שתף קטע נבחר

מכירות טויוטה צנחו - ופולקסווגן סוגרת את הפער

מכירות טויוטה ירדו בעולם ב-27%, והפער בינה לבין המקום השני - קונצרן פולקסווגן - הולך ומצטמצם. האם שלטון טויוטה יהיה קצר במיוחד?

האם התקופה בה טויוטה הוליכה את טבלת המכירות העולמית עומדת להסתיים? שנתיים בלבד לאחר שכבשה את צמרת תעשיית הרכב והורידה משם את ג'נרל מוטורס, הגדולה ביותר ב-76 השנים הקודמות, כסא המלוכה של טויוטה החל להתנדנד.

 

סוכנות הידיעות רויטרס מדווחת כי מכירות טויוטה צנחו ברבעון הראשון של 2009 ב-27%, כתוצאה מירידה בביקוש בכל רחבי העולם, ובעיקר בשוק היפני והאמריקני. שני השווקים הללו הושפעו קשות מהמשבר הכלכלי, וטויוטה, יצרנית הרכב היפנית הגדולה ביותר, סובלת מכך.

טויוטה. המכירות צנחו (צילום ארכיון: רויטרס)

 

טויוטה מכרה ברבעון הראשון פחות מ-1.8 מיליון מכוניות, ונותרה במקום הראשון בשוק הרכב. אלא שהפער בינה לבין המקום השני, קונצרן פולקסווגן, התכווץ ביותר ממחצית: לעומת הפרש של 840,000 מכוניות ברבעון הראשון של 2008, עומד הפער כעת על כ-360,000 יחידות - כך על פי מספרים רשמיים שמספק הקונצרן הגרמני, שסבל בעצמו מירידה של כ-11%. כל זאת, ללא מכירות דגמי פורשה, בעלת הבית של קונצרן פולקסווגן, המחזיקה ב-51% ממניותיו.

 

אלא שלא הכל אבוד לטויוטה, והיצרנית תולה תקוותיה בממשל היפני, שצפוי להשיק בשבועות הקרובים תוכנית תמריצים לעידוד התעשייה המקומית. במסגרת היוזמה, שמפותחת בהשראת תוכנית הגריטה המצליחה של גרמניה, הממשל היפני יציע סכום כסף שעדיין לא ידוע גובהו, לכל מי שיוריד מהכביש רכב ישן ומזהם וירכוש במקומו רכב חדש. תוכנית הגריטה, שיושמה בגרמניה וצרפת וגרמה לזינוק במכירות וצפויה להגיע בקרוב גם לבריטניה וארצות הברית.

פולקסווגן. תהיה מספר 1?

 

על-פי תוכנית העבודה המקורית של פולקסווגן, היצרנית הגרמנית מתכננת להפוך לגדולה בעולם עד שנת 2018. וג'נרל מוטורס, שהחזיקה בתואר עד שנת 2007? זו תסתפק בעתיד הנראה לעין בלא לפשוט רגל. על הבכורה בתעשיית הרכב יכולות בינתיים לריב המתחרות מגרמניה ויפן.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ג'נרל מוטורס. לא בצמרת מאז 2007
ג'נרל מוטורס. לא בצמרת מאז 2007
צילום: AFP
מומלצים