שתף קטע נבחר

ליגת האלופות: ליברפול וצ'לסי ברבע הגמר

האדומים שלחו את ריאל מדריד הביתה עם 0:4 ענק, הכחולים השיגו 2:2 בטורינו מול יובה. באיירן התעללה בספורטינג כשכבשה שביעייה, 1:2 לויאריאל - עברה את פנאתינייקוס

19 שערים, שתי אנגליות, גרמנייה אחת וספרדייה אחת. זה ההספק של ערב ההכרעות הראשון בשמינית גמר ליגת האלופות. במשחק המרכזי קבעה הערב (ג') ליברפול עובדות עוד במחצית הראשונה, כשניצחה 0:4 את ריאל מדריד באנפילד בהצגת ענק של סטיבן ג'רארד, פרננדו טורס וחבריו. יובנטוס עוד הספיקה להוביל 0:1 ו-1:2 על צ'לסי, אך ספגה שער חמש דקות לסיום וסיימה את חלקה בצ'ימפיונס.

 

באיירן מינכן, שהגיעה עם 0:5 מהמשחק הראשון מול ספורטינג ליסבון, התעללה בפורטוגלים עם 1:7 קטלני, וקבעה 1:12 בסך שני המשחקים. ויאריאל השיגה את ניצחון החוץ היחיד הערב, כשחזרה מיוון עם 1:2 על פנאתינייקוס, ומחקה את ה-1:1 מהמשחק הראשון. בסיכום: ליברפול, צ'לסי, ויאריאל ובאיירן מינכן ברבע הגמר.

פודולסקי, חוגג את שער היתרון של באיירן. עוד שבעה בדרך (רויטרס)

 

קונצרט של ליברפול: 0:4 על ריאל מדריד

ליברפול פתחה מצוין, כשפרננדו טורס הגיע לשתי הזדמנויות מצוינות בדקות הראשונות, אחת מהן נהדפה בשנייה האחרונה על ידי איקר קאסיאס. בהתקפה הבאה בעט חאבייר מסצ'רנו בעיטה אדירה מרחוק, אך השוער שוב היה במקום. בדקה ה-15 איבד קנבארו כדור בתוך הרחבה, וטורס הפך אותו לשער יתרון יקר ביותר - 0:1 לליברפול, אנפילד בעננים.

 

בדקה ה-27 גבריאל היינזה ספק נגע בידו ברחבה, והשופט פסק על בעיטת עונשין מ-11 מטרים. ג'רארד הפך את זה ל-0:2. לאחר השער השני נכנסה סוף סוף ריאל למשחק, והחמיצה מספר הזדמנויות נוחות בחצי השני של 45 הדקות הראשונות. עם תחילת המחצית השנייה הגיע ג'רארד למצב דומה לזה של עטר במשחק המפורסם מול צרפת, וקבע 0:3 ענק. חמש דקות לסיום כבש ראול מקרוב, את הקוון הרים את הדגל והשער נפסל. עברו שלוש דקות, ודוסנה קבע את תוצאת הסיום כשחתם מתפרצת אדומה - 0:4

גיורגיס קראגוניס מפנאתינייקוס עוצר את מרקוס סנה (צילום: AP)

 

צ'לסי משווה לקראת סיום - 2:2 מול יובה

מכה ליובה: כבר בדקה ה-14 נפצע פאבל נדבד, ונאלץ לצאת. חסאן סליהמיג'יץ' נכנס במקומו. בדקה ה-19 מצא דויד טרזגה את יאקווינטה בכדור נפלא - 0:1 שחור לבן. שתי דקות מאוחר יותר אלסנדרו דל פיירו כמעט והכפיל את היתרון, אך פטר צ'ך היה במקום. לאחר שהשופט לא אישר ספק שער של צ'לסי, לאחר הצלה של בופון על הקו או אחריו, כבש אסיין מקרוב בתוך תוספת הזמן - 1:1 חשוב ביותר.

 

בדקה ה-75 קיבלה יובה בעיטת עונשין מ-11 מטרים, דל פיירו לא נכשל ממעמדים כאלו - הכדור שמאלה, צ'ך ימינה, וליובה חסר שער אחד כדי לעלות. בדקה ה-83 סגר דרוגבה את הסיפור, כשכבש מקרוב את השני של הכחולים באולימפיקו של טורינו - 2:2, יובה סיימה את עונתה האירופית.

אסיין, מיקל ודרוגבה חוגגים על חשבונה של יובנטוס (צילום: רויטרס)

 

ויאריאל חזרה מיוון עם 1:2 על פנאתינייקוס

בדקה ה-20 בעט ניהאט הטורקי של ויאריאל מחוץ לרחבה, אך שוער פנאתינייקוס היה במקום. כעבור 17 דקות פסל השופט שער של הצהובים בשל נגיעה ביד. בדקה ה-49 העלה אריאל איבגזה את הצוללת הצהובה ל-0:1, לאחר בישול של חואן קאפדווילה. כעבור שש דקות השווה מאנציוס, בנגיחה מצוינת מכדור קרן מדויק - 1:1, בדיוק כמו במשחק הראשון. בדקה ה-70 קיבל יורנטה, שנכנס כמחליף, כדור במצב נוח וקבע 1:2 מקרוב - אין הארכה.

פרננדו כפול 2. גאגו מנסה לעבור את טורס (צילום: AP)

 

באיירן מינכן מביסה את ספורטינג ליסבון 1:7

המארחת התחילה טוב מאוד, כשבדקה השמינית בעט לוקאס פודולסקי כדור מצוין - 0:1 לבאיירן, 0:6 בסך הכל. בדקה ה-34 כבר הכפיל פודולסקי את התוצאה -

0:2. המארחת לא עצרה, ובדקה ה-39 כבש פולקה שער עצמי, לאחר שבעט בצורה יפה, אך לכיוון הלא נכון, כדור שהוגבה מהקרן - 0:3. בדקה ה-41 שוב כבשה ספורטינג, אך הפעם לצד הנכון - בעיטה נפלאה של מאוטיניו. כעבור שתי דקות - כבר 1:4, שוויינשטייגר, מקרוב.

 

בדקה ה-74 השווה ואן בומל את מאזן השערים של קבוצתו מהמשחק הקודם - 1:5 בבעיטה מהרחבה. בדקה ה-82 הוסיף קלוזה עוד שער, הפעם מהנקודה הלבנה. באיירן מוליכה 1:11 בסך הכל בסדרה. דקה לסיום כבש תומאס מולר מקרוב, וקבע 1:7 ענק.

פורסם לראשונה 10.03.09, 21:38

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרננדו טורס
פרננדו טורס
צילום: AP
מומלצים