שתף קטע נבחר

קדימה: צעד נכון; ברק: אני הייתי נחרץ יותר

מפלגתה של ציפי לבני אמרה כי "מבחנו של ראש הממשלה יהיה במעשיו ולא במילותיו". שריו של נתניהו שבעי רצון: "נאום חיובי וחשוב". ליברמן: הוא פתח דלת לפלסטינים, עכשיו שייענו

צעד גדול לנתניהו, צעד קטן של קדימה לקראתו? מפלגת האופוזיציה הגדולה התייחסה הערב (יום א') לנאומו המדיני של ראש הממשלה באוניברסיטת בר-אילן, ואמרה כי נתניהו "עשה צעד בכיוון הנכון". עמיתיו של נתניהו לממשלה, מהעבודה, מש"ס ומשיראל ביתנו, נשמעו אף הם מרוצים מהנאום.

 

נאום נתניהו - הסיקור המלא ב-ynet

  

המפלגה בראשותה של ח"כ ציפי לבני הבהירה כי "חזון קדימה" בנושא המדיני ברור. "אחרי חודשים שבהם גרר את ישראל לקרן זווית מדינית, נתניהו עשה היום צעד בכיוון הנכון, אך בשל התנהלותו ואפילו האופן בו הציג את דבריו הערב - מבחנו יהיה במעשיו ולא במילותיו". 

 

יו"ר סיעת מרצ, ח"כ אילן גילאון, נשמע יותר פסימי: "כל-כך הרבה הכנות בשביל לא כלום. נתניהו הוכיח שוב שהוא סרבן השלום מספר אחת". 

 

השר אלי ישי חיזק את ראש הממשלה ואמר כי הוא "הבהיר את רצונו בשלום בר-קיימא ובביטחון. עם ישראל לדורותיו שוחר שלום ויש לקוות שהעם הפלסטיני יזנח את דרך הטרור וידבק בדרך שלום". חברו לסיעה, השר אריאל אטיאס, אמר כי נאומו של ראש הממשלה הוא "נאום חשוב בתקופה חשובה. אנחנו חפצים בשלום - שלום כן, שלום אמת - ומתפללים שידינו המושטת לשלום לא תוּשב ריקה".

 

החיבוק החם מהממשלה הגיע גם מצד מפלגת העבודה - לצד הסתייגות מסוימת. "זהו נאום חשוב הפותח פתח אמיתי למשא ומתן רציני של שתי מדינות לשני עמים", אמר שר הביטחון אהוד ברק, שנמצא בפריז. "ברור, שאני הייתי משמיע דברים מפורשים עוד יותר, אך יש לכבד את הצעד האמיץ של ראש הממשלה".

 

השר לענייני מיעוטים, אבישי ברוורמן, אמר לאחר הנאום: "אני מברך את נתניהו על כך שהכריז על מדינה פלסטינית מפורזת. זה תהליך מבורך שיש לגבותו במעשים". השר שלום שמחון אמר כי "נתניהו נשא נאום ממלכתי המבטא מנהיגות ואחריות".

 

פרס: נאום אמיתי ואמיץ

שר הרווחה, יצחק הרצוג, אמר כי נתניהו נשא "נאום חיובי המצדיק כיוון לתהליך מדיני, שבסופו מדינה פלסטינית". לדבריו, "הנאום תואם את ההסכמים הקואליציוניים עם הליכוד. זו רק תחילת הדרך. המציאות תוכיח אם החזון ניתן למימוש הלכה למעשה".

 

שר החוץ אביגדור ליברמן הביע אף הוא שביעות רצון מהנאום ש"שילב את זכותו של העם היהודי למדינה יהודית בארץ ישראל עם שאיפתה של ישראל לשלום". לדברי יו"ר ישראל ביתנו, "נתניהו פתח דלת לפלסטינים ולמדינות ערב לפתוח במשא ומתן לשלום, ואנו מקווים שהצד השני יקדם את הצעתו לחידוש המשא ומתן".

 

שר החינוך, גדעון סער, אמר כי "היה זה נאום שביטא את השאיפה לשלום לצד הצבה ברורה של קווים אדומים". לדבריו, נתניהו "ביטא באופן מזוקק את הקונצנזוס הישראלי המדיני והביטחוני".

 

גם נשיא המדינה, שמעון פרס, הביע קורת רוח מנאום בר-אילן - אותו הגדיר "אמיתי ואמיץ". פרס הוסיף, כי "לדברים שנשמעו בקול רם וברור יש חשיבות רבה בחיזוק מעמדה של ישראל בעולם ובפתיחת דלת למשא ומתן ישיר לשלום אזורי ולשלום דו צדדי בין ישראל לפלסטינים".

 

בהכנת הידיעה השתתף רוני סופר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לבני. "מבחן"
צילום: דודי ועקנין
ברק. "צעד אמיץ"
צילום: AFP
אטיאס. "נאום חשוב"
צילום: אהוד קינן
שוחר שלום. ישי
צילום: גיל יוחנן
מומלצים