שתף קטע נבחר

5 סיבות בריאות להתעטף בבוץ מים המלח

הוא יעיל נגד קשקשים וחצ'קונים, מעלים את פגעי הצלוליטיס, מחליק את העור ומעניק לו מראה ראוי ומלבב. והכל מהמקום הנמוך ביותר בעולם

החורף הוא סיבה טובה לרדת לים המלח, ולא רק בגלל השמש. זאת פשוט הזדמנות מצוינת לעשות טיפול מזורז לגוף – לעסות את הקרקפת, לנקות את הפנים, לטפל בצלוליט שבירכיים - ולחזור הביתה בריאים, מטופחים וזוהרים. אין לכם זמן לנסוע? אין בעיה! אפשר להביא את הבוץ אליכם הביתה.

 

בשוק קיימים כיום סוגים שונים של בוץ טבעי – שחור, לבן או חמר - הנבדלים זה מזה בהרכב המינרלים ובריכוזם. אם אתם מעדיפים בוץ טבעי על פני תכשירים קוסמטיים, הקפידו להשתמש בבוץ המיועד לעור הפנים: הוא מכיל 50% מרכיב מוצק והוא אגרסיבי פחות לעור. מה עושים עם כל הבוץ הזה? המון דברים טובים, מכף רגל ועד ראש. הנה הרשימה המלאה.  

 

1. מחליק ומותח

מגיל 30 החיים מתחילים להיות קשים לעור הפנים. החשיפה המצטברת לשמש ולמזהמים שונים מאיצה את תהליך ההזדקנות וגורמת לעור להיראות עייף, יבש וחסר חיים. לקראת גיל 40 מתחילים להופיע יותר ויותר קמטוטים. לקראת גיל 50 כוח הכבידה מוכיח שהוא עובד, ולא רק על התפוח: העור נעשה רפוי והצניחה שלו גורמת להופעת קמטים עמוקים.


השחור החור הזה. מפצעי בגרות ועד צלוליטיס (צילום: רויטרס)

 

כאשר מעסים את העור בבוץ, מקבלים פילינג עדין הפועל בכמה דרכים: הגופרית, המצויה בבוץ בשפע (והיא שאחראית לריחו החריף), ממיסה את השכבה העליונה של העור, וכך תורמת להתחדשות מזורזת של התאים; תכולת המלחים הגבוהה שבו סופחת נוזלים ומביאה להתפחה של השכבות העליונות של העור; והחרסית (קבוצת מינרלים חשובים) משייפת קלות את העור ומסייעת בסילוק התאים המתים. התוצאה: העור נראה מתוח יותר והנקבוביות נוטות להתכווץ.

 

2. באנו צלוליט לגרש

מראה גבינת הקוטג’ באזור הישבן, הירכיים והבטן מופיע אצל כ־90% מהנשים. מה לא נעשה כדי להעלים את מפגעי הצלוליט? אחת התיאוריות שצמחו סביב היווצרות הצלוליט קשורה להפרעה בניקוז הלימפטי. באין זרימת דם תקינה,

 המערכת הלימפטית לא מצליחה לנקז את חומרי הפסולת מן התאים, נוצרת הצטברות של שומן ונוזלים ש”נדחסים” לתאים, התאים ”מתנפחים” מעודפי הפסולת, וכך נוצר מראה של שקעים וגומות על העור.

 

פה הבוץ נכנס לתמונה: הריכוז הגבוה של המלחים שבבוץ יוצר לחץ אוסמוטי על הגוף וסופח את הנוזלים שברקמות העליונות של העור. בעקבות זאת העור נראה חלק ויפה יותר.

 

3. חדל קשקשת

קשקשים בקרקפת הם בעיה נפוצה השכיחה בעיקר בחורף. כשהתהליך הטבעי של נשירת תאים מתים מהקרקפת נעשה בקצב מואץ מהרגיל ובכמות רבה יותר, נוצרים קשקשים: צברים גדולים בגוון לבן־אפרפר של תערובת תאים מתים וחומר שומני. זה הזמן להפעיל את נשק הבוץ. האדמה החרסיתית שהוא מכיל סופחת את השומנים ואת הלכלוך ומותירה את הקרקפת נקייה. הבוץ גם מכיל מנגן - מינרל שתורם להגברת זרימת הדם בכלי הדם הקטנים וכך עשוי לסייע לצמיחה טובה יותר של השערות ולצמצום נשירה.

 

4. היה אקנה – ואיננו עוד

כ־70% מהמתבגרים סובלים מאקנה בדרגות חומרה שונות. הסיבה קשורה לשינויים הורמונליים החלים בגיל ההתבגרות, שלעתים גורמים לפעילות לקויה של בלוטות החלב בשורשי השיער. בעקבות זאת חלה הפרשה מוגברת של סבום

 מבלוטות החלב, מה שגורם ל”קומודונים” – ראשים שחורים שמהם מתפתחים פצעי האקנה.

 

התעשייה הקוסמטית אוהבת להתפאר במיוחד בהשפעה המיטיבה של הבוץ על פצעי הבגרות. יש לכך כמה סיבות: הריכוז הגבוה של מלחים מעניק לבוץ אפקט אנטי בקטריאלי, שמסייע בהגנה על העור מפני חיידקים; כשהבוץ בא במגע עם החיידקים, הוא מצליח לעכב את התפתחותם; הגופרית ושאר המינרלים שבבוץ גורמים לייבוש הפצעונים; האדמה החרסיתית פועלת כמשאבה אוסמוטית וסופחת כמויות גדולות של לכלוך, הפרשות מוגלתיות ושומנים מהעור. אגב, תכונות אלה של הבוץ נוצלו לייצור תכשירים לאקנה שאמנם אינם מכילים בוץ, אך מכילים את המינרלים המצויים בו.

 

5. מוציא רעלים, מכניס מינרלים

החיים היומיומיים חושפים אותנו למזהמים רבים - מהאוויר, מהמזון, מאנשים, מתרופות. כל אלה גורמים להצטברות כמות גדולה של רעלים בגוף ומקשים על העור, שהוא איבר הפרשה שמתפקידו לסייע לגוף לנקז את הרעלים החוצה. כך נוצר מעגל קסמים: הרעלים אינם מופרשים, ובשכבות העור העליונות מצטבר קרטין (חלבון שיוצר את השכבות הקרניות שבגוף), שמקשה עוד יותר על ניקוז ההפרשות. כל זה פוגם במראה העור, שנראה עייף, מחוספס וחסר חיים.

 

במרכזי הספא פותרים את הבעיה בטיפול בעטיפות בוץ. מורחים בוץ חמים בשכבה עבה על הגוף ואוטמים ביריעת ניילון. המהדרין מוסיפים שמיכה לחימום. בצורה זאת רותמים את הלחץ האוסמוטי של הבוץ והופכים אותו למשאבת ניקוי עמוק: הבוץ סופח אליו שומנים ולכלוך, והפעולה מתעצמת בשל חבישת הגוף ואטימתו בניילון. על הדרך מרוויחים בונוס: החימום והאיטום מביאים לחדירה מוגברת של המינרלים בגוף. בסופו של הטיפול מגיח מהעטיפה עור חלק, רך כמשי ונעים למגע.

אגב, רופאי עור שוללים את הרעיון שהבוץ יכול לנקז רעלים, אולם גם הם מסכימים שהוא נהדר כאמצעי לפינוק...

 

  • ייעוץ מקצועי: ד"ר זאבי מאור, סמנכ”ל מחקר ופיתוח בחברת אהבה; ד”ר דוד מלומד, רוקח, כימאי והבעלים של ”מעבדות ד”ר מלומד”; אורי בן חור, יו”ר חברת Sea of Life; ד"ר מרינה לנדאו, מומחית לרפואת עור ודרמטולוגיה קוסמטית


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נהה עוד משהו טוב שאפשר לעשות עם ים המלח
צילום: AFP
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים