שתף קטע נבחר

דוקטורט כבוד לפרופ' יגאל רונן

מדען הגרעין הישראלי התבשר כי יוענק לו תואר דוקטור לשם כבוד מטעם האקדמיה הרוסית למדעים. פרופ' רונן הוא הזוכה היחיד לשנת 2009 בתואר זה, שהוא הגבוה ביותר המוענק ברוסיה למדען זר. הפרס יוענק לו במאי 2009

פרופ' יגאל רונן מהמחלקה להנדסה גרעינית באוניברסיטת בן-גוריון התבשר בימים אלה כי יזכה בדוקטורט כבוד מטעם האקדמיה הרוסית למדעים, על סמך הישגיו המדעיים יוצאי הדופן. מדובר באות הגבוה ביותר המוענק ברוסיה למדען זר, ופרופ' רונן הוא הזוכה היחידי באות זה לשנת 2009 .

 

פרופ' רונן, חבר סגל במחלקה להנדסה גרעינית באוניברסיטת בן-גוריון משנת 1976, היה ראש המחלקה להנדסה גרעינית במשך שלוש קדנציות; שימש כדיקן הפקולטה למדעי ההנדסה בין השנים 2008-2003; בין השנים 2003-1995 שימש כסגן רקטור ודיקן ביה"ס ללמודי מחקר מתקדמים ע"ש קרייטמן.

 

פרופ' רונן כתב וערך ששה ספרים וכתב למעלה מ- 120 מאמרים, מתוכם שמונה בתחום הארכיאולוגיה. מבין הישגיו הבולטים נמצאת הצעה לשימוש ביסוד אמריציום כדלק גרעיני לשימושים שונים, ובעיקר להנעה בחלל. כמו כן הוא אחראי לגילוי קורלציות גרעיניות הנקראות על שמו "קורלציות רונן".

 

פרסום ספרו Uncertainty Analysis בהוצאת CRC, הפך את חקר מעורבותם של נתונים והנחות שלא ניתן לחזות את השפעתם על תוצאות הניסוי, לדיסציפלינה מדעית. על סמך הישגיו המדעיים הבולטים נבחר פרופ' רונן בשנת 1988 לעמית בחברה האמריקאית למדעי הגרעין. בשנת 2007 קיבל פרופ' רונן דוקטורט כבוד מהפוליטכניק של סנט – פטרסבורג, רוסיה. טקס הענקת התואר יתקיים במוסקבה במאי 2009.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרופ' יגאל רונן
צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון
מומלצים