שתף קטע נבחר

שמחון אחרי פגישת המו"מ: גם לנו קווים אדומים

חבר צוות המו"מ של העבודה, השר שלום שמחון, אמר לאחר הפגישה עם אנשי הליכוד: "הקשיים לא פשוטים. אף קשים ממה שחשבתי". יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, אמר: "יש קשיים לא מעטים, ואני רוצה להיות אופטימי. עם רצון טוב של ביבי, אפשר יהיה להגיע להסכם"

הסתיימה הפגישה הראשונה בין צוותי המשא-ומתן של הליכוד והעבודה - ולפי מה שאומרים משתתפיה יש פערים גדולים בין עמדות שתי המפלגות. השר שלום שמחון אמר בצהריים (יום ב') לאחר הפגישה: "הקשיים לא פשוטים. אף קשים ממה שחשבתי. בתחום המדיני, ובהגנה על שלטון החוק. נראה לאן ממשיכים אחרי פגישה עם ברק".

 

שמחון אמר כי צוותי המשא-ומתן ייפגשו שוב הערב, לקראת כינוס ועידת העבודה מחר. "אין מצב ביניים. או שנגיע עם הסכם, או בלי. גם לנו יש קווים אדומים. הדיון היה מעמיק".

 הוא גם אמר כי קיים קושי בהקמת "שולחן מרובע" - בו יהיו חברים משרד האוצר, המעסיקים, ההסתדרות ונגיד בנק ישראל.

 

השר שמחון הוסיף כי מה שסוכם בין ברק לבנימין נתניהו הוא הסכם המסגרת. "הנושאים לא נדונו עד כה לעומק. העבודה היא הבית היחיד של כולנו. ננסה לרצות גם את מי שמתנגד לכניסה". הוא הוסיף כי כניסה למשא-ומתן היא זכות מיוחדת של יו"ר המפלגה ותקף את שבעת חברי הסיעה שפנו במכתב לנתניהו. "כך זה היה תמיד. המכתב הוא חריגה מהכללים הנהוגים. זה דבר שלא יעשה. זו חציה של קווים אדומים. מה שאנו מייצגים זה את העניין עצמו. עיני הוא אחד האנשים החשובים במשק. המחנה המשותף ביני ובין המתנגדים הוא רחב. אנו כולנו חלק מאותה מפלגה".

 

יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, אמר גם הוא כי המשא-ומתן לא פשוט. "הגשנו רשימה מסודרת. יש קשיים לא מעטים, ואני רוצה להיות אופטימי. עם רצון טוב של ביבי, אפשר יהיה להגיע להסכם".

 

"ברק פועל לטובת המדינה"

בתוך כך, תקפו בלשכת ברק את שבעת חברי הכנסת ששלחו מכתב לנתניהו. מלשכת יועץ יו"ר מפלגת העבודה ושר הביטחון לתקשורת נמסר: "מדבור בטענות מופרכות. אין שום איזכור בחוקת מפלגת העבודה לצורך באישור לפתיחת משא-ומתן או מגעים. יו"ר מפלגת העבודה פועל לפי מה שטוב למדינה, מה שרוצים אזרחיה ומה שטוב למפלגה. כל אחד מאיתנו הוא חבר כנסת וכולנו שליחי ציבור. הציבור שלנו זה הבוחרים וזה חברי המפלגה. יש לנו גוף שהוא ועידה, מרכז. אם נצטרך לקבל החלטות, רק שם החלטות הן יתקבלו. אף אחד לא יכתיב מה צריך להחליט, זה לא עניין של יצירת אווירה, לא יצירת הרגשה בסיעה ולא יצירת הרגשה בציבור. מפלגת העבודה תקבל החלטות במוסדות שלה, כפי שהחלטות צריכות להתקבל במפלגה דמוקרטית, כפי שהתקבלו בעבר במפלגת "העבודה".

 

גורמים במפלגה הוסיפו: "האם כאשר עמיר פרץ היה יו"ר 'עם אחר' ואופיר פינס היה מזכ"ל מפלגת העבודה, והשנים ניהלו מו"מ חשאי לאיחוד בים המפלגות, האם אז ניתן אישור? מיותר לציין כי במכתבם לא הזכירו המתנגדים את הסעיפים בחוקת המפלגה בהם מצוין כי 'החלטות מרכז המפלגה מחייבות את הסיעה בכנסת' וכי לאחר דיון במרכז המפלגה או בלשכה 'הכרעת המרכז או הלשכה באותו דיון תחייב את הסיעה'".

 

בנושא זה - היועץ המשפטי של מפלגת העבודה, עו"ד יורם אברהמי, פרסם התייחסות רשמית

 בעקבות הוויכוח סביב פתיחת המשא ומתן. "נוכח פניות רבות של חברי מפלגה אלי, מצאתי כי אך נכון הוא להודיע ברבים את עמדתי ביחס לניהול משא-ומתן בין העבודה לליכוד. חוקת המפלגה, כמו הנוהג מזה שנות דור, מחייבים קבלת אישור מטעם מוסדות המפלגה לשם ניהול והקמת צוות משא-ומתן קואליציוני. מפלגת העבודה שייכת לכלל חבריה ומחוייבת בהליכים תקינים בהתאם לחוקתה. פתיחת משא ומתן טרם קבלת אישור מוסדות המפלגה אינו נעשה בסמכות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שמחון. קשיים לא פשוטים
צילום: דנה קופל
עיני. קשיים לא מעטים
צילום: דנה קופל
מומלצים