שתף קטע נבחר

עוגת תפוחים וקינמון הפוכה

נפלאה לכבוד החג, אבל נהדרת בכלל, כי אפייה עם תפוחים היא תמיד דבר שמפיץ בבית ריח נפלא, ועושה תחושה טובה לכל מי שבסביבה

עוגת תפוחים וקינמון הפוכה

אהובת הקהל בביתנו, בימי החגים ובימים אחרים, תמיד ונאכלת בריבועים, הממ, גדולים מדי, בדרך כלל עם שמנת חמוצה ליד, אבל לפעמים גם בבוקר, עם קפה ליד בלבד.

  

 

המרכיבים (תבנית לא מתפרקת בגודל 20X30 ס"מ)

2 תפוחים מזן גרני סמית', קלופים ומגולענים, חתוכים ל-8 פרוסות

3/4 כוס סוכר חום (רצוי מסוג דמררה)

1/2 כוס מים

4 ביצים גדולות

2 כוסות (400 גרם) סוכר לבן

100 גרם חמאה, מומסת

1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

1/2 כפית מלח

1/2-1/4 כפית קינמון טחון

אפשרויות להגשה

קצפת, שמנת חמוצה

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.

2. שמים במחבת את הסוכר וחצי כוס המים, ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה כמה דקות עד שהסוכר נמס, ובמחבת מתחיל להיווצר קרמל כהה, אבל הוא עדיין נוזלי קצת. מערבבים קלות ומשהים כך את המחבת כמה דקות.

3. מסדרים בתבנית את התפוחים, בכמה שורות. שופכים עליהם את הקרמל (אל דאגה: הוא מציף אותם, כמותו די גדולה, וזה בסדר, הכל ייספג באפייה).

4. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר הלבן ומקציפים לקרם תפוח. מוסיפים פנימה את החמאה המומסת, מערבבים היטב, מוסיפים את השמנת ותמצית הווניל ומערבבים ידנית עד שמתקבל עיסה אחידה. מוסיפים את הקמח ואת המלח ואת הקינמון ומערבבים ידנית עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים את העיסה על התפוחים שבתבנית ואופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת היטב, וקיסם הננעץ בתוכה יוצא יבש אך עם מעט פירורים עליו.

5. מוציאים מהתנור, ומשהים כמה דקות בטמפרטורת החדר. מצמידים לעוגה בזהירות צלחת הגשה והופכים בזהירות. אם רוצים, אפשר לשמור עד שלושה ימים, בכלי מכוסה בטמפרטורת החדר.

6. ההגשה: מגישים חמים, אפשר עם קצפת או שמנת חמוצה ליד.

 

 

 

תפוחים וקינמון הפוכה
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים