שתף קטע נבחר

השביעייה הסופית: הכנות אחרונות למערבון האחרון

הלייקרס מובילים כמעט בכל עמדה, הרוקטס יבנו בעיקר על ברוקס הצעיר. למי עדיף שארטסט יצבור נקודות? מתי LA הפסידה משחק שביעי בבית? ומי ינצח בדרבי הלטיני מתחת לסל? הקרב על הכרטיס לגמר המערב, מערכה שביעית ואחרונה

דיקמבה מוטומבו כבר שחקן עבר, גם את טרייסי מגריידי שכחו ויקוו עוד להיזכר מחדש. יאו מינג נפצע וגמר את העונה, ודווקא אז התברר שהשמיכה של יוסטון לא קצרה כפי שחששו. הרוקטס סחטו את המיץ מהלייקרס והערב (א', 22:30, ספורט 2) יעלו לקרב על כל הקופה - משחק מספר שבע, שבסיומו תעלה המנצחת לגמר המערב מול דנבר.

 

 

משחקים צמודים לא היו בסדרה הזו. הקרוב ביותר היה הראשון, בלוס אנג'לס, בו ניצחה יוסטון בשמונה נקודות הפרש. היא תקנה, כמובן, תוצאה דומה גם הפעם. גם נקודה תספיק - ובלבד שתנצח שוב במעוזם של קובי בראיינט ושות'. לקראת הקרב הגדול, הנה המצ'אפים שיצננו לכם את הלילה השרבי.

 

PG: דרק פישר < ארון ברוקס

פישר היה סביר בשני המשחקים הראשונים, את השלישי החמיץ בגלל הרחקה ובשלושת המשחקים האחרונים לא תרם כמעט. האחוזים שלו לשלוש (1 מ-14) אומרים הכל, ולהם תוסיפו ירידה מ-3.2 ל-1.6 אסיסטים במשחק. עם 5.2 נקודות ו-1.6 ריבאונדים, המסקנה ברורה - זו לא העמדה החזקה של הלייקרס.


יאו מינג יישב בצד. האם יוסטון תנצח שוב בלעדיו? (צילום: רויטרס)

 

ברוקס, לעומת זאת, דווקא במגמת שיפור ועלייה והפך לברומטר של יוסטון. בהפסדים הוא קלע 7, 13 ו-14 נק' בפחות מ-40 אחוזים מהשדה. בנצחונות קלע 19, 24 ו-36 ביותר מ-50 אחוזים. ממוצעיו בסדרה עומדים על 18.8 נק', 2.3 ריב' ו-2.5 אס' . לא רע לרכז הצעיר בעונתו השנייה ב-NBA.

 

SG: קובי בראיינט > רון ארטסט

פרט למשחק הרביעי, בראיינט עמד בציפיות. בארבעה מששת המשחקים חצה את רף 30 הנק' (ממוצע 29.7), ולמאמץ המלחמתי תרם גם 4.7 ריב' ו-3.5 אס'. ומה בעניין הקליעה? בהפסדים קלע 3 מ-16 לשלוש, אך בנצחונות הפציץ 7 מ-12.

 

וזו, עצירת קובי, היא המשימה הראשונה במעלה של ארטסט. המשוואה ברורה: כשמספר 96 חושב התקפה וקולע הרבה - יוסטון מפסידה. בהפסדים ללייקרס הוא קלע 21.3 נק', בעוד בנצחונות נעצר על 12.6. יש לו גם 4.8 ריב' ו-3.8 אס'.


ארטסט ובראיינט במרכזו של דיון סוער. יתרון לקובי (צילום: רויטרס) 

 

SF: טרבור אריזה = שיין באטייה

עוד עמדה בעייתית של הלייקרס. אריזה אמנם השתפר העונה, אבל לא תורם מספיק התקפית, כשבסדרה הנוכחית הוא עומד על 9.3 נק', 3.3 ריב' ו-2.2 אס'. גם באטייה לא מצטיין בתחום זה, ולמרות שהוא משחק כ-35 דקות - רק פעם אחת הגיע לדאבל פיגרס בסדרה. הניצחון במשחק הרביעי היה יוצא דופן, בו הרחיק ל-23 נק'. ממוצעיו עומדים על 8.5 נק', 4 ריב' ו-2.7 אס'.

 

PF: פאו גאסול > לואיס סקולה

גאסול לא ממש מתגעגע לנוף הסיני במאבקי הריבאונד, אבל גם לא הציג בינתיים שיפור משמעותי בממוצעיו - המרשימים בפני עצמם (18.2 נק', 11 ריב' ו-2.8 אס'). סקולה ניצל את היעדרו של מינג כדי להתייצב על דאבל-דאבל בכל ערב ועומד על 13.2 נק' ו-10.5 ריב'. בכל זאת, היתרון בדרבי הלטיני שייך לספרדי.

 

C: אנדרו ביינום > צ'אק הייס

ביינום לא חזר עדיין לעצמו, למעט הבלחה של 14 נק' ו-6 ריב' בפחות מ-20 דקות במשחק החמישי, שלאחריהם הגיע משחק מאופס ביוסטון. הוא עומד על 4.7 ו-4 בסדרה, אבל אם יחזור להציג את יכולתו מהעונה הרגילה - ליוסטון תהיה בעיה גדולה. הייס, שאמור היה לתת בסך הכל כמה דקות מנוחה ליאו, לא יכול למלא את החלל. ואלה לא רק 30 הס"מ המפרידים ביניהם. הוא עומד על 2 נק' ו-4.5 ריב', ולא עליו אמורים הרוקטס לבנות בדרך לניצחון.


אודום נע בין הרוקטס ובין החמישייה לספסל (צילום: AP)

 

ספסל: לייקרס > רוקטס

למאר אודום פתח בשלושה משחקים על חשבון ביינום וממוצעיו (8.7 נק', 9.2 ריב') טובים משל כמה משחקני החמישייה בקבוצתו. גם ג'ורדן פרמאר (8.7

נק') אינו מאכזב, ולפיל ג'קסון יש בקנה גם את לוק וולטון, שאנון בראון וסשה וויאצ'יץ'. בצד השני ישנם קארל לנדרי (10.7 ו-5.2), וון וואפר וקייל לאורי. מרשים פחות.

 

ולסיום: ההיסטוריה

הלייקרס מובילים, אם כן, כמעט בכל עמדה - ויש להם גם את יתרון הניסיון. זו כבר ההופעה ה-22 שלהם במשחק שביעי (מאזנם 8:13), בעוד יוסטון תעשה זאת הערב בפעם התשיעית (3:5).

 

ההפסד היחיד של לוס אנג'לס בלוס אנג'לס בסיטואציה הזו התרחש אי שם ב-1969, כשבוסטון ניצחה 106:108 בגמר וחגגה אליפות. ההופעה האחרונה של יוסטון במשחק שביעי היתה לפני שנתיים, בבית מול יוטה. 29 נק' של מגריידי ומינג לא הועילו בדרך להפסד ביתי בסיום הסיבוב הראשון. הערב, אפילו הם יחסרו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים