שתף קטע נבחר

סלי מרידור: היחסים עם ארה"ב יישארו טובים

בראיון ל-ynet העריך השגריר בוושינגטון, שהודיע אתמול על פרישה, כי היחסים עם ארה"ב יהיו יציבים גם בימי ממשלת נתניהו. על החלטתו לעזוב את התפקיד אמר: "טובת המדינה מחייבת שיהיה מישהו שייבחר על ידי הממשלה החדשה"

"יש לי חוזה עד סוף חודש אוקטובר, אבל שגריר ישראל בוושינגטון צריך להיות איש אמון של הממשלה ושל ראש הממשלה המיועד ולשרת שלוש שנים, לא שמונה חודשים ולכן חשבתי שאני צריך לסיים את תפקידי". כך אמר הלילה (יום ו') ל-ynet שגריר ישראל בוושינגטון, סלי מרידור.

 

בראיון מיוחד סיפר מרידור כי "המחשבה הזו מלווה אותי עוד מלפני הבחירות. אני חושב שהיכולת להשפיע על נושאי הליבה ביחסי ישראל-ארה"ב תלויה מאוד בהיותו של השגריר בווושינגטון בחירה של הממשלה ואיש אמון של ראש הממשלה ושר החוץ. יש הרבה משימות של שגרירות שלא קשורות בזה, אבל ליבת העיסוק, הנושאים הכי רגישים ועדינים, תלויה בסוג של יחסי קרבה ואמון ולכן ברור לי, שזה מה שהיה חיוני עבורי כשהציעו לי את התפקיד".

 

מרידור הודיע אתמול על החלטתו לסיים את תפקידו ושוחח על כך בטלפון עם שרת החוץ ציפי לבני ועם ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו. משיחה עמו, ברור שהוא אוהב את התפקיד ולא היה קל לו לקבל את ההחלטה להודיע על סיום תפקידו, אבל, הוא אומר, "טובת המדינה מחייבת שיהיה מישהו שייבחר על ידי הממשלה החדשה, שישקף בצורה הטובה ביותר את הלך הרוחות, המחשבות וההתלבטויות בארץ. זהו התנאי הבסיסי לתפקיד".

 

בתגובה להערכות שצפויה תקופה קשה ביחסים בין ממשל אובמה לממשלת נתניהו, מעיר השגריר מרידור ש"היחסים בין שתי המדינות מאוד טובים ויציבים. הם נשענים על אדנים עמוקים של ערכים, של מורשת. בארץ לא תמיד ערים כמה עמוק היחס לישראל בארה"ב. ספק אם היו אי-פעם יחסים כאלה. אנחנו ניצבים בפני אותם איומים של איראן גרעינית וחשש של הגעת טכנולוגיה גרעינית לארגוני טרור. אנחנו שותפים לחתירה ליציבות ושלום ובמאמץ להשתחרר מתלות בנפט".

 

"זו זכות לשרת פה - אבל העיקר הוא מה שטוב למדינה"

סלי מרידור סבור, כי בגלל הכניסה של ממשל אמריקני חדש ושל ממשלה ישראלית חדשה, חובה למנות לו מחליף בהקדם האפשרי. "צריך לבנות קשרים חדשים. האינטרס של המדינה מחייב מינוי של שגריר לשלוש-ארבע שנים ושהוא יהיה איש אמון במלוא מובן המילה של ראש הממשלה ושר החוץ". לדבריו, קיבל את ההחלטה בלב כבד. "אני מרגיש זכות גדולה לשרת פה, עם מערכת היחסים הבלתי רגילה, עם חום ואינטימיות. אין מקום אחר בעולם שמתקרב לזה, אבל העיקר הוא מה הכי טוב בשביל המדינה".

 

מרידור מספר שהחלטתו לפרוש מהתפקיד התגבשה בפגישותיו בירושלים עם ראש הממשלה אהוד אולמרט, וכן עם לבני ונתניהו: "אני מקווה שיבחר מחליף כמה שיותר מהר. חשוב שיהיה מוקדם ככל האפשר, אבל אני לא זורק את המקל. אני ממשיך לעבוד פה כמו שעבדתי קודם, עד שיגיע השגריר החדש. כשהוא ימונה, אעשה כל מאמץ לעזור לו, לשתף אותו, ולייעץ לו כדי שהמעבר יהיה חלק".

 

הפגישות של מרידור עם אולמרט, לבני ונתניהו, נערכו יום לפני בואה של מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון לישראל.

לפגישה הזו הכניס נתניהו את יועציו יצחק מולכו ועוזי ארד. השגריר מרידור מבהיר, כי "לא נעלבתי בכלל. לא מכל דבר צריך לעשות עניין".

 

בתשובה לשאלה בנוגע למחלוקת בין ישראל לארה"ב בנושא המשך הבנייה בהתנחלויות, אמר השגריר הפורש, כי "היו ויהיו תמיד נושאים שישראל וארה"ב לא יראו עין בעין. העמדת האמריקנית בנושא ההתנחלויות אינה חדשה. כשיש מערכת יחסים אינטימית בין מדינות, מחפשים להגיע לכמה שיותר הסכמות והתחשבות האחד בשני ולדעת להתמודד עם הבעיות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
השגריר מרידור. זכות גדולה
צילום: אלכס קולומויסקי
נתניהו. למנות מחליף במהירות
צילום: רויטרס
מומלצים