שתף קטע נבחר
 

טיפ יומי: איך קצב האכילה משפיע על עלייה במשקל

מחקר אנגלי בדק הרגלי אכילה בקרב תאומים ומצא - ככל שקצב האכילה היה מהיר, כך עלה משקל הגוף

מאז שהיה תינוק תום אהב לאכול. אבל כשגדל והחל לאכול בכוחות עצמו בלטה מאוד העובדה שהוא אוכל מהר, מהר מאוד. מהרגע שהצלחת הונחה לפניו לא עברו אלא דקות ספורות עד שהתרוקנה לגמרי. לקראת גיל שנה כבר סבל תום ממשקל עודף. 

 

מחקר שנעשה במרכז לחקר התנהגות בריאותית באוניברסיטת לונדון מצא קשר הדוק בין מהירות האכילה למשקל הגוף.

 

במחקר השתתפו 254 תאומים בני ‭,12-10‬ שבביתם הונחה מצלמה שתיעדה את הארוחות שלהם בכלל ואת מספר הנגיסות בדקה בפרט. התוצאות הראו שככל שמספר הנגיסות של התאומים היה גדול יותר (וכפועל יוצא מכך מספר הלעיסות היה גבוה יותר וקצב האכילה מהיר יותר) – כך משקל הגוף היה גדול יותר. מהמחקר עלה עוד שאופן האכילה של אחד התאומים השפיע על אחיו, כך שכשאחד אכל מהר, בדרך כלל גם השני אכל מהר.

 

לדברי החוקרים, קצב אכילה הוא תכונה גנטית המשפיעה על צריכת האנרגיה ומכאן גם על משקל הגוף. מאחר שאכילה מהירה היא אחת מהתכונות הנלוות להשמנה, כדאי לנסות לעצב את הרגלי האכילה של ילדים כבר בגיל צעיר. כך, למשל, אם אתם מבחינים שהילד אוכל מהר, הרגילו אותו כבר בשלבים הראשונים של אכילת מזון מוצק להעדיף ירקות. הירקות לא רק בריאים ותורמים לגדילה, להתפתחות ולחיזוק המערכת החיסונית, אלא הם גם תופסים נפח רב בקיבה לצד תרומה קלורית נמוכה יחסית. משום כך יש סיכוי שאם הילד יאכל מהר, אבל בצלחת שלו יהיו יותר ירקות, הוא ישמין פחות.

 

  • הכותבת היא דיאטנית קלינית



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: index open
לאכול לאט. וכבר מילדות
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים