שתף קטע נבחר

אלרוב: צו העיקול של הילטון עולה לנו מיליונים

החברה מבקשת לבטל את צו העיקול הזמני שהוטל על נכסיה בעקבות בקשת הילטון ישראל - בטענה על ביטול של הסכם שלא כדין - מאחר שהוא "חסר אחריות"

קבוצת אלרוב ביקשה היום מבית המשפט המחוזי בתל אביב לבטל את צו עיקול הנכסים הזמני שהוטל על נכסיה ב-9 בפברואר בעקבות בקשת הילטון ישראל. הקבוצה טוענת שהעיקול על תיק ניירות הערך של החברה בשווי של כ-44.8 מיליון שקל מונע מהם קבלת אשראי או מכירה של ניירות ערך וגורם לה נזק של מיליוני שקלים.

 

עוד נטען כי תיק ניירות הערך של החברה איבד למעלה מ-4.5 מיליון שקל מבלי שהיתה לה יכולת להגיב למגמות הירידה בשוק. הקבוצה מבקשת כי במידה והעיקול לא יבוטל יחייבו את הילטון להפקיד ערבות בנקאית של 10 מיליון דולר לפצות על נזקיה של אלרוב.

 

לפני כעשרה ימים הגישה אלרוב נדל"ן שבשליטת אלפרד אקירוב בקשה לביטול פסק בורר נגדה. הבורר, ד"ר ישראל לשם, קבע כי על אלרוב לפצות את הילטון ב-20 מיליון דולר בשל ביטול שלא כדין של הסכם בין החברות מ-2001 בנוגע לניהול מלון מצודת דוד שבבעלות אלרוב.  

 

צו עיקול במעמד צד אחד

בעקבות פסק הבורר הטיל בית המשפט על אלרוב, לבקשת הילטון ישראל, צו עיקול במעמד צד אחד. חברת אלרוב גייסה למערכה שני משרדי עורכי דין - גורניצקי ושות' וכספי ושות'.

 

עורכי הדין פנחס רובין עופר צור ממשרד גורניצקי ושות' ועורכי הדין רם כספי וגד טיכו ממשרד כספי, טענו היום כי צו העיקול חסר אחריות. לדבריהם, מדובר בחברה ציבורית, שהיא הבעלים של נכסים מניבים ברחבי העולם הנאמדים בלמעלה מ-3.5 מיליארד שקל, והונה העצמי עומד על כ-905 מיליון שקל.  

 

לבקשה המקורית של הילטון ישראל להטיל עיקול על אלרוב, שהתקבלה על ידי בית המשפט, צורפה חוות דעת של רו"ח אלי עקביה. כעת טוענים עורכי דינה של אלרוב כי "לא יכול שבכל פעם שאנליסט יבחן מניה של חברה ציבורית, ויפרסם חוות דעת המנתחת את דו"חותיה כספיים ומצביעה על סיכונים עתידיים, ניתן יהיה לפנות לבית המשפט ולבקש הטלת עיקולים על אותה חברה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קובי קואנקס
בעל חברת אלרוב, אלפרד אקירוב
צילום: קובי קואנקס
מומלצים