שתף קטע נבחר

ישראל לאו"ם: "מתקן 1391" אינו פעיל מ-2006

בדיון בוועדת האו"ם נגד עינויים בז'נבה אמר המשנה ליועץ המשפטי לממשלה כי המתקן, בו מוחזקים לטענת ארגוני זכויות אדם עצירים בבידוד תוך שהם עוברים עינויים, נסגר לפני כשנתיים וחצי והשב"כ אינו עושה בו עוד שימוש

המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, שי ניצן, אמר אמש (יום ד') בפני ועדת האו"ם נגד עינויים בז'נבה כי ישראל הפסיקה להשתמש במתקן המעצר והחקירה הידוע בכינוי "מתקן 1391" כבר לפני כשנתיים וחצי. מדובר במתקן סודי שלטענת ארגוני זכויות אדם מוחזקים בו פלסטינים ועצירים אחרים בבידוד לצורכי חקירה, תוך הפרת החוק הבינלאומי.

  

"השב"כ לא עשה במתקן שימוש מזה שנים. עצירים אינם מוחזקים במקום הזה מאז ספטמבר 2006", אמר ניצן. בהתייחס לחדשות לעינויים והפרות נוספות של החוק הבינלאומי במתקן אמר ניצן כי "בית המשפט התייחס לטענות האלה, בדק אותן ומצא כי הן לא מחייבת נקיטת הליכים פליליים".

 

ישראל אישרה את דבר קיומו של המתקן ב-2003 בעקבות עתירת "המוקד לזכויות אדם" לבג"ץ בשמם של שני אחים פלסטינים. השניים טענו כי נכלאו במתקן מבלי שהם, בני משפחתם או עורכי דינם ידעו מכך. בפני ועדת האו"ם נגד עינויים הצטברו כ-600 תלונות של עצירים על "התייחסות לקויה" אליהם מצד חוקרי שב"כ.

 

"המתלוננים הם חברים בארגון טרור שמנהל קמפיין בניסיון להשפיע על דעת הקהל העולמית, כחלק מהקמפיין הכללי שלו נגד ישראל. בחלק מהמקרים מצאנו שהתלונות היו שקריות ונמסרו כחלק מהקמפיין נגד ישראל.

 לא מדובר בכל המקרים, אני לא טוען זאת, אך בחלק מהמקרים מצאנו שזה המצב", אמר ניצן בהתייחס לתלונות. לדבריו, חלק התלונות נמסרו על-ידי העצירים כדי להצדיק את הודאותיהם במהלך החקירה בשב"כ.

 

דובר ארגון "רופאים למען זכויות אדם", רן יורן, שהתשתתף בדיונים בז'נבה אמר כי הוא מאוכזב מתגובת ישראל לוועדה. "יש פער עצום בין מה שאנו יודעים לבין מה שהמדינה טוענת", אמר יורן. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניצן. קמפיין נגד ישראל
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים