שתף קטע נבחר

צילום: AFP

השגריר בלונדון: "מצפים שנהיה קדושים מעונים"

בראיון ל-ynet סיפר השגריר רון פרושאור על הקשיים בהסברת מבצע "עופרת יצוקה" לבריטים. לדבריו, הבריטים מזדהים באופן אוטומטי עם האנדרדוג - וישראל נתפסת כחזקה

"הציבור הבריטי מצפה שישראל תהיה קדוש מעונה" - כך אמר שגריר ישראל בבריטניה, רון פרושאור, בראיון ל-ynet על רקע מבצע "עופרת יצוקה" ברצועת עזה. "ברור לחלוטין שאם טיל היה נופל על לונדון פעם אחת הם היו מגיבים בצורה אחרת לחלוטין. בחברה הבריטית קיימת הזדהות טוטאלית ואוטומטית עם האנדרדוג ואנחנו נתפשים כחזקים".

 

"איך ייתכן שבמשך שלוש שנים אנחנו מספרים את סיפור שדרות על כל במה אפשרית,

ומראים את שגרת החיים הבלתי נסבלת בה התושבים חיים, ושום ארגון שמאל לא ארגן מחאה שקוראת לגנות את המצב האבסורדי הזה", תוהה השגריר.

 

פרושאור עובד קשה מאוד בימים אלו. עם היציאה למבצע ברצועת עזה עברה השגרירות בלונדון למתכונת חירום ובוטלו כל החופשות. מתחילת המבצע, מתקיימות הפגנות מול השגרירות כמעט מדי יום, והיו אף דרישות לסגור את השגרירות או לפתוח אותה בשעות שונות. "אני כשגריר קיבלתי החלטה שאנחנו לא מסתלקים", מבהיר פרושאור, "השגרירות פתוחה ודגל ישראל מורם בבירת הממלכה המאוחדת".

 

"להשקיע יותר משאבים בהסברה"

פרושאור דוחה על הסף את הטענה שההסברה הישראלית בעולם לקויה. "טבעי, במיוחד בישראל, שיהיו טענות על ההסברה בעולם", אומר השגריר שפירסם מאז כניסתו לתפקיד 40 מאמרים ב"דיילי טלגרף", לעומת 16 שפירסם השגריר הפלסטיני.

 

אז כיצד ניתן לשפר את המצב? "בשלב הנוכחי", אומר פרושאור, "קשה להסביר במלל את התמונות שיוצאות מעזה. הן עוברות מסך ויוצרות אמפטיה וסימפטיה למשפחות והציבור כאן לא מוכן לחבר את זה לסבל של תושבי שדרות".

 

"אנחנו מעבירים חומרים ויזואלים ומסרים כתובים בקצב מאוד משמעותי, ואני מקבל מהארץ את כל החומר בצורה שוטפת. אני יודע שזה לא נשמע טוב, אבל התמונות עובר מסך יותר טוב כי הן כל כך מזעזעות. זה לא משנה עד כמה ההסבר יהיה טוב - תמונה שווה אלף מילים", אומר פרושאור.

 

פרושאור, מנכ"ל משרד החוץ לשעבר, מחה בעבר על כך שתקציב ההסברה של ישראל קטן יותר מתקציב הפרסום של "מילקי". "דעת הקהל העולמית היא חלק ממרכיב הביטחון הלאומי של מדינת ישראל וחייבים להשקיע יותר משאבים על מנת שבאמת נוכל להגיע לציבור, בעזרת שימוש בסרטי הסברה או סרטונים ביוטיוב לדוגמא", הוא אומר.

 

בואו לבקר, אבל את החולצה של גולני תשאירו בבית 

נציג הלייבור בפרלמנט הבריטי נתן השבוע את זכות הדיבור בדיון רק לחברי פרלמנט שתקפו את ישראל. פרושאור טוען כי הדבר נעשה בכוונה תחילה. ביום שלאחר מכן, הוא בילה יום שלם בפרלמנט על מנת להיפגש עם מחוקקים ולמחות על הדבר.

 

פרושאור אף בחר להיפגש עם חברי פרלמנט מטעם הליברל-דמוקרטים, שקראו בדיון לגרש אותו מבריטניה.

"חלק גדול מהתקשורת בבריטניה היא חד צדדית, כמו עיתון הגרדיאן או ה-BBC, ולכן הרבה פעמים אנחנו מוצאים את עצמנו במצב של מגננה ולא בהתקפה". 

 

הבעה של נחת עולה על פניו כשהוא מספר על הפגנת התמיכה שקיימה הקהילה היהודית בכיכר טרפלגר בלונדון ביום ראשון. "אחרי סדרה של הפגנות נגד ישראל, עצרת הזדהות בסדר גודל זה בכיכר טרפלגר המרכזית היא בהחלט תחושה מאד טובה, לא רק מצדי כשגריר - אלא תחושת הגאווה של הקהילה בעצמה", סיפר.

 

על אף הגילויים האנטישמיים והפגנות המחאה נגד ישראל, פרושאור לא מוצא סיבה להימנע מביקורים בממלכה, אבל מדגיש שלא חייבים ללבוש חולצות של גדוד 890 או גולני: "בתקופה זו באירופה כרגע מומלץ לא לבלוט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי אלגרט
מתכונת חירום. פרושאור
צילום: אלי אלגרט
הפגנה בעד ישראל במנצ'סטר
צילום: AFP
מפגינה פרו-פלסטינית בבריטניה
צילום: AFP
מומלצים