שתף קטע נבחר

כל סטודנט צריך מלגה. ככה משיגים אותן

איזה סטודנט לא צריך עוד קצת עזרה במימון התואר? בדיוק בגלל זה ישנן עשרות קרנות שמעניקות מדי שנה מלגות לסטודנטים על סמך קריטריונים שונים. קרן אוחיון יצאה לעשות סדר

החופש הגדול אמנם רק החל, אבל שנת הלימודים האקדמית שתחל בעוד חודשים ספורים, תאלץ את רוב הסטודנטים בישראל לוותר על מנוחה מהלימודים המפרכים לטובת עבודת קיץ נמרצת ששכרה בצידה, שכר שיממן את שכר הלימוד של שנת הלימודים הבאה. לטובת אלה שרוצים לנסות להשיג מלגה שתקל עליהם במימון תשלומי הלימודים המעיקים, הכנו מדריך שמפרט את המלגות והאפשרויות שעומדות לרשות הסטודנטים בישראל.

 

מלגות לפי מוסדות לימוד

המלגות הנפוצות והמבוקשות ביותר שכל מוסד לימודים אקדמי בישראל מציע באמצעות קרן מלגות שממומנת על ידי המוסד עצמו וגופים חיצוניים (תורמים

 פרטיים ומסחריים). הקרנות הללו מעניקות מלגות לפי קריטריונים ובראשן קריטריון המצב סוציו אקונומי של הסטודנט. ככל שהמצב הכלכלי של הסטודנט ומשפחתו (או אנשים התלויים בתמיכתו הכלכלית) קשה יותר, כך יגדלו סיכויי הסטודנט לקבל את המלגה.

איך משיגים? מגישים בקשה לקרן המלגות של המוסד בו אתם לומדים, את הפרטים על הקרן תמצאו במזכירות דיקאנט הסטודנטים של כל מוסד לימודים.

 

מלגות עירוניות

המועצות והרשויות המקומיות ומחלקות החינוך העירוניות מציעות עזרה לתושבי העיר, בדרך כלל בגובה של 1000 עד 2000 שקלים לסטודנט תושב העיר (שימו לב – אם המשפחה גרה בעיר ואתם עזבתם אותה, לא תהיו זכאים למלגה). גם כאן יועדפו סטודנטים שמצבם הכלכלי לא משהו.

איך מבררים? פונים לאגף החינוך בעיר או במועצה המקומית אליה אתם משתייכים לפי כתובת המגורים שלכם בתעודת הזהות.

 

מלגות למועמדים ללימודים

ישנם מספר מוסדות לימוד בארץ ובעיקר מכללות באיזורים מרוחקים מאיזור המרכז שמעוניינות למשוך אליהן סטודנטים ועל כן מציעות למועמדים ללימודים מלגות בתנאי שיבואו ללמוד אצלן.

איך מוצאים? בודקים באתר האינטרנט של המכללה/האוניברסיטה שאתם מעוניינים ללמוד האם יש להם אפשרות כזאת.

 

מלגות ממקומות העבודה

גם כעת בזמן המיתון, ניתן למצוא מפעלים, חברות וארגונים גדולים שמעניקים מלגות לימודים לעובדיהם ובני משפחותיהם. בין החברות שידוע שמעניקות מלגות ניתן למצוא את: בזק, ההסתדרות, חברת החשמל, התעשייה האווירית ועוד. גם חברות פרטיות רבות ובראשן חברות ההיי טק מעניקות מלגות ומענקי לימודים.

איך מבררים? פונים (או שולחים את ההורים שעובדים בחברה) למחלקת משאבי אנוש או להנהלה הראשית.

 

מלגות לעולים חדשים

עולים חדשים, הלומדים לתואר ראשון במוסדות להשכלה גבוהה, זכאים, בדרך כלל, לסיוע מיוחד ממנהל הסטודנטים במשרד הקליטה בארץ.

את תנאי הזכאות לעולים ניתן לברר במשרדי מנהל הסטודנטים:

תל אביב - 03-5209155

ירושלים - 02-6214543, 02-6214540, 02-6214538, 02-6214559

חיפה - 04-8633111

באר שבע - 08-6261229

 

מלגות לפי ארצות מוצא

אם אתם או בני משפחתכם משתייכים לעדה מסוימת, שווה לנסות לקבל דרך גורמים שקשורים לעדות השונות מלגה. הנה כמה מלגות לדוגמה:

  • יוצאי העדה הבוכרית יכולים להגיש בקשה ל"אבוקה", קרן מלגות לחינוך גבוה לסטודנטים בוכריים. ניתן להגיש את הבקשה בחודשים ספטמבר-אוקטובר, פרטים בטל. 03-6393448
  • יוצאי סוריה יכולים לפנות בחודשים אוגוסט עד דצמבר לעמותת ארגון יוצאי דמשק בישראל, טל. 03-6881567
  • קרן המלגות של הפדרציה העולמית ליהדות מרוקו מעניקה מדי שנה מלגות לסטודנטים מעוטי יכולת מכל העדות. ניתן להגיש בקשה בחודשים אפריל אוגוסט באתר הקרן.
  • ארגון קהילות צפון אפריקה בירושלים מחלק בחודש פברואר טפסים למלגות ליוצאי צפון אפריקה שמתגוררים בירושלים וסביבותיה. פרטים בטל' 03-6255504
  • בני עדות המזרח מחיפה יכולים לנסות בעמותת העדה היהודית-ספרדית חיפה בטל' 04-8621578, ניתן להגיש את הבקשה בחודשים אוקטובר ונובמבר.

 

מלגות לחיילים משוחררים ונכי צה”ל

על כל חייל, עוד לפני תום שירותו הצבאי, להיפגש עם קצין תנאי השירות ולברר את זכויותיו כחייל משתחרר. חוק חיילים משוחררים תשנ”ד 1994, מעמיד לרשות

 החייל המשוחרר פיקדון כספי אישי אשר זכותו להשתמש בו לצורכי לימודים. ללוחמים משוחררים יש פרויקט אימפקט שמופעל על ידי האגודה למען החייל ומעניקה מלגת מימון 4 שנות לימודים ללוחמים עד דרגת סגן ובתמורה מתחייב לתרום לקהילה 4 שעות שבועיות ולשמור על קשר עם התורם החו"ל הממן את המלגה. ההרשמה למלגת אימפקט מתחילה בחודש מארס ומסתיימת בחודש יולי.

לפרטים נוספים ניתן לפנות ישירות למשרדי !IMPACT בכתובת הבאה: האגודה למען החייל (בית החייל), ענף מלגות, רח' ויצמן 60 ת"א, או בטלפון: .03-5445731

 

מלגות לסטודנטים בעלי צרכים מיוחדים

אם יש לכם ליקויים או נכויות מסוגים שונים ואתם מטופלים על ידי משרדי הממשלה האחראיים לתחום זה תוכלו לפנות אליהם ולהגיש בקשה למלגת לימודים ו/או מלגת קיום. אם אתם בקשר עם עמותה מסוימת שמטפלת בבעיה שלכם, פנו אליה בטרם ההרשמה ללימודים כדי לברר את הזכאות והאפשרויות שלכם למלגה. למשל, עמותת עלה שמטפלת בעיוורים ודיסלקטים, טלפון: 5882155 -02, קרן ענבל לסיוע לסטודנטים נכים 02-5634048

 

ועוד כמה עצות..

הנה כמה טיפים שיסייעו לכם בהשגת מלגה:

  • אם אתם לא עומדים בקריטריונים הסוציו-אקונומיים, חפשו מלגה אחרת: של משרד החינוך, גורמים מסחריים, מלגות מחקר וכדומה. הגישו כמה שיותר בקשות למלגות, כדי להגדיל את סיכוייכם לקבל לפחות מלגה אחת. אם לא תקבלו בפעם הראשונה שבה אתם מבקשים, אל תהססו לבקש שוב במועד הבא, במקרים רבים, דווקא בפעם השנייה (ואפילו השלישית) הסיכויים טובים יותר.

 

  • אם לא הצלחתם לקבל מלגה, נסו להתקבל לפרויקט פר"ח שיממן עבורכם כמחצית משכר הלימוד, וידרוש מכם מספר שעות שבועיות של תרומה לקהילה. עוד פרטים על הפרויקט – שהגשת מועמדות כדי להתקבל אליו בתאריכים 15/8 עד 15/11 – בטלפון 089378310

 

  • הקפידו על דיוק במילוי הפרטים בטפסים השונים, הגישו את הטפסים בזמן, בכתב יד קריא ומסודר, צרפו את כל המסמכים המתבקשים, ודאו שכל הפרטים שלכם (טלפון, כתובת וכדומה) נמצאים בצורה ברורה על הבקשה. כדאי גם לחזור ולבדוק שכל הנתונים שנדרשו מכם – נמסרו על ידכם. בקשות רבות שחסרות בהן פרטים, או שהפרטים שגויים – נפסלות על הסף, וחבל לפספס על פרטים טכניים מלגה שאתם זקוקים לה.

 

  • הצטיינו – במוסדות לימודים רבים ניתנות מלגות כפרסים על הצטיינות בלימודים. כדאי ושווה לברר את הקריטריונים במוסד האקדמי בו אתם לומדים.

 

  • חפשו גם ברחבי הרשת עוד מלגות מכל הסוגים, דוגמת אלה שמובאות בכתבה זו. המאמץ שווה את התוצאה, מלגה שתקל עליכם את מימון הלימודים האקדמיים. מלגות של גורמים רבים תמצאו, למשל, באתר של רשם הקרנות של משרד החינוך.

 

רוצים לדעת אם אתם זכאים למילגה של עד 55 אלף שקל? לחצו כאן

 



פורסם לראשונה 21/06/2009 13:15

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צריכים עזרה במימון? קבלו רשימה
צילום: ויזואל פוטוס
לאשה בפייסבוק
מומלצים