עוגת תפוזים מפורסמת
רבת גרסאות והיסטוריה, ועדיין טעימה ועדכנית: קבלו את העוגה שמכניסים לתוכה תפוזים שלמים, ומקבלים בתמורה מעדן שאי אפשר להפסיק לאכול. ויש לה גם יתרון נוסף: אין בה טיפת קמח
המרכיבים
תבנית אינגליש קייק באורך 25 ס"מ
3 תפוזים בינוניים או 2 גדולים, בשלים, כתומים ויפים, נקיים מאוד (כדאי לקרצף אותם היטב במים ובסבון)
6 ביצים
1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
1 כפית אבקת אפייה
250 גרם שקדים טחונים גס
לזיגוג (אפשרות)
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 תפוז גדול
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
ההכנה
1. שמים את התפוזים בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית-גבוהה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מעל להבה נמוכה שעתיים. בודקים מדי פעם - ואם כמות המים פוחתת מדי, מוסיפים עוד מים חמימים לסיר, כדי שהתפוזים יהיו מכוסים כמעט עד למלוא גובהם. מסירים מהכיריים ומצננים קצת. מסננים את התפוזים מהמים.
2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
3. חותכים את התפוזים לרבעים ונפטרים מהגרעינים. מעבירים למעבד המזון (כן, עם הקליפה והכל) וטוחנים למחית גסה, כך שעדיין ייראו ויורגשו בה חלקים קטנים של הקליפה הכתומה.
4. בקערה נפרדת, טורפים ידנית את הביצים. מוסיפים פנימה את הסוכר, טורפים יחד עם הביצים עד שמתקבל קרם אחיד. מוסיפים פנימה את השקדים ואבקת האפייה ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את מחית התפוזים ומערבבים שוב, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים 50-60 דקות עד שהעוגה מתייצבת וקיסם הננעץ לתוכה יוצא כשהוא נקי. אם במהלך האפייה החלק העליון של העוגה מתחיל להיחרך קצת, אפשר לכסות אותה ברדיד אלומיניום, ולהמשיך לאפות כך. מוציאים ומצננים קצת, רצוי על רשת.
5. כשהעוגה מצטננת, אפשר, אם רוצים, להכין גם זיגוג: שמים את הסוכר, מיץ התפוז והקליפה המגוררת בסיר, ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים. יוצקים על העוגה כשהיא עדיין חמימה ומשהים כך, יחד עם הסירופ, לפחות חצי שעה. מגישים. אפשר לשמור כמה ימים, עדיף במקרר.