שתף קטע נבחר

AMD מציגה: מעבדי שנגחאי

יצרנית המעבדים מספר שתיים מנסה לחזור לתמונה עם המעבד החדש "שנגחאי". על הנייר הנתונים נראים מבטיחים, אבל אחרי הכשלון של מעבדי ברצלונה אשתקד יהיה עליה לרכוש מחדש את אמון הצרכנים

יצרנית המעבדים AMD השיקה היום רשמית את מעבד ה-45 ננומטר הראשון שלה, שהיה ידוע עד כה בשם "שנגחאי".

 

דגמי שנגחאי הראשונים, המקדימים את לוחות הזמנים הרשמיים בכחודשיים, הם מעבדי Opteron ארבע-ליבתיים המיועדים לשרתים. ליבת שנגחאי מבוססת על ליבת ברצלונה שהושקה אשתקד ומשמשת במעבדי Phenom ו-Opteron הקיימים. AMD הסבה בה שיפורים שונים שמאפשרים שיפור ביצועים של 20 אחוזים במהירות שעון זהה וצריכת חשמל נמוכה ב-10 עד 35 אחוזים.

 

המעבר לתהליך הייצור החדש מאפשר, כבר בשלב ההכרזה, מהירויות שעון גבוהות יותר ממעבדי הדור הקודם.

 

קו המעבדים החדש כולל דגמים במהירויות שעון שבין 2.3GHz ל-2.7GHz ובעלי הספק של 75 וואט. בתחילת 2009 יושקו שתי ווריאציות על המיקרו-ארכיטקטורה הבסיסית: מעבדי HE, בעלי צריכת חשמל נמוכה של 55 וואט; מעבדי SE, בעלי ביצועים משופרים וצריכת חשמל של 105 וואט.

 

המעבדים החדשים מיועדים לתושבות מסוג Socket F, כמו מעבדי ברצלונה, מה שיאפשר ללקוחות הארגוניים לבצע שדרוג פשוט. התמיכה בטכנולוגיית האפיק המשודרגת HyperTransport 3.0 תבוא לידי ביטוי בתחילת השנה הבאה, בשרתים שישתמשו בערכות שבבים חדשות שיתמכו בה.

 

בדרך אל שולחן העבודה

בתחילת 2009 מתכננת AMD להשיק גם את הגירסה השולחנית של שנגחאי, שתקבל את השם Phenom II. הדור השני של Pheonom יהיה חלק מפלטפורמה חדשה (Dragon), שתחליף את הפלטפורמה השולחנית הנוכחית (Spider) ותכלול ערכות שבבים מסדרה 700 ומאיצים גרפיים מסדרה Radeon HD 4000.

 

דון סקאנסן, אנליסט של שוק המעבדים, אמר ל-EE Times כי הטכנולוגיה של AMD מובילה על זו של אינטל בדור שלם, עוד מימי ברצלונה: "התכונות ה'חדשות' שאינטל מציגה עם מעבד ה-i7 שלה הן חדשות רק עבורה", הוא טוען. "טכנולוגיות הייצור של אינטל מתקדמות יותר, אך הדבר אינו נכון לגבי המיקרו-ארכיטקטורה של המעבדים", הוא מסביר.

 

בין החברות שהכריזו על כוונתן לשלב את מעבדי שנגחאי בשרתים שלהן: סאן, HP, Dell ויצרנית מחשבי העל Cray.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עולים מדרגה מהדור הקודם - Phenom
מומלצים