שתף קטע נבחר

הוותיקן דחה התנצלות הבישוף מכחיש השואה

הכס הקדוש קבע כי התנצלותו של ריצ'רד וויליאמסון, שאמר כי לכל היותר 300 אלף בני אדם מתו במחנות הריכוז, אינה מספקת ואינה תואמת את דרישתו להתנצלות חד-משמעית. בתוך כך הודיעה גרמניה כי היא שוקלת להוציא צו מעצר נגדו

אחרי הארגונים היהודיים, גם בכנסייה הקתולית דוחים את התנצלות הבישוף מכחיש השואה. הוותיקן הודיע היום (ו') כי התנצלותו של ריצ'רד וויליאמסון על הספק שהטיל במימדי השואה אינה מספקת, ולא ענתה על דרישתו של הכס הקדוש שיחזור בו קבל עם ועדה ובאופן חד-משמעי מהעמדות שהביע.

 

וויליאמסון טען בראיון לתחנת טלוויזיה שוודית כי אין כל הוכחות לקיומם של תאי גזים במחנות ההשמדה של הנאצים, וכי במחנות הריכוז מתו לכל היותר 300 אלף בני אדם. דבריו עוררו סערה עולמית בקרב יהודים וקתולים גם יחד. 

 

אתמול פרסם הבישוף הצהרה באמצעות סוכנות הידיעות הקתולית "זנית", שבה ביקש מחילה מכל מי שנפגע מדבריו, ואמר: "בפני אלוהים אני מתנצל". אולם הדובר הראשי של הוותיקן, האב פדריקו לומברדי, אמר היום כי "לא נראה שהצהרתו של וויליאמסון תואמת את התנאים שהצבנו".

 

מיד אחרי הדיווחים על התנצלותו של וויליאמסון אמש הבהיר מוזיאון יד ושם בירושלים כי בקשת המחילה של וויליאמסון אינה מתקבלת. דוברת יד ושם, איריס רוזנברג, אמרה כי "מיליוני היהודים שנרצחו בשואה והניצולים שנרדפו אינם זקוקים להתנצלותו של וויליאמסון. אם הוא באמת מבקש להכות על חטא, עליו להודות ששגה בראיית האמת כשהכחיש את השואה, דבר החשוב במיוחד עבור אלה שהוא מבקש לשמש מנהיגם הרוחני".

 

בתוך כך הודיעה שרת המשפטים של גרמניה, בריגיטה זיפריס, כי ארצה שוקלת להוציא צו מעצר נגד הבישוף וויליאמסון. זימפריס אמרה בשולי ועידת שרי המשפטים של האיחוד האירופי בבריסל כי גורמים רשמיים בגרמניה בוחנים אפשרות להוציא צו מעצר שיהיה תקף בכל רחבי האיחוד האירופי נגד וויליאמסון, וציינה כי הרשויות במדינה כבר פתחו בחקירה בעניינו.

 

ביום שלישי עזב ריצ'רדסון את ארגנטינה, שם כיהן כראש סמינר מטעם הכנסייה הקתולית, לאחר שהמדינה החליטה לגרשו בשל הכחשת השואה, ומשום שלטענתה הסתיר את הסיבה האמיתית לשהותו במדינה - הוא הצהיר כי הוא חבר בארגון לא-ממשלתי, כשלמעשה נכנס לארגנטינה כדי לכהן כראש הסמינר.

 

ההחלטה על גירושו התקבלה שבועות אחרי שהכנסייה הקתולית בארגנטינה הדיחה אותו מתפקידו לאור התבטאויותיו. הפרשה החלה ב-24 בינואר, אז הסיר האפיפיור את החרם שהטיל על ארבעה בישופים מהזרם המסורתי בכנסייה, בהם וויליאמסון.

 

האפיפיור ביטל את החרם בניסיון לגשר על הקרע בן 20 השנה בכנסייה, אך הצעד עורר מחאה חריפה מצד ניצולי שואה, כמרים פרוגרסיביים, חברי קונגרס אמריקנים, מנהיגים יהודים-גרמנים והרבנות הראשית בישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
וויליאמסון. "אין הוכחות לתאי הגזים"
צילום: רויטרס
מומלצים