שתף קטע נבחר

איך נראית AMD החדשה? ראיון

חברת המעבדים AMD, זו שאחרי ההפסדים, הפיטורים, הפיצול ושלל מהלכים טראומטיים אחרים - לא נראית חבולה. אם לשפוט על-פי השיחה שלנו עם צביקה גרינשטיין, מנהל בכיר בחברה, הם באמת מאמינים שהפעם, הם באמת על הסוס

הישראלי שלנו ב-AMD, צביקה גרינשטיין, מגיע אלינו מדי פעם לביקור מולדת - בכל פעם עם בשורות ועם תואר חדש. זה לא ששלחו אותו במיוחד כדי להתראיין, הוא מדגיש. זה באמת בגלל שהוא אוהב את ישראל והיה רוצה ש-AMD תצליח אצלנו, כך שהוא מפנה זמן בין ניגוב חומוס לביקור אצל ההורים, כדי להיפגש עם עיתונאים.

 

גרינשטיין, לשעבר איש של ATI, הוא כיום "מנהל המוצר לתחום הגרפיקה המקצועית" (Manager of Product Marketing, Performance GPUs) בחברת AMD העולמית. ב"AMD החדשה", זה אומר יותר מאיש שיווק שיודע למכור את מוצרי החברה לעיתונות הטכנולוגיה; הוא גם מהנדס, הוא מעורה בפיתוח ומשפיע עליו, והוא יכול להתבטא ביתר חופשיות מאשר לפני שנה או שנתיים. הסכמנו להקשיב.

 

הכל עניין של שכנוע

צביקה, בשורה התחתונה: Phenom II מציג התקדמות מרשימה ביכולות שלו בהשוואה לדור המעבדים הקודם, אבל אתם עדיין לא מנצחים את מעבדי Core i7 של אינטל במבחני הביצועים. האם ב-2009 זה ישתנה?

 

"Phenom II נמצא בתחילת מחזור החיים שלו, ובדגמים הבאים שלו תמשיך המגמה הקיימת של שיפור ביצועים. בכל אופן, אנחנו לא מאמינים במשוואה של 'למי יש מעבד מהיר יותר'. ראשית, משום שהשאלה הנכונה היא לא איזה מעבד מהיר יותר, אלא איזה מעבד מספק את הביצועים הגבוהים ביותר למחיר ואיזה מעבד מספק את הערך הגבוה (התמורה הגבוהה ביותר) ללקוח. שנית, ההשוואה הנכונה צריכה להיות לא בין רכיבים אלא בין פלטפורמות, וברמת הפלטפורמה אם לוקחים בחשבון יכולות עיבוד וגרפיקה, יש ל-AMD יתרון מובהק על אינטל כבר עכשיו".

 

אתם חושבים שתצליחו לשכנע בזה את השוק?

"כן, כי זה בדיוק מה שעשינו בשוק כרטיסי המסך בשנה האחרונה. בדור ה-Radeon HD 4000, הצגנו אסטרטגיה חדשה שהיתה שונה בתכלית ממה שהיה מקובל עד כה בשוק המעבדים הגרפיים. לקחנו סיכון, העזנו לחדש, ובסופו של דבר הבאנו לשינוי תפיסתי בשוק".

 

תסביר לנו את השינוי התפיסתי הזה, בבקשה.

"בעבר היה מקובל שכל טכנולוגית האצה חדשה הוצגה קודם לשוק ה-High End על מנת לזכות ב'Performance Crown'. הנחת העבודה היתה שהמחיר לא חשוב והמעבד החזק והיקר יביא לעליה בביקוש גם בפלחי השוק האחרים. כמובן שמעבדי High End, גם CPU וגם GPU, לא באמת נותנים תמורה טובה ללקוח - הם יקרים, ההספק החשמלי שלהם גבוה, ורוב האנשים ממילא לא יקנו אותם. אז אמרנו - למה לא לנסות הפוך?".

 

"בדור ה-Radeon HD 4000 עברנו לגישה של 'Targeted Design', שבה מנסים לתפור מעבדים למה שניתחנו ומצאנו שהם הצרכים של הלקוחות - עם מחיר והספקים נתונים. המטרה היא לא לזכות ב-Performance Crown אלא להציג את הערך הגבוה ביותר ללקוח בכל מחיר ובכל פלח שוק".

 

"בסופו של דבר, יצרנו תיק מאד תחרותי שמוכיח את עצמו כבר הרבה חודשים בתחרות מול nVidia. ואין דרך יפה להציג את זה - אנחנו מכים אותם שוק על ירך. המתחרה שלנו, שהייתה שבויה בתפיסות מיושנות, השיקה סדרת מוצרים יקרה מאד. בניתוח לפי מחיר, הספק וביצועים, הסדרה הזו התגלתה כהרבה פחות יעילה ומשתלמת מהכרטיסים הזולים שלנו".

 

"אז הם הפסידו נתח שוק, חתכו מחירים, ספגו הפסדים, ובסופו של דבר אנחנו מובילים עליהם ברוב פלחי השוק. זה קורה כי אנחנו מציעים פתרונות 'נכונים יותר', מתאימים יותר למה שהלקוח רוצה, גם בתכונות וגם במחיר. אז אין לנו את כתר הביצועים אבל נתח השוק שלנו גדל כל הזמן".

 

היום nVidia, מחר אינטל

אוקיי, אנחנו מסכימים. מצבכם בשוק המאיצים הרבה יותר טוב. אבל בשוק המעבדים אתם מתמודדים עם מתחרה קצת יותר אגרסיבית.

 

"נכון, אבל אנחנו חושבים שניתן לנצח בשיטה הזו גם בשוק המעבדים. בעתיד הקרוב הולך להיות לאינטל מעבד מהיר יותר עבור שוק ה-High End, אבל הוא יהיה מעבד יקר ולא-רלוונטי עבור רוב האנשים. לנו יש פתרון שלם יותר, עם יכולות טובות מאד בכל מחיר ובכל נתח שוק, וברור לנו שהרבה אנשים ישתכנעו שהוא משתלם יותר".

 

זה לא מה בדיוק מה שניסיתם לעשות גם עם הדור הראשון של Phenom? למה שם זה לא הצליח? מה שונה הפעם?

 

"Phenom II הולך להיות סיפור אחר לגמרי מ-Phenom".

 

למה, כי אין לו את ה"באג" שהיה?

 

"לא בדיוק. עם Phenom עשינו כמה טעויות, ולא כולן היו טכנולוגיות. את באג ה-TLB נכון יותר לנתח בקונטקסט של יחסי ציבור ותדמית ולא בקונטקסט הטכנולוגי, מכיוון שטכנית לא היה ל'באג' הזה השפעה על הביצועים" (כיבדנו את בקשתו של גרינשטיין לכתוב "באג", בין גרשיים, למרות שאנחנו חושבים שבהחלט היה מדובר בבאג. ש.ג.).

 

"Phenom II הוא מעבד עם נקודת פתיחה טובה יותר, שישאיר לנו שולי רווח גדולים יותר. אבל Phenom II איננו Phenom I, גם כי הרבה דברים גם השתנו בשנתיים האחרונות. ב-2007 השקענו המון אנרגיה במיזוג בין AMD ו-ATI, שהיום אנחנו כבר נהנים מהפירות שלו. אנחנו עומדים טוב יותר בלוחות הזמנים, נראים טוב יותר במבחני הביצועים ואנחנו ממוקדים יותר במטרה הן בשוק המעבדים והן בשוק הגרפיקה. אנחנו פועלים טוב יותר כארגון, ואנחנו יודעים שאנחנו יצירתיים וגמישים יותר מחשבתית מהמתחרים שלנו".

 

תקוות גדולות מ-Phenom II

בוא נחזור רגע ל-Phenom II.כמה עוד תצליחו להאיץ את מהירות השעון שלו?

 

"אני לא יכול לתת מספרים, אבל אני בהחלט יכול לומר שהשקענו הרבה מחשבה בנושא של האצה למהירויות שעון גבוהות, גם באוברקלוקינג וגם באופן רגיל. אני בטוח שעקבתם אחרי הפרסומים השונים על מהירויות השעון שמומחי אוברקלוקינג הצליחו לסחוט מ-Phenom II. זה נותן קצת מושג על מה שאפשר לעשות עם המעבד הזה".

 

"ושוב, כדאי לזכור שלא מדובר רק על המעבד אלא גם על Dragon, הפלטפורמה שמקיפה אותו. זו חבילה של טכנולוגיות שגם מציעה יכולות גרפיות מצויינות, וגם יעילה מאד מבחינת צריכת ההספק שלה. יש לנו היום את היכולת להציג מענה טוב יותר לצרכים של הלקוחות, כמעט בכל פלחי השוק".

 

"חלק מהזה קשור לעובדה ש-Phenom II שהוא המעבד הכי חזק ויעיל שהצגנו עד היום. מלבד המעבר לתהליך ייצור מתקדם יותר, המעבד הזה הוא יעיל ומהיר משמעותית מהדור הקודם של מעבדי AMD. אנחנו צופים שהוא יהיה תחרותי מאד וייתן תמורה טובה בהרבה לצרכן מאשר מתחריו".

 

המהלכים הבאים

איך משתלבת בתמונה ההכרזה על ערכת השבבים 760G?

 

"AMD 760G ממשיכה את קו המחשבה שעמד מאחורי 780G ותחזק את מעמדנו בשווקי ה'Mainstream' וה'Value'. הרעיון הוא לספק יכולות וידאו וגרפיקה מתקדמות, והרבה תכונות שעד היום היו רק במוצרים יקרים יותר, במחיר שכל מי שקונה מחשב יוכל לשלם. השילוב בין 760G לבין מעבדי Phenom, Athlon ו-Sempron, בעצם מציע מענה לצרכים של כל ה-Value Minded Users שהם היום הרוב בעולם ה-PC".

 

צביקה, מאיפה הביטחון הזה, אחרי כל התלאות שעברתם בשנים האחרונות?

"אנחנו מסתכלים קדימה. ישנן היום שתי חברות שיודעות לייצר 'World Class CPU' ושתי חברות שיודעות לייצר 'Leading edge graphics'. אבל AMD היא החברה היחידה בעולם שמייצרת את שניהם, וזה מאפשר לה יתרון גדול גם על אינטל וגם על nVidia ברמת הפלטפורמה".

 

"כרגע היתרון בא לידי ביטוי בשילוב בין מעבדי AMD וכרטיסי ATI. בעתיד, הוא יתחזק עם מעבדי Fusion שיכללו CPU וליבה גרפית על פיסת סיליקון אחת. ייקח למתחרות שלנו הרבה זמן עד שיוכלו, אם בכלל, להציע משהו שווה ערך."

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"Phenom II עדיין בתחילת מחזור החיים שלו". גרינשטיין
מומלצים