שתף קטע נבחר

השגרירה באו"ם ביטלה פגישה עם נשיא העצרת

גבריאלה שלו זעמה על הודעתו של נשיא עצרת האו"ם, ממנה השתמע כי הוא קיבל איומים על חייו בגלל ביקורתו על ישראל - וביטלה את הפגישה. ד'אסקוטו הוקיע את ישראל על שלא איפשרה את כניסת חוקר האו"ם

שוב עימות בין נשיא עצרת האו"ם למשלחת הישראלית: שגרירת ישראל באו"ם, גבריאלה שלו, ביטלה אתמול (יום ב'), ברגע האחרון, פגישה עם נשיא העצרת, מיגל ד'אסקוטו ברוקמן, לאחר שהתברר לה כי פרסם הודעה ובה האשים את ישראל בפרסומים שליליים אודותיו - פרסומים שהובילו, לטענתו, לאיומים על חייו. מאוחר יותר הודיע דוברו כי האיומים אינם קשורים לביקורת שהשמיע על ישראל.

 

השגרירה שלו כבר היתה בדרכה לפגישה עם ד'אסקוטו - שנקבעה לבקשתו - אולם אז נודע לה כי חצי שעה קודם לכן, הפיץ נשיא העצרת הודעה לעיתונות שכללה האשמות קשות נגד ישראל.

 

הנימוק האחרון להודעתו של ד'אסקוטו קשור בסירובה של ישראל לאפשר את כניסתו של חוקר המועצה לזכויות אדם של האו"ם, ריצ'רד פאלק. פאלק, מומחה יהודי-אמריקני למשפט בינלאומי, נשלח כדי לדווח על "הפרה של זכויות אדם על-ידי ישראל בשטחים הפלסטינים". הוא הגיע שלשום לנמל התעופה בן גוריון - שם מנעה משטרת הגבולות את כניסתו.

 

החוקר עורר זעם רב בישראל לאחר שהשווה בין פעולות הצבא ברצועת עזה לאלו שביצעו הנאצים במלחמת העולם השנייה. הוא הועלה על מטוס חזרה לז'נווה. גורמים באו"ם אמרו כי פאלק "בא לארץ כדי לעשות את תפקידו, להיפגש עם אנשים ולאסוף מידע ממקור ראשון".

 

דובר משרד החוץ, יגאל פלמור, אמר לסוכנות רויטרס כי כניסתו נמנעה משום שמשימתו "מעוותת מיסודה ונתפסת כיוזמה אנטי-ישראלית. אין לזה שום קשר לזכויות אדם". לדבריו, פאלק נשלח כדי לדווח אך ורק על הפרות של זכויות אדם מצד ישראל, ויש בכך נקיטת עמדה חד-צדדית. גורמים במשלחת האו"ם בניו-יורק אמרו כי כניסתו נאסרה משום שלא החזיק ברשותו דרכון דיפלומטי.

 

"נשיא העצרת מנצל את תפקידו"

בעקבות התקרית, פרסם ד'אסקוטו הודעה, שבה כינה את היחס לפאלק "שרירותי". "פעולה כזו מצד מדינה החברה באומות המאוחדות מייצגת החלטה מסוכנת של מדינות פרטניות בניסיון להדוף את סמכות האו"ם", אמר.

 

ישראל זעמה על הביקורת, בעיקר משום שפאלק, שהגיע מז'נווה, אינו קשור למטה האו"ם בניו-יורק או לד'אסקוטו. למרות זה, ביקשה השגרירה שלו להסביר לנשיא העצרת מדוע נמנעה כניסתו - אבל ההודעה האחרונה עוררה את חמתה. 

 

"תפקידו של נשיא העצרת הכללית הוא לאחד את הקהילה הבינלאומית ולקדם אינטרסים וערכים משותפים, אולם מאז נכנס מר ד'אסקוטו לתפקידו הוא ניצל את התפקיד כדי לבצע דברים שנויים במחלוקת", אמרה דוברת המשלחת הישראלית באו"ם, מירית כהן.

 

בינתיים הודיע דוברו של ד'אסקוטו, אנריקה ייבס, כי האו"ם החל לחקור את האיומים שפורסמו נגדו לאחרונה ברשת אינטרנט. תחילה השתמע מההודעה כי האיומים קשורים לביקורת שהשמיע ד'אסקוטו על ישראל, אולם מאוחר יותר הבהיר ייבס כי לא נמצא כל קשר בין האיומים לבין הדברים. לדבריו, "הגורמים הרלוונטים חוקרים את האיומים הרציניים הללו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרופ' גבריאלה שלו שגרירת ישראל או"ם
צילום: שחר עזרן
מומלצים