג'ל התנכל לעובד בחברה על ידי חשיפת שתי תלונות שווא בדבר הטרדה מינית, ובמחיר סיוע ומימון בהגשת התביעה כנגד החברה בטענה שהוא "רודף שחיתויות" ו"מגן הצדק".

 

ועדת הביקורת אף קבעה כי אנג'ל הודה במפורש בפני המנכ"ל כי עשה מעשה שלא ייעשה, ואף ניסה להביא לביטול התלונות כשהתגלו מעשיו. לדברי ירון אנג'ל, יגאל חיאט ורות מירון, בקשתו של גדי הוגשה בחוסר תום לב מהותי ורצופה בסילופים ועיוותים של עובדות. לדבריהם, גדי חתר תחת אושיות החברה, מעל בחובת האמון שלו כלפיה תוך הפרה חמורה של חובותיו בה כנושא משרה ואלו הסיבות להחלטת החברה לפטרו.

 

השופט שפירא דחה את בקשתו של גדי אנג'ל וקבע כי אין לתת לו את הסעד המבוקש.

 

גדי אנג'ל: צר לי על ההחלטה

גדי אנג'ל מסר בתגובה: "צר לי שהשופט בחר להתייחס לתקנון היבש של החברה ולא התייחס לכללי הצדק הטבעי והעובדה שהתנכלו לי בשל העזרה שלי לעובדות בחברה שהיו במצוקה גדולה. אני לא רואה דרך אחרת בה יכולתי לנהוג מלבד לעזור להם".

 

"מאוד קשה לי שבית המשפט לא הגן עלי כמתחייב במקרה מסוג זה. הנחמה היחידה שלי היא שאם יוסר צו איסור הפרסום על הפרשה האמת תצא לאור".

 

מחברת אנג'ל נמסר בתגובה: "החברה מברכת על כך שבית המשפט דחה את טענות הסרק של גד אנג'ל, ולא מצא כל דופי בהחלטות מועצת המנהלים והאסיפה הכללית של החברה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים