האיטי: לפחות 75 הרוגים בקריסת בית-ספר
בניין בן שלוש קומות קרס מסיבה לא ברורה ועשרות תלמידים נקברו תחת ההריסות. במקום לפחות 75 הרוגים ועשרות פצועים, רבים מהם באורח אנוש. הורים רבים באו לבית הספר בניסיון לאתר את ילדיהם תחת הריסות המבנה
אסון בהאיטי. לפחות 75 בני אדם נהרגו הערב (יום ו') כאשר בניין בית ספר שבתוכו שהו תלמידים קרס בבירת המדינה, פורט-או-פרנס. הקומה השנייה בבניין קרסה מסיבה לא ברורה, ומוטטה גם את הקומה הראשונה.
הבניין בן שלוש הקומות התמוטט וקבר תחתיו עשרות בני אדם. עדי ראייה סיפרו כי לפחות 75 בני אדם נהרגו ועשרות נפצעו. לדברי עדי ראייה, תלמידים נקברו תחת בלוקים של בטון וקולות בכי וזעקות כאב נשמעו באזור.
הורים רבים באו לבית הספר בניסיון לאתר את ילדיהם תחת ההריסות. כוחות משטרה ונציגים של האו"ם מחפשים אחר ניצולים במקום. נציג המשטרה, קרל הנרי בושר, אמר כי לפחות 25 בני אדם הועברו לבית החולים, חלקם נפגעו באורח אנוש. לדבריו, תלמידים רבים עדיין קבורים תחת ההריסות.
המדינה בקריביים סבלה בקיץ האחרון מאסונות טבע רבים. הרשויות בהאיטי הודיעו כי מניין ההרוגים בארבע סופות טרופיות והוריקנים שפקדו את המדינה במהלך הקיץ נאמד בכ-800 בני אדם.
הממונה על הגנת הציבור בהאיטי, מריה-אלטה בפטיסטה, מסרה כי צוותי ההצלה ממשיכים להוציא גופות מאזורים בהם אירעו שטפונות ומפולות בוץ.
הבניין קרס. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים