שתף קטע נבחר

נשיא עצרת האו"ם קרא לחרם, ישראל התלוננה

אחרי שהתחבק עם אחמדי-נג'אד, נשיא עצרת האו"ם, האב מיגל ד'אסקוטו ברוקמן מניקרגואה, שוב מעורר את זעם שגרירת ישראל. גבריאלה שלו מחתה על ההשוואה לאפרטהייד ואמרה בדיון על "סבל הפלסטינים": האו"ם ארגון מנותק

האו"ם מזדהה עם "האסון הפלסטיני" - וישראל מוחה על ההשוואה לאפרטהייד. ישראל הגישה היום (ג') למזכ"ל האו"ם תלונה רשמית נגד נשיא עצרת האו"ם, האב מיגל ד'אסקוטו ברוקמן מניקרגואה, שהאשים את ישראל בניהול משטר אפרטהייד בשטחים וקרא להטיל על ישראל חרם בינלאומי.

 

בנאומו אתמול בעצרת אמר ברוקמן: "דיברתי על האפרטהייד ואיך המדיניות של ישראל בשטחים הפלסטיניים הכבושים, נראית דומה לאפרטהייד בתקופה אחרת וביבשת אחרת. אחרי הכל האו"ם הוא זה שהעביר אמנה בינלאומית נגד פשע האפרטהייד, והבהיר לכל העולם כי ניהול אפליה רשמית חייב להיות מוּצא אל מחוץ לחוק בכל מקום".

 

נשיא עצרת האו"ם קרא למוסדות הבינלאומיים להטיל על ישראל חרם, למנוע ממנה ניהול קשר פיננסי עם העולם, להטיל עליה סנקציות ולהפעיל לחץ "כדי שתחדל מההפרות הללו".

 לפני כחודשיים עורר ברוקמן סערה כאשר התחבק עם נשיא איראן, מחמוד אחמדי-נג'אד.

 

בתגובה אמרה שגרירת ישראל באו"ם, גבריאלה שלו, כי נשיא העצרת "אינו מבין את תפקידו ושוכח שעליו לייצג את כל המדינות החברות באו"ם. הוא ממשיך לחרוג מסמכויותיו ואמירתו האומללה מתווספת להתבטאויות אחרות בחודשים האחרונים נגד המערב. הוא ראוי לגינוי מיידי של הקהילה הבינלאומית".

 

יום הקמת ישראל - יום אבל ויגון

חילופי ההאשמות התעוררו במסגרת האירועים שהמתקיימים באו"ם כמדי שנה לקראת 29 בנובמבר - היום שבו הצביעה העצרת הכללית על גבולות החלוקה של ארץ ישראל, והקמת מדינת ישראל ופלסטין. בשנים האחרונות נוהג האו"ם לאזכר את האירוע כיום סולידריות עם "האסון של העם הפלסטיני".

 

באופן מסורתי, ביום זה נדונות החלטות שנתיות נגד ישראל, וגם השנה צפויות להתקבל שש החלטות כאלה. במשך השנים ישראל החרימה את דיון זה בעצרת, בשל אופיו החד צדדי. בשנה שעברה החליטה ישראל לחרוג ממנהגה ולקחת בו חלק.

 

גם היום עלתה לבמה השגרירה שלו, ובנאום בעצרת הכללית שאלה כיצד קרה שכ"ט בנובמבר, "יום שבו נתקבלה ההחלטה על הקמת מדינת ישראל, יום בו האו"ם אימץ את פתרון שתי המדינות, הפך ליום אבל ויגון באו"ם?"

 

שלו האשימה את האו"ם שהוא ארגון מנותק, "שאינו מייצג ואינו משקף את מה שמתרחש בפועל. הדברים האמיתיים מתרחשים מחוץ לאו"ם", אמרה.

 היא הוסיפה ש"אם דנים במזרח התיכון אז בראש ובראשונה צריך לתת את הדעת לסוגיות הרות גורל כמו האיום של איראן להשמיד את ישראל; העברות הנשק והתמיכה שסוריה מעניקה למחבלים; החמאס שמשגר טילים נגד אזרחי ישראל; והחיזבאללה שמתחמש ובונה ארסנל נשק המאיים על ישראל, על לבנון ועל האזור כולו".

 

השגרירה שלו טענה שבמקום להמשיך במדיניות החד צדדית של האו"ם בכל הקשור לסכסוך הישראלי-פלסטיני, "ישראל מצפה שהאו"ם יאמץ קו מחשבה חדש לפיו ישראל לא תתקל ברוב האוטומטי המכשיל כל התקדמות באזורנו. לא נאפשר למכנה המשותף הנמוך המבקש להמשיך להלום בישראל, להכתיב דיונים כאלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שגרירת ישראל, גבריאלה שלו
צילום: שחר עזרן
ברוקמן ואחמדי-נג'אד, בספטמבר
צילום: רויטרס
מומלצים