שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

נפרץ אתר הבית של מפלגת קדימה

המלחמה הוירטואלית ממשיכה: ההאקר Cold Z3ro, שכבר פרץ בעבר לאתר הליכוד, השחית את אתר מפלגת השלטון, כך טוענים ב"קדימה". "אתם רוצחים והורגים חפים מפשע", הוא כותב בעמוד הפרוץ

מלחמת עזה ממשיכה להשפיע גם על הרשת, כאשר בכל יום נפרצים שורה של אתרים על ידי האקרים מוסלמים ופרו פלסטינים. הבוקר (ו'), טוענת מפלגת "קדימה" כי אתר הבית שלה נפרץ. הפריצה כבר תוקנה, והאתר חזר לפעילות רגילה.


צילום מסך מתוך האתר הפרוץ

 

הפריצה, כך נטען, בוצעה על ידי Cold Z3ro, האקר מוסלמי שבעבר כבר פרץ פעמיים לאתר הליכוד. עמוד האתר הושחת, ופורסמו בו טקסטים בערבית, ותמונות רבות של חיילים

פצועים, פלסטינים פצועים, אמצעי לחימה ועוד.

 

"המלחמה נגד הטרור הישראלי הציוני לא רק בשטח אלא גם באינטרנט אנחנו נתקוף בכל כוחותינו אתם רוצחים והורגים חפים מפשע, נשים,ילדים ואזרחים בלי הבחנה זה פשע זה דומה למה שעשה לכם אדולף היטלר ז"ל. העם הציוני היהודי לא רואה מה שקורה בעזה חיילים שלכם נהרגים ונפצעים ונגרמים לכם נזק כבד בכלי הלחימה שלכם ואתם לא מפרסמים את זה תפתחו על ערוצים אחרים כמו אלג"זירה".

 

מתחת לתמונות הוסיף ההאקר כיתובים אנטי-ישראליים, כגון "רקטות הקסאם תמשיך ליפול לכם על עיר ולמרחקים אחרי אשדוד אשקלון" (הטעויות במקור). פריצות מסוג זה מכונות Defacements.

 

ההאקר שייך לקבוצת האקרים המכנה את עצמה Team Hell. בתחתית האתר, ציטטה הקבוצה מספר כתבות שפורסמו בתקשורת הישראלית המתעדות פריצות לאתרים ישראלים, ביחד עם רשימה של אתרים שנפרצו על ידי חברי הקבוצה.

 

קדימה: היסטוריה מפוקפקת

אולם, יש לקחת את טענות מפלגת "קדימה" בעירבון מוגבל. בשנת 2006, טענה מפלגת "קדימה", כי אתרה נפרץ ואף התלוננה על כך באופן רשמי. מאוחר יותר הודה ערן ארדן, מי שהיה מנהל קמפיין הרשת של המפלגה, בספרו "קדימה תקליק", כי אנשי המפלגה בדו את דבר הפריצה מלבם, ואף השתילו את הדפים ה"פרוצים" בעצמם. ערן ארדן מנהל כיום את קמפיין הרשת של מפלגת "מרצ".

 

תגובת מפלגת קדימה

"אנו מודעים למקרה וחברת comrax, שעל שרתיה נמצא האתר מטפלת בנושא.

 

גם במרחב הרשת, המתקפה האלקטרונית של הארגונים הפלסטינים לא תרתיע אותנו. נעשה הכל על מנת שכבר במהרה ניתן יהיה לגלוש לאתר מחדש".

 

האתרים מותקפים

בימים האחרונים נפרצו אתרים רבים ברשת על רגע לאומני, כפי שבדרך כלל קורה בזמני מלחמה או מבצעים צבאיים גדולים.

 

בין האתרים שהושחתו בימים האחרונים ניתן למצוא שמות כמו אתר תחנת הרדיו 102FM, "יחידה" - אתר על יחידות העילית של צה"ל, סבהל'ה - פורטל לגיל השלישי, האתר של

חברת המכוניות מאזדה, האתר של בירת טובורג ועוד (חלק מהאתרים כבר עלו מחדש).

 

במקרים רבים, מדובר על פריצות ישירות לשרתי האכסון או לרשמי המתחמים של האתרים, ולא לאתרים עצמם. בשיטה זו, האקרים יכולים להשתלט ולהשחית מספר גדול של אתרים במקביל,זאת על ידי פירצות אבטחה מוכרות שניתנות לניצול בשימוש בכלים שמוכרים להם.

 

החדשות הטובות הן שפריצות כאלה, ברוב המקרים, לא משפיעות על התוכן הקיים באתרים, שניתנים לשחזור בקלות.

 

המידע הראשוני התקבל בדואר האדום

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים