שתף קטע נבחר

בימין זעמו: "ברק בהתמוטטות נפשית"

ראש עיריית ירושלים אהוד אולמרט תוקף את ראש הממשלה: לדבריו, ברק, שמכר את הר הבית לפלסטינים יאבד את הזכות ההיסטורית שלו: "מדובר בהתמוטטות פנימית ונפשית של ברק". בימין יוצאים למתקפה - בשמאל מגינים על ברק

זעם רב בימין בעקבות הפרסומים על הוויתורים הישראלים במו"מ עם הפלסטינים. אהוד אולמרט, ראש עיריית ירושלים, אמר הבוקר בראיון לניסים משעל ב"רדיו ללא הפסקה": כי "בהכירי את ברק, הוא יבקש מקלינטון שילחץ עליו כדי שיוכל לוותר יותר. אין לי ספק בדבר. יש עוד על מה לוותר ובדרך הזו אנחנו נגיע לוויתורים גם במערב ירושלים ובנגב. ערפאת לא יקבל את ההצעות שהוצעו לו. הוא רואה שמולו ניצבת קבוצה של סמרטוטים, מופקרים, אנשים שאיבדו את כושר העמידה הפנימי, אז הוא אומר: 'למה שלא נלחץ את ישראל עוד יותר'".
ממפלגת העבודה נמסר בתגובה כי: "מי שחילק בפועל את ירושלים זה אולמרט והליכוד במדיניות חסרת האחריות שניהלו בבירה. דברי ההבל של אולמרט לא ישכיחו מהציבור את אירועי המנהרה והר חומה. ברק פועל כדי להבטיח שירושלים תהיה ברוב יהודי ותוכר לראשונה כמדינת ישראל".
אולמרט, שאמר לפני מערכת הבחירות האחרונה כי "ברק לא יחלק את ירושלים", ודבריו צוטטו שוב ושוב בקמפיין של ברק, האשים היום את ראש הממשלה ב"מכירת מדינת ישראל": "אני חוזר ואומר, הוא מפרק, הוא מוכר את מדינת ישראל. אין לזה שום קשר, לא לשלום ולא לפיוס עם הפלסטינים, יש לזה קשר רק לפוליטיקה ולהתמוטטות פנימית ונפשית של ברק, שאיבד את כושר העמידה שלו".
לטענת אולמרט, הוויתורים שיעשה ברק ישללו ממנו כל זכות היסטורית במדינת ישראל: "אין ספק שזו תהיה החלטה היסטורית גדולה, שתרשם ותימחק אותו (ברק) מכל דרך לגיטימית בהיסטוריה של מדינת ישראל. הוא יהיה בפרק האפל ביותר של היהודים: האיש שמסר, בפעם הראשונה בהיסטוריה היהודית, את הר הבית למישהו אחר. אנחנו התפללנו למקום הזה 2,000 שנה, זו התמצית המזוקקת ביותר של כל מה שהעם היהודי התגעגע אליו, חלם עליו וקיווה לחזור אליו. אז בא מישהו, שאיבד את אמון הציבור, שאין לו שום אמון ובסיס פרלמנטרי, לאחר שהתפטר מתפקידו, ונותן את הר הבית. מה שווה לי ההכרה של הפלסטינים בזיקה שלי להר הבית? אני זקוק להכרה שלהם בהר הבית? מה עוד?".
אולמרט מעריך, שברק לא יהיה ראש ממשלה. "הוא שיקר את העם. זה שהוא שיקר אותי באופן אישי זה במישור התסכול האישי שלי. אבל הוא שיקר את עם ישראל. הוא ביקש מנדט לשמור על ירושלים שלמה ושיקר בקשר לכך. העם יגרש אותו, כאיש ניקלה. העם הזה לא יתקיים אם זכותו בירושלים לא תוכר, וירושלים זה הר הבית".
על יחסיו עם ברק בעתיד אמר אולמרט: "אני לא רוצה לדבר איתו. אין לי מה לדבר איתו יותר. יש לי רק דבר אחד לעשות, לפעול בכל כוחי, כדי שהוא לא יהיה ראש ממשלה".

מוותר על הנכסים

יו"ר ש"ס, אלי ישי, הזהיר מפני ניסיון לבצע "מחטף מדיני ולהגיע להסכם בכל מחיר תוך מנוסה, תחושת בהילות ובמחירי רצפה של סוף העונה".
ח"כ ישי אמר כי אסור לממשלה לרקוח הסדרים מדיניים שיקבעו את גבולות המדינה רק בשל אימת הבחירות והסקרים. ישי הביע מורת רוח על קיומו של מו"מ מדיני תוך "חילול שבת בפרהסיה והפרה בוטה של הסטטוס קוו", כדבריו.
ח"כ לימור לבנת מתנגדת כצפוי לכל ניסיון לסגור הסכם עם הפלסטינים, לפני מועד הבחירות לראשות הממשלה, קל וחומר להסכם שבו ישראל הולכת צעדים רבים קדימה ומתפשרת בנושאים עקרוניים. ח"כ לבנת הגישה הצעה דחופה לסדר בכנסת, ודורשת מיו"ר הכנסת לקיים עוד השבוע דיון במליאה בעניין ההסכם המדיני. "ראש הממשלה התפטר ואין לו מנדט לסגור הסכם עוד השבוע", אומרת לבנת, "לא יתכן לסגור הסכם טרם בחירות, שכולל את חלוקת ירושלים, מתן זכות השיבה וחלוקת ארץ ישראל. ברק שאיבד את המנדט בכנסת ובעם – מנסה להגיע להסכמים מדיניים מרחיקי לכת העלולים להיות קריטיים למדינה, רק כדי לשמור על כסאו".
יו"ר סיעת הליכוד, ח"כ רובי ריבלין, טוען כי הפשרה עליה מדברים במשא ומתן תאפשר חזרה של עשרות אלפי פלסטינים לישראל. "אני אומר מידיעה שבן עמי נפגש לפני שבוע עם ערפאת ואמר לו 'תסגור איתנו הסכם כי מאיתנו תקבל יותר'", אומר ח"כ ריבלין. "עכשיו מדברים על איחוד משפחות, אבל למעשה מאפשרים שיבה של עשרות אלפי פליטים לישראל. כעורך דין תמיד ידעתי שאסור לערבב רצונות אישיים של העורך דין ושל הלקוח. ברק ובן עמי הם נציגים של עם ישראל והם משתמשים במנדט שלהם כדי לקדם את רצונותיהם והאינטרסים האישיים שלהם. ברק חושב שהסכם שלום יציל אותו בבחירות והוא מוכן לוותר על האינטרסים של לקוחותיו. ויתורים כאלה הם בכיה לדורות".
ח"כ עוזי לנדאו (ליכוד) טוען כי "ברק מעוניין בהסכם ולמעשה נותן אולטימטום לעם ולא מישאל עם עניינ. ברק מאיים על הציבור, כי אם לא נסגור הסכם שלום מהר נסתבך עם האמריקנים, הערבים והטרור של בן לאדן. הוא גם אמר את הדברים במפורש בהודעת ההתפטרות שלו. יש לנו ראש ממשלה בלי אלוהים. בקמפ דיוויד היו האמריקנים המומים מהוויתורים להם היה מוכן ברק. עכשיו הם המומים מהציניות של השמאל שהיה מוכן לתת עוד יותר, רק כדי שפרס לא יתמודד בבחירות. עכשיו רואים כיצד ברק מוכן לסכן את ישראל רק למען הישרדות פוליטית. אדם נרצח בסוף השבוע והוא ממשיך לנהל את המשא ומתן כרגיל, למרות שהבטיח שלא יפעל תחת אלימות. כולם יושבים במשא ומתן הזה סביב שולחן מרובע כמו בקזינו ומהמרים. ברק זורק את הקוביות רק כדי להינצל והיחידים שממשיכים בקו שלהם הם הפלסטינים שאינם מוותרים על מילימטר. הפשרה בעניין זכות השיבה למשל היא תכנית התאבדות לאומית, שישראל לא תוכל להתגונן מפניה. תחת הכותרת של איחוד משפחות יגיעו לישראל 100 אלף פליטים וקליטת מאות אלפים תתאפשר בבקעת הירדן. החזרה לגבולות 67' כפי שרוצה כעת ברק, מזכירה לי את דבריו של אבא אבן בזמנו: הוא אמר שנסיגה לקווי 67' היא נסיגה לגבולות אושוויץ".

תמיכה בשמאל

ח"כ מוסי רז ממרצ לא מתרגש מההתקפה של ראש עיריית ירושלים אהוד אולמרט. היום, טרם בחירות לראשות הממשלה, הוא רואה במתקפת הימין תעמולה פוליטית ולא ויכוח אידיאולוגי של ממש. "אולמרט מתחיל לאבד את הצפון עוד לפני שהוא יודע על מה מדובר", אומר חבר הכנסת רז. "בימין מפחדים מהסכם שיחזק את ברק ויביא לנצחונו בבחירות. לאט לאט שני הצדדים מתחילים להתקרב להסכם. כן, יהיה צורך בפשרה ישראלית בנושא ההתנחלויות ופשרה פלסטינית בנושא זכות השיבה. כרגע קשה לשמאל לגונן על דבר שעוד לא התרחש, שכן עדיין אין הסכם. בעניין זכות השיבה, אני יודע שברק מגן בקשיחות על כך שלא תינתן זכות שיבה לפליטים שגורשו או ברחו מכאן ב-48'. היום יש על כך קונצנזוס ויתכן שיחליטו שמחזירים שניים-שלושה פליטים או אלף, כתוצאה מפשרה מדינית, אך לא יותר".
ח"כ זהבה גלאון תומכת בטיוטת ההסכם המדיני עם הפלסטינים עליה. "גם הימין יודע שהגיע רגע ההכרעה והסדר מדיני מצריך פשרה כואבת", היא טוענת ומציעה "לא להתרגש מהתקפת אנשי הימין".
ח"כ גלאון היא מהח"כים שהבטיחו לברק את תמיכתם בו במערכת הבחירות, רק אם יצליח להגיע להסכם מדיני. "בכל סקרי העומק רואים שהציבור רוצה שלום ובשביל שלום צריך לשלם מחיר כואב. אין שלום בלי מחיר וככל שיאיימו עלינו יותר, לא נשבר. מה שמציעים ברק ובן-עמי זהו שיקוף של המצב הקיים בירושלים. החלק הפלסטיני יעבור לריבונות פלסטינית. השכונות היהודיות יישארו בריבונות ישראל ואילו הר הבית יעבור לשליטה פלסטינית תוך שמירת הגישה הישראלית למקומות הקדושים ליהודים כמו הכותל המערבי. זו הדרך היחידה לומר לפליט שיושב בדהיישה, מה זה הבית שהיה לך ביפו לעומת הר הבית. מדינת פלסטינית שתשב לצד מדינת ישראל היא אינטרס ישראלי ולציבור צריך לומר שכדי להגיע להסכם שלום יש להתפשר".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
ברק ובן עמי. מה אומרים לקלינטון?
צילום: איי פי
אורן אגמון
אולמרט. הוא התמוטט
אורן אגמון
מומלצים