שתף קטע נבחר

עובדים בליהמן: בונוסים לבכירים - סקנדל

בנק ברקליס, שרכש את פעילותו של ליהמן ברדרס, מתכוון להעניק בונוסים ל"אנשי מפתח" במשרדי בנק ההשקעות הכושל בניו יורק; ראש ממשלת בריטניה: על ארה"ב לדאוג לתשלום שכר ופיצויים בסך 8 מיליארד דולר לעובדים בלונדון

"סקנדל" - כך כינו עובדים של ליהמן ברדרס בלונדון את תוכניתו של בנק ברקליס הבריטי לחלק בונוסים בסכום כולל של 2.5 מיליארד דולר לעובדים במטה של ליהמן בניו יורק. ברקליס השתלט בסוף השבוע על פעילותו של בנק ההשקעות האמריקאי שפשט רגל בשבוע שעבר.

  

לפי התוכנית, שפרטיה פורסמו הבוקר ב"סאנדיי טיימס" הלונדוני, איתרה הנהלת ברקליס בקרב עובדי ליהמן בניו יורק שמונה בכירים ו-200 עובדים נוספים שהוגדרו "אנשי מפתח", להם היא מתכוונת להעניק את הבונוס. בנוסף, יש בכוונת ברקליס להציע לשמונה הבכירים חוזים לשנתיים תמורת סכום משוער של 10-25 מיליון דולר לשנה.

 

הבונוס יוענק לעובדים בשל תרומתם לרווחי ליהמן בשמונת החודשים הראשונים של השנה. לטענת אנליסטים, ברקליס מנסה בכך למנוע את עזיבתם של עובדים בכירים לטובת בנקים מתחרים.

 

"אנו ננהל זאת כמקובל בברקליס", אמר לעיתון נשיא הבנק, בוב דאימונד. המרוויחים הגדולים צפויים להיות מייקל גלבאנד, מנהל חטיבת השווקים הבינלאומיים בליהמן, ואריק פלדר ויונג סון-לי, מנהליה המשותפים של חטיבת ההשקעות קבועות ההכנסה.

 

ההחלטה להעניק את הבונוס לחלק מעובדי ליהמן בארצות הברית גרמה לכעס רב בקרב עובדי הבנק באירופה ובמזרח התיכון. "זהו סקנדל מוחלט" אמר אחד מעובדי ליהמן אשר ביקש להישאר בעילום שם. "לעולם לא אעבוד שוב עבור חברה אמריקאית. אף אחד מהמטה בניו יורק לא היה איתנו בקשר מאז נכנס הבנק לפשיטת רגל".

 

עובד אחר ציין כי "כל הבנקים האחרים חולצו מהמשבר, כולל ליהמן ברדרס בארצות הברית, אבל בקשר לעובדים באירופה המצב שונה".

 

"זו שערורייה צינית במיוחד" אמר וינס קייבל, בכיר במפלגה הליברל דמוקרטית בבריטניה. "חלק מהבעיה בליהמן, כמו גם בבנקים אחרים, היתה שהם יצרו 'תרבות בונוסים' אשר השפיעה על פעילותם. כזו אשר העניקה תמריצים לפי היקפן של עסקאות ולא לפי איכותן".

 

גורדון בראון: "לדאוג לעובדים בלונדון"

בתוך כך, ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, קרא לממשלת ארה"ב לדאוג לתשלומי שכר ופיצויים לעובדי סניף ליהמן ברדרס בלונדון. בכינוס השנתי של מפלגת הלייבור אמר בראון כי לפי חישובו, הסכום שיש להעביר לעובדים בבריטניה של בנק ההשקעות הוא כ-8 מיליארד דולר.

 

"בימים אלו אנו עובדים בשיתוף פעולה הדוק עם ממשלת ארה"ב, ומקווים כי כל מי שהועסק בליהמן ברדרס יקבל את שכרו והפיצויים המגיעים לו. אני מתכוון לפועלי ניקיון פשוטים ואנשי מחשבים בראש ובראשונה, ולא לכלכלנים שאפתנים שיסתדרו", אמר בראון. לדבריו, בעוד שלושה ימים הוא מתכוון לערוך ביקור לארה"ב, שם ידון בעניין עם בכירי הממשל.

 

במקביל דורשת ענקית ראיית החשבון PWC, המנהלת את נכסי ליהמן בבריטניה מאז פשיטת הרגל, כי למשרדי ליהמן בלונדון יושבו 4.4 מיליארד ליש"ט אשר הועברו לחברת אחזקות אמריקאית של ליהמן שעות ספורות לפני קריסת הבנק. העברת הכספים הותירה את המשרדים בלונדון ללא אפשרות לשלם לעובדים את שכרם. בראון הצהיר אתמול כי הוא תומך במאמצי PWC להשיב את הכסף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
עובדי ליהמן ברדרס בבריטניה: הבכירים מקבלים בונוסים. והם?
צילום: AFP
מומלצים