שתף קטע נבחר

נפלה מהליכון, שברה רגל ותפוצה ב-80 אלף ש'

המתאמנת באה לחדר הכושר כחלק מתהליך שיקום לאחר ניתוח ברגל. ההליכון האיץ והיא נפלה על הריצפה בצרחות כאב

אישה שהתאמנה בחדר כושר, נפלה מהליכון ושברה את רגלה תפוצה ב-80 אלף שקל. כך קבע היום (ה') שופט בית משפט השלום בראשון-לציון, רפי ארניה. "על בעלי מכוני כושר לנקוט בכל האמצעים הסבירים והמקובלים כדי להגן על המתאמנים מחשיפה לסיכונים", קבע השופט.

 

התובעת, בשנות ה-50 לחייה, הגיעה למכון הכושר "סטייל" בראשון-לציון, בין היתר על מנת לשקם את עצמה מניתוח שעברה ברגלה. בפגישת ההיכרות היא מסרה לבעל המכון מידע על מצבהּ הרפואי, ואף אמרה לו כי פעילותה במכון הכושר היא חלק מהליך השיקום לאחר הניתוח.

 

בפעם השלישית שבה הגיעה למכון ביקשה התובעת לעלות על ההליכון. היא פנתה לנתבע ושאלה האם היא יכולה לעלות על ההליכון, והלה השיב בחיוב. לטענת התובעת, היא ביקשה שהמכשיר יכוון ללא יותר מאשר 5 דקות.

 

"הנתבע נטל על עצמו להיות חלק מתהליך שיקומה של התובעת"

התובעת טענה בכתב התביעה, באמצעות עו"ד דוד סער, כי "עובד המכון כיוון את ההליכון והלך לדרכו, מבלי שנשאר להשגיח עליה. היא עלתה על ההליכון, ולפתע ההליכון האיץ במפתיע תוך שהיא מנסה להיאחז בו כדי לא ליפול. ואולם היא נפלה על הריצפה בין שני הליכונים, ללא יכולת תנועה תוך שהיא צורחת מכאבים".

 

בין יתר הטענות נגד בעל המכון בכתב התביעה נכתב כי הוא לא רכש הליכונים בעלי מפסק אוטומטי או שרוך ביטחון, לא נקט אמצעי זהירות סביר על מנת למנוע את הנפילה, כגון עמידה לצד התובעת בפעם הראשונה שהיא עולה על ההליכון לאחר הניתוח וביודעין שהתובעת מצויה בתהליך שיקום.

 

"לא יכול להיות כל ספק כי קיימת חובת זהירות מושגית בין בעלי מכון כושר לבין המתאמנים במכון", כתב השופט ארניה בפסק דינו. "למעשה, בכך שהנתבע הסכים כי התובעת - במצבהּ הרפואי שהיה ידוע לו - תתאמן במכון, ובכך שהנתבע הכין בעבורה תוכנית אימונים מיוחדת בשים לב למצבהּ הרפואי והגופני כפי שהציגה בפניו, הנתבע נטל על עצמו להיות חלק מתהליך שיקומה של התובעת, ועל כן היה עליו לנקוט אמצעי זהירות מיוחדים בעת אימוניה במכון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: אופירה יוחנן וולק
באה לשיקום הרגל, יצאה עם שבר
צילום: אופירה יוחנן וולק
מומלצים