אופנה: מא' ועד ת'
שרלוק הולמס והמשבצות הסקוטיות חוזרים, ואת לא ידעת? אז הנה כל הטרנדים שאת חייבת לסתיו־חורף 2009. מילון האופנה השלם
א'
אדום
אדום הוא צבע מלא עוצמה וניגודים, עשיר בגוונים ושופע השראה. הוא צבעו של הדם, וככזה, זה רק מתבקש שיהיה מזוהה עם תשוקה, אהבה ואפילו עם סכנה. האיכויות הדרמטיות שלו הופכות אותו לצבע שאי אפשר להתעלם ממנו, והבחירה ללבוש אותו היא, לפיכך, סוג של הצהרה. בשעות היום, לכי על השילוב האינטנסיבי בינו לבין פריטים שחורים מבריקים, כמו שאפשר היה לראות אצל " John Rocha ", שם צירפו מעיל פיסולי באדום לחצאית תפוחה בשחור בוהק, או ב"Biba", ששיחקו על הניגוד המעניין בין חצאית המשי השחורה לסוודר גדוש הטקסטורות האדום. לערב, עטי על עצמך את הצבע העז והנועז הזה בגרסה סקסית יותר: בחרי פריטים מבד מבריק או כאלה שמעוטרים בפאייטים ובאבני קריסטל, ואל תעמיסי יותר מדי אביזרים.
קבלי טיפ:
- אמנם ב"דיור" הלבישו את הדוגמניות באדום מכף רגל ועד ראש, אבל מחוץ למסלול כדאי שתסתפקי באקססורי ארגמני אחד בלבד. התמקדי בכובע, תיק, נעליים או כפפות, העיקר שלא תביאי לעולם אובר־דוז!
- שדרגי את הלוק שלך והחליפי את החולצה המכופתרת הלבנה באחת אדומה עם אמרות מסולסלות, כמו זאת שנצפתה בתצוגה של "מוסקינו".

מתוך תצוגה של "מייקל קורס"
אינגליש קייק
מבט מהיר על הטרנדים המרכזיים של העונה מבהיר, די בקלות, עד כמה הממלכה המאוחדת משפיעה החורף על האופנה. זה מתחיל בטרנד המשבצות, ובראשו דפוס הטארטן שנקרא בפי העם "משבצות סקוטיות"; נמשך בלוק הגברי והמחויט בסגנון שרלוק הולמס, שכיכב על המסלולים; ובל נשכח את נעלי ה"אוקספורד", הלוא הן נעלי המזכירה, שמגיעות הפעם עם פתח לאצבעות בנוסח עדות הפיפ־טואו. ולא רק השפעותיו של רחוב אוקספורד המהוקצע ניכרות לעין העונה אלא גם אלה של סצנת הפאנק ששלטה באנגליה בסבנטיז: מכנסי העור נעלי ה"דוק מרטינס" ונעלי העקב מהלק חוזרים ובגדול, כך שכל מה שנותר לנו כדי להרגיש אנגליות לגמרי זה רק להתארגן על איזה ספל תה.