שתף קטע נבחר

סגן נשיא ה-OECD לא צופה טובות לכלכלה

פייר קרלו פדואן מפציר בממשלות העולם שלא להסתנוור מכמה נתונים מעודדים שנצפו לאחרונה. לטענתו, אין בהם כדי להעיד על כך שהכלכלה העולמית יוצאת מהבוץ

כלכלת העולם מוסיפה לפעול במצב של "אי-ודאות קיצונית", וסימני ההתאוששות ניכרים רק באינדיקטורים בודדים. כך אמר ביום שבת סגן נשיא ארגון המדינות המתועשות (OECD), פייר קרלו פדואן (Padoan) לכתב של סוכנות הידיעות רויטרס בכנס שנערך בגרמניה.

 

פדואן אמר שאומנם ניתן להבחין בכמה סימנים חיוביים, ביניהם התהפכות המגמה בוול סטריט, ההתיצבות בשוקי הדיור בכמה מדינות והעלייה במכירות בכמה מגזרים, כמו תעשיית הרכב. עם זאת, התעקש פדואן, אלו הם סימנים בודדים ואין בהם כדי להעיד על מגמה אחידה.

 

"אנו נמצאים בתקופה של אי ודאות קיצונית. אם להיות אופטימי, הייתי אומר שלפחות ישנם כמה מדדים שבהם נראה שיפור לעומת שיא המשבר. אבל להפוך את הנתונים הללו להשקפה כלכלית זה לא רק קשה, אלא מוטעה".

 

ארגון ה-OECD, המורכב מנציגיהן של 30 הכלכלות החזקות בעולם, היה מאז תחילת המשבר הגורם הפסימי יותר בהערכותיו לגבי עתיד הכלכלה העולמית. לפני כחודש, חזה הארגון כי הכלכלות החברות בו יתכווצו בשיעור ממוצע של 4.3% בשנת 2009, וכי המשבר העולמי ימשך אל תוך שנת 2010. הייתה זו תחזית שלילית יותר מזו שניפק הבנק העולמי באותו זמן.

 

פדואן קרא לממשלות לא להסתכן בהוצאות מיותרות, במיוחד לאותן מדינות שמשאביהן מצומצמים יחסית. כמו כן, אמר סגן נשיא ה-OECD כי הוא אינו מודאג מכך שמדינות אירופה נמנעו מלהציג חבילת תמריצים רחבת היקף, כמו זו שהעניק נשיא ארה"ב לכלכלה האמריקנית, וטען שמדיניות הרווחה באותן מדינות, לצד גורמים מייצבים אחרים, צפויה לפצות על היעדר התמריצים מהממשלות. 


פורסם לראשונה 18/04/2009 21:56

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מטה OECD ארגון המדינות המתועשות המפותחות פריז
צילום: OECD
מומלצים