שתף קטע נבחר

דרוש נציג הומו למועצה: מי אמר האקס של עברי?

יניב ויצמן, יו"ר ארגון "הנוער הגאה", מצטרף לרשימת "רוב העיר" כנציג הקהילה ההומו-לסבית. עם זאת, ייתכן שלראשונה זה עשור, תישאר מועצת העיר ללא אף נציג של הקהילה. הנציג האחרון, איתי פנקס: "הרשימות לא הבינו את הפוטנציאל שיש לחברי הקהילה"

למרות שתל-אביב מהווה אבן שואבת להומואים ולסביות מכל הארץ - ייתכן שבבחירות המקומיות הקרובות, לראשונה זה עשור, לא יהיה נציג לקהילה במועצת העיר. יניב ויצמן, המוכר כחברו לשעבר של הזמר עברי לידר, מנסה לתקן את המצב והצטרף לרשימת "רוב העיר - רשימת הצעירים של תל-אביב יפו", שהתארגנה בפאבים בעיר.

 

ויצמן, בן 34, פועל שנים רבות למען קהילת הגייז העירונית. הוא ייסד ויו"ר ארגון "הנוער הגאה", המעניק סיוע ותמיכה חברתית לאלפי בני נוער הומואים ולסביות. הוא עלה לקרון האחרון ברכבת הבחירות, רגע לפני שהגיעה לתחנה. 

 

"ללא ספק, היעדר נציג לקהילה במועצת העיר היה שיקול מרכזי בהצטרפות שלי לרשימה", הסביר ויצמן, החבר בוועדה לזכויות האדם בעיריית תל אביב-יפו, "אני יודע עד כמה זה קריטי שיישב מישהו מהקהילה במועצת העיר. בסופו של דבר, כל ההצבעות במועצת העיר הן אישיות ואם לא יהיה מי שידאג אישית לקהילה, פשוט לא יגיעו תקציבים".

 

לדבריו, "העובדה שאין נציג לקהילה בירושלים ובערים אחרות בישראל, רק מחזקת אצלי את ההרגשה שבתל-אביב חייב להיות נציג כזה, כדי להמשיך ולשאת את הדגל". עם זאת, ויצמן, המוצב במקום השלישי ברשימת "רוב העיר", יצטרך לעבוד קשה כדי להיבחר למועצה, שנותרה נטולת נציג מהקהילה ההומו-לסבית.

 

הנציגים מתחרים על ואקום "גאה"

במועצת העיר הקודמת היתה זו מיכל עדן שייצגה את הקהילה הגאה ובמועצה הנוכחית היה איתי פנקס ממרצ הנציג, אולם הוא החליט לקחת פסק זמן מהחיים הפוליטיים בשלב זה. ניסיונות של נציגים כאלה ואחרים בקהילה, כמו יו"ר אגודת ההומואים והלסביות מייק המל, לרוץ ברשימה סקטוריאלית של הקהילה - לא צלחו, וכך נותרה לה קהילה, שעל-פי הערכות מונה כ-70 אלף בני אדם, ללא נציג במקום ריאלי.


מצעד הגאווה בתל-אביב. תישאר ללא נציג הקהילה? (צילום: ירון ברנר) 

 

גם יעל דיין, שנחשבה במשך שנים כפעילה למען הקהילה, תצטרך הרבה מזל כדי להיכנס למועצת העיר. דיין, שבקדנציה האחרונה הובילה את מרצ, הפסידה בבחירות הפנימיות של המפלגה וחברה לרשימתו של ראש העיר, רון חולדאי. כלל לא בטוח שהמקום החמישי ברשימה יבטיח לה מקום במועצת העיר.

 

עוד נציג של הקהילה שינסה את מזלו הוא עו"ד ערן לב, שהיה היועץ המשפטי של האגודה, וקיבל את המקום הרביעי ברשימת מרצ. מקום זה נחשב ריאלי, אך ורק אם מרצ תצליח להפתיע ולשמור על כוחה בבחירות הקרובות.

 

פרישתו של איתי פנקס, הנציג האחרון של הקהילה ההומו-לסבית במועצת העיר, הותירה ואקום "גאה" בשטח. "בעיר שיש בה כל כך הרבה אנשים של הקהילה היה צפוי שיהיו שניים או שלושה נציגים", מסביר פנקס, "כנראה שהרשימות בתל-אביב לא הבינו את הפוטנציאל שיש לחברי הקהילה בעיר, ולכן לא העניקו לנו מקום טוב ברשימות שלהן".

 

פנקס לא סבור שיש מקום לרשימה עצמאית של הקהילה, "משום שלחברי הקהילה לא חסר כלום בתל-אביב. מצד שני, אין שום סיבה שאף נציג שלנו לא יהיה במועצת העיר. יכול להיות שזה נובע מחוסר התארגנות של הקהילה, ואולי קצת שאננות. בכל מקרה, אני וחבריי נעשה הכל על מנת שיהיה מקום ריאלי בטוח לחבר מהקהילה במועצת העיר הבאה".

פורסם לראשונה 15/10/2008 23:51

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ויצמן. מקום שלישי ברשימה
פנקס. "לא הבינו את הפוטנציאל"
צילום: אסנת קרסננסקי
מומלצים