שתף קטע נבחר

"מקריבים את הסינמטק לטובת הפסטיבל"

העובדים בסינמטק ירושלים, ששכרם קוצץ ב-7.5 אחוזים, מתריעים כי קיום פסטיבל הסרטים הבינלאומי ביולי עלול לאיים על המשך פעילות המוסד. ההנהלה: "זו פאניקה מיותרת"

חודשים ספורים אחרי השתת קיצוץ של 7.5 אחוזים במשכורות העובדים בסינמטק ירושלים וארכיון הסרטים הפועל בו, מתריע היום (ד') ועד העובדים על גירעון צפוי שעלול להוביל לסגירת שערי המוסד ולגל פיטורים גדול.

 

לטענת נציגי ועד העובדים, למרות הקיצוצים הנהלת הסינמטק ממשיכה בתוכניותיה לקיום פסטיבל הסרטים הבינלאומי בירושלים, שעתיד להיפתח ב-9 ביולי. ועד העובדים ביקש לטענתו לקיים משא ומתן מול ההנהלה על תנאי ההעסקה במוסד ולהסדיר בהסכם קיבוצי סוגיות בוערות. "יש לקבוע במקביל קווים ברורים להיקפו התקציבי של פסטיבל הסרטים באופן שלא יסכן את המשך הפעילות של הסינמטק ולא יוביל לפיטורים וקיצוצי שכר נוספים", אומרים העובדים ל-ynet, "נכון להיום ההנהלה דוחה את בקשותינו על הסף ולא הציעה שום אלטרנטיבה".

 

לטענת העובדים, ההודעה על קיצוצי השכר היתה חד צדדית תוך איום בפיטורים. "לפני כחודשיים הכרזנו על סכסוך עבודה, ולמרות זאת בפגישה עם ההנהלה שהתקיימה בתחילת השבוע סירבה ההנהלה לדון בבקשותינו, שכוללות הבטחת היציבות התעסוקתית של העובדים והימנעות מיצירת גירעון מעמיק", אומרים נציגי העובדים ומדגישים כי עד כה בחרו לשמור על שקט תעשייתי ולהימנע משיבוש פעילויות הסינמטק או הפסקת ההכנות לפסטיבל. "פעולות ההנהלה לא הותירו לנו ברירה. אנחנו מבקשים לשמור על מקום עבודתנו גם אחרי שהפסטיבל יסתיים, ואם לא נקבל תגובה הולמת ניאלץ לנקוט בעיצומים".


"סיפור גדול", סרט הפתיחה. 130 סרטים בלבד (צילום: שרון מיימון)

 

לדברי העובדים, "הסינמטק ופסטיבל הקולנוע בירושלים הפכו במשך השנים הארוכות בהם נוהלו על ידי ליה ון ליר למוסדות מפוארים ושוקקים, בית אמיתי לקולנוע הישראלי ומקור משיכה וגאווה לרבים מתושבי ירושלים ולאנשי תעשיית הקולנוע בישראל ומחוצה לה. עובדי הסינמטק היו שותפים להישגים אלו ואנו מבינים את גודל השעה ומוכנים להשקיע מאמצים להצלת המוסד ולשגשוגו. במקביל אנו מצפים מההנהלה לפעול באחריות הנדרשת ומשוכנעים כי גם לאחר המכות הקשות שספג המוסד לאחרונה, יש בידי ההנהלה תקציב ראוי לקיום פסטיבל קולנוע איכותי ומוצלח שלא יוביל להתמוטטות הסינמטק. לא נראה לנו שנכון להקריב את המשך פעילות המוסד הזה לטובת חלק מפעילויות הפסטיבל".

 

ההנהלה: החלטה שנובעת מקיצוצי התמיכות

מנכ"ל הסינמטק והפסטיבל, אילן דה פריז, אומר בתגובה לדברים: "אין שום דבר חדש תחת השמש. אין מוסד תרבות אחד בישראל שלא נמצא בימים אלה במצוקה תקציבית. הסינמטק והפסטיבל אינם בסכנה אלא אם העובדים יטעו פאניקה מיותרת לחלוטין ויובילו בכך לאיום על קיומו של הפסטיבל. הנהלת הסינמטק, הנשיאה ליה ון ליר וכל הגופים התומכים בנו לרבות עיריית ירושלים, עומדים מאחורי הנהלת הסינמטק והפסטיבל".

 

בשנה שעברה עמד תקציב הפסטיבל על 6 מיליון שקל. לדברי דה פריז, השנה, בגלל המשברים הכלכלים הגלובליים, החליטה ההנהלה על קיצוץ תקציב הפסטיבל בסכום של 1.5 מיליון שקל. "זו החלטה אחראית שהתקבלה מראש בשל קיצוצי התמיכות שהושתו על כולם.

אנחנו פועלים בצורה מאוד אחראית ולכן לעובדים אין צורך לחשוש אלא להמשיך ולבנות ביחד עם ההנהלה את העתיד שלנו כפי שהיה גם בעבר", אומר דה פריז ומוסיף, "צריך להבין שהקרנות הגדולות קיצצו כמעט 20 אחוז מהיקף התמיכות בגלל חוסר הוודאות והמשבר הפיננסי. אנחנו עדיין מקיימים דיונים מול הקרנות אך בכל מקרה נדע לאזן את הפעילויות שלנו באופן שלא יפגע בעתיד. זו הטעיה מוחלטת לדבר על נתק מול ועד העובדים. מתנהל איתם דיאלוג מתמשך שחלקו מתקדם ובחלקו מתעכב בשל ההכנות לקראת הפסטיבל. המשא ומתן על תנאי השכר נמשך ויסתיים עד ה-1 בספטמבר, על פי המתווה שהציעה ההנהלה ועל רקע תקופה כלכלית לא פשוטה".

 

דה פריז מדגיש כי קיצוצי השכר בתחילת השנה לוו בהידוק חגורה גם בפעילות ובהוצאות שוטפות. גם היקף הפסטיבל צומצם בהתאם ומתוך 200 סרטים שאמורים היו להיכלל בתוכנייה עומד היקף הסרטים השנה על 130 בלבד. "זה קשה ולא נעים, גם שכר המנהלים קוצץ בהתאם. אבל זה חלק מצו השעה וניהול אחראי. הפסטיבל עצמו מתנהל לפי תקציב נמוך לשם הזהירות והכל נמצא בשליטה מוחלטת", מסכם דה פריז, "אין קשר בין המשך פעילות הסינמטק לבין קיום הפסטיבל שמחושב כחלק בלתי נפרד מהתקציב השנתי שאנחנו שולטים בו. יש לנו הערכה רבה כלפי הצוות הוותיק והמסור של הסינמטק. מערכת היחסים בינינו טובה ואין צורך להיכנס לסחרור מיותר".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דה פריז. הטעיה מוחלטת
הסינמטק בירושלים. האם המשבר הכלכלי יפגע בעתידו?
צילום: שלומי כהן
לאתר ההטבות
מומלצים