שתף קטע נבחר

בג"ץ: ניתן לקיים מו"מ מדיני בזמן ממשלת מעבר

השופטים קבעו: אין מקום לסטות מההלכה הישנה - אך נדרש איפוק. ח"כ לבנת: ההחלטה אינה מאפשרת לראש הממשלה ולשרת החוץ לעשות ככל העולה על רוחם

שופטי בג"ץ העניקו לאהוד אולמרט "אור ירוק" להמשיך במגעים המדיניים: בית משפט העליון דחה היום (ה') את עתירתה של חברת הכנסת לימור לבנת מהליכוד, שדרשה להפסיק את המשא-ומתן המדיני עם סוריה והפלסטינים בזמן כהונת ממשלת המעבר. עם זאת, הם קבעו כמה סייגים.

 

בפסיקתם קבעו השופטים כי הם לא רואים מקום לסטות מההלכה שקבעו לפני מספר שנים, לפיה היקף הסמכויות של ראש הממשלה שהתפטר אינו שונה מהיקף סמכויות של ממשלה רגילה.

 

לדברי השופטים, על ראש הממשלה שהתפטר ועל הממשלה היוצאת לנהוג באיפוק ובריסון המתחייבים ממעמדה של הממשלה כממשלת מעבר, במיוחד כשקרבים למועד הבחירות בכנסת. עוד הדגישו השופטים כי "בגדר מתחם הסבירות והמידתיות הנתונים לממשלה ולראש הממשלה, עליהם להימנע ככל הניתן מקבלת החלטות בלתי הפיכות שעלולות לכבול את ידיה של ממשלה עתידית כזו או אחרת".

 

השופטים אף קבעו כי יש להתחשב בכך שלניהול משא ומתן בתחום המדיני, עשויה להיות חשיבות בלתי מבוטלת. אולם, למרות כל זאת, קבעו השופטים כי נטייתו של בית המשפט היא שלא להתערב בתחום ניהול יחסי החוץ של ישראל אלא רק במקרים חריגים והם אינם סבורים שעלה בידי לבנת להצביע על עילה של ממש להתערבות שיפוטית.

 

בהחלטתם מציינים השופטים כי שינוי במעמדן של רמת הגולן או ירושלים מחייב את אישור הכנסת ברוב חבריה.

 

בעקבות החלטת בג"ץ אמרה חברת הכנסת לימור לבנת כי "להחלטת בית המשפט העליון חשיבות גדולה ביותר, כאשר היא אינה מאפשרת לממשלה, לראש הממשלה ולשרת החוץ לעשות ככל העולה על רוחם. במצב בו המדינה נמצאת, לקראת חילופי שלטון, נושאים כל כך גבוהים, כמו קריעת חלקים ממדינת ישראל, הינם קריטיים ואינם יכולים להיקבע על ידי ממשלת דמדומים שמסיימת את דרכה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לבנת. נושאים קריטיים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים