שתף קטע נבחר

לבנת עותרת: "אולמרט ינסה להיכנס להיסטוריה"

"אין צורך ציבורי בשיחות עם סוריה", טוענת הח"כית מהליכוד, בעתירה לבג"ץ נגד מו"מ בממשלת מעבר

שאיפותיו של ראש הממשלה להמשיך במו"מ עם סוריה, מגיעות לפתחו של בג"ץ. ח"כ לימור לבנת הגישה הבוקר (יום ב') עתירה לבג"ץ נגד ראש הממשלה, ממשלת ישראל והיועץ המשפטי לממשלה, בטענה שעל אהוד אולמרט ומממשלתו להפסיק לאלתר כל משא ומתן, בין אם מדובר בסוריה או ברשות הפלסטינית - עד להקמת ממשלה חדשה שתיהנה מאמון הכנסת.

 

בסוף השבוע פורסם כי ראש הממשלה מתכוון לחדש את השיחות המתווכות עם סוריה, למרות הבחירות שבפתח והעובדה שמדובר בממשלת מעבר. מאז לא יודעת המערכת הפוליטית מנוח. ח"כ לבנת פנתה ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, שקבע כי אין מניעה למגעים בזמן זה. בעקבות זאת, היא הגישה את עתירתה לבג"ץ, וביקשה כי מזוז יורה לאולמרט להפסיק את המגעים.

 

בעתירה מפרטת לבנת את השתלשלות העניינים מרגע התפטרות ראש הממשלה ועד לאי הצלחתה של ציפי לבני להקים ממשלה. לבנת כותבת בעתירה כי אולמרט לא מכהן כיו"ר קדימה, ולכן לא יכהן כראש ממשלה הבא - ובכל זאת הודיע כי הוא מעוניין לדבר עם סוריה ועם הרשות הפלסטינית, הן על חלוקת רמת הגולן והן על חלוקת ירושלים.

 

"מדובר בתהליכים שתוצאותיהם יכולים להשפיע השפעה ניכרת על המדינה למשך שנים ארוכות", כותבת לבנת בעתירתה.

"לא קיים 'צורך ציבורי' ואסור לנהל משא ומתן שכזה על ידי ראש ממשלה מתפטר". לטענת לבנת, ניהול המשא ומתן בידי אולמרט יכול לכבול את ידיו של ראש הממשלה הבא. לדבריה, ויתורים מצדו של אולמרט משולים למתן ערבות בנקאית אוטונומית מידי צד ג'.

 

לבנת כותבת בעתירה כי יש חשש כי אולמרט ינסה לקבוע את מקומו בהיסטוריה, קביעות שיחייבו את הבאים אחריו, ללא כל דחיפות בקיום המגעים. לבנת מדגישה בעתירה, כי על-פי קביעת נציגי בית המשפט העליון, לא ניתן למנות שופטים חדשים בממשלת מעבר. "לא מתקבל על הדעת כי ממשלת מעבר לא תוכל למנות שופט שלום, אך תוכל לקבוע עובדות בשטח בענייניים גורליים ביותר", כתבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
לבנת. עד כאן
צילום: ירון ברנר
אולמרט. רוצה לדבר
צילום: גיל יוחנן
מומלצים