שתף קטע נבחר

חריגות בנוף: 4 חברות הקדימו פירעון האג"ח

גולדן אקוויטי, מולודן, חנן מור וניו קופל העדיפו לשלם 140 מיליון שקל לבעלי האג"ח - מוקדם משהתחייבו. זאת, לאחר שהבינו כי הריבית שהן משלמות עבור האג"ח גבוהה מעלות האשראי

דווקא בתקופה שבה מתקשות החברות הציבוריות במשק למצוא מקורות מימון, בוחרות כמה מהחברות להקדים תשלומים לבעלי איגרות החוב שלהן. במחצית השנה האחרונה הקדימו לא פחות מארבע חברות את תשלומי החוב לבעלי האג"ח, בהיקף כספי כולל של יותר מ־140 מיליון שקל. אותן חברות העדיפו להקדים את התשלום, לאחר שהבינו כי הריבית שהן משלמות עבור האג"ח גבוהה ממחיר הכסף הנוכחי (עלות האשראי). 

 

החברה האחרונה שעשתה זאת היא גולדן אקוויטי, לשעבר פסגות מימון, אשר עסקה בתחום הפקטורינג (רכישת חוב לקוחות מחברות לפני תום תקופת האשראי שניתנה ללקוחות). בחודש אפריל מכרה החברה את פעילות הפקטורינג לחברה פרטית המוחזקת על ידיה (24.99%) ועל ידי חברת כאל (75.01%).

  

בגולדן אקוויטי, בראשות אביחי סטולרו, נערכו מראש לקראת העסקה והבינו כי מכירת הפעילות תאפשר להם לפרוע את האג"ח להמרה שהנפיקה החברה בשנת 2006. כבר בינואר זימנה החברה את מחזיקי האג"ח כדי שיאשרו פירעון מוקדם של מחציתן, בהיקף של 27 מיליון שקל, ובאמצע מאי שולם הסכום. יתרת הסכום אמורה להיפרע בסוף אוגוסט השנה, ובחברה אף נערכים להקדמה של חלק מתשלומים אלו. בשוק ההון לא ניכר חשש מיכולת הפירעון של האג"ח, אשר נסחרות בתשואה ברוטו לפדיון של 7.4%.  

 

פדיון מוקדם של אג"ח כתוצאה ממכירת פעילות בוצע גם בחברת מולודן (לשעבר מוליכי תבל). החברה, שהיתה בשליטת קרן פימי של ישי דוידי וחברת תדאה, שילמה לבעלי האג"ח בנובמבר 28.5 מיליון שקל, באמצעות הכספים שקיבלה לאחר מכירת חלקה של קרן פימי לתדאה.  

 

עודף מזומנים עודד את הפירעון המוקדם

בחברת הנדל"ן חנן מור המצב היה שונה: כאשר תשואת האג"ח של החברה האמירה לרמה של 25%, היא התחילה לרכוש את האג"ח מהציבור בשוק. בפברואר 2009 התברר כי לחברה יש עודפי מזומנים בקופה, והוחלט לנקוט מהלך של פדיון מוקדם של רבע מסדרה א', שהיקפה הכולל עמד על 60 מיליון שקל. לאחר אישור בעלי החוב, שילמה להם החברה בחודש מרץ 18.8 מיליון שקל. כיום נסחרות האג"ח של החברה מסדרות א' וב' בתשואות של 6.9% ו־13.9%, ובקופת המזומנים שלה נמצאים יותר מ־40 מיליון שקל.  

 

החברה האחרונה שביצעה מהלך של הקדמת תשלומים היתה חברת ניו קופל מקבוצת שלמה החזקות, שבשליטת שלמה שמלצר, שהקדימה תשלומי קרן בהיקף של 67.5 מיליון שקל למועד של חודש אחד לפני המועד המתוכנן, לאחר שהשיגה את כל הכסף הדרוש לתשלום מוקדם מהצפוי. "הדבר עשוי להקל על החברה לגייס מקורות מימון נוספים", נמסר מהחברה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הריבית המשולמת גבוהה מעלות האשראי
מומלצים