דייויס: לוי יפתח את המפגש מול אנדרייב
הגרלת סדר המשחקים מול רוסיה קבעה כי המחבט מספר 2 של ישראל ישחק ראשון מול המדורג 24 בעולם. אחריהם: סלע - יוז'ני. סאפין ישחק רק בזוגות. רם: "אני מאמין שנביא את הנקודות"
יממה לפני שעשרת אלפים אוהדים ינסו לדחוף את נבחרת הטניס של ישראל למעמד ההיטורי בדמות העפלה ראשונה אי פעם לחצי גמר גביע דייויס, נערכה היום (ה') במלון דניאל בהרצליה ההגרלה שקבעה את סדר משחקי יום הפתיחה של סדרת רבע הגמר מול רוסיה.
באופן מסורתי וקבוע, ביום הראשון משחקים מספרי 1 ו-2 של הנבחרות בהצלבה וכל מה שמוגרל הוא מי עולה למגרש ראשון.
הנציגה בישראל של הספונסר הראשי של התחרות, הבנק הצרפתי BNP Paribas, שלפה מדלי השמפניות את שמו של איגור אנדרייב וקבעה כי המחבט מספר 1 של האורחת, המדורג 24 בעולם, יפתח ביום שישי ב-13:00 מול המחבט 2 שלנו, הראל לוי.
מיד אחרי המפגש המרתק, יעלו למשחק השני מיכאל יוז'ני, המדורג 69, ומספר 1 של ישראל, דודי סלע. בנבחרת הישראלית קיוו מאוד כי לוי יפתח ראשון, כדי שסלע יוכל להתרגל קודם לכן לאווירה בהיכל המלא, ואכן כך יהיה.

רבעיית הזוגות, אנדיוני, סאפין וקוניצ'ין (צילום: אורן אהרוני)
סלע, המדורג 33 בעולם, הגיב להגרלה: "הייתי מוכן להיות גם ראשון וגם שני, בעבר ניצחתי בשני המקרים כך שזה לא ממש משנה". הישראלי, שמגיע למפגש אחרי הכושר המצוין שהציג בווימבלדון (שם הגיע לשמינית הגמר), הוסיף כשנשאל בנוגע ליוז'ני: "מדובר בשחקן מצוין, שהיה בטופ 10 בעולם בשיאו, יהיה משחק מאוד קשה, נקווה לטוב".
הראל לוי אמר: "ההתמודדות תהיה מאוד קשה. אני מרגיש מצוין, וגם דודי אחרי הטורניר בווימבלדון נראה טוב מאוד. נקווה לטוב מול הקהל שלנו".

הקפטן אייל רן: "השחקנים שלנו בכושר, עם הרבה מוטיבציה, יש הרבה עניין סביב ההתמודדות הזאת ואחרי כל הדיבורים לאורך השבוע והאימונים, אנחנו מחכים שזה יתחיל ביום שישי כדי שנוכל לדבר על המגרש".
טארפישב לא הפתיע : סאפין ינוח בשישי
הקפטן הרוסי הוותיק, שאמיל טארפישב, נחשב לטקטיקן מעולה ויודע יותר מכולם למקסם את הרוטציה בסגל שלו. באופן מסורתי הוא נוהג להפתיע עם בחירת הסגל שלו ליום הפתיחה של ההתמודדויות, אבל הפעם טארפישב הלך על הצפוי כאן בארץ והחליט לא לשבץ את סאפין למשחקי יום הפתיחה.

סדר המשחקים בסוף השבוע. מי תעלה לחצי הגמר? (צילום: אורן אהרוני)
את הסגל הרוסי משלים איגור קוניצין (35), שאמור לשתף פעולה עם סאפין בשבת במפגש הזוגות מול אנדי רם ויוני ארליך, אך הרכבים אלו עשויים להשתנות, במיוחד בצד הרוסי, בהתאם לתוצאות היום הראשון. ביום השלישי של התחרויות צפוי להתמודד סלע, בפתיחת היום, מול אנדרייב, כשאחריהם יעלו הראל לוי ומיכאל יוז'ני.
אנדי רם: "נביא את הנקודות"
בתום ההגרלה אמר יוני ארליך: "זו לא ממש הפתעה שסאפין ישחק נגדנו. שני השחקנים שלהם מאוד מנוסים, לסאפין יש את הכבוד על מה שעשה עד היום, אני חושב שיהיה משחק קשה, אבל נביא את האנרגיות שלנו ובעזרת הקהל אני מאמין שדברים טובים יקרו על המגרש".
אנדי רם צחק ואמר: "לא הופתענו שאנחנו עולים בשבת. אנחנו מרגישים שהאימונים טובים, הולכת להיות חוויית טניס אדירה, אני מאמין שנביא את הנקודות".

נבחרת רוסיה. אופטימים לקרת סוף השבוע (צילום: אורן אהרוני)
סאפין: "אחרים שיחקו טוב ממני לאחרונה"
סאפין: "אני לא מאוכזב שלא אשחק ביום שישי, לשחקנים האחרים בנבחרת היו לאחרונה תוצאות טובות יותר מאלו שלי ואין סיבה שלא ישחקו, אני לא בכושר הכי טוב שלי, אני מקווה לתרום את שלי בשבת בזוגות ובהמשך ההתמודדות".
הקפטן הרוסי שאמיל טארפישב, כהרגלו, לא הרבה לדבר וכן התבדח, ובתגובה לשאלה האם החליט על ההרכב ברגע האחרון, השיב: "החלטתי עליו מיד אחרי הנצחון של ישראל בשבדיה בפברואר האחרון". בהמשך כבר היה רציני יותר ואמר: "כל השחקנים שלנו בכושר טוב ותמיד הבחירה קשה. נקווה לעבור את המפגש ולעלות לחצי הגמר".

איגור אנדרייב, שיפתח את ההתמודדות מול לוי, אמר בתום ההגרלה: "אנסה לנצח את הנקודה הראשונה, כדי שההמשך יהיה נוח יותר לנבחרת. בכל מקרה יהיה משחק קשה והתמודדות קשה".
איגור קוניצין, שצפוי לשחק בזוגות לצידו של סאפין, אמר: "רם וארליך הם אחד הצמדים הטובים בעולם, אבל הם לא שיחקו הרבה זמן יחד וזה מגדיל את הסיכוי שלנו".

ציפי אובזילר. בשבת תזכה לכבוד בהיכל (צילום: יועד כהן)
ההיכל יהיה מלא, חיילים יוכלו לרכוש כרטיסים ביום ו'
ומה בגזרת הכרטיסים? בקופות לאן נותרו מאות בודדות של כרטיסים לשלושת ימי ההתמודדות (ניתן לרכוש רק מנוי לכל המפגש, לא כרטיס ליום בודד), אבל ההיכל צפוי להיות מלא ברבבת אוהדים ביום שישי.
איגוד הטניס החליט להשאיר בצד מאות כרטיסים שיוצאו למכירה רק בקופות בהיכל ביום שישי, על מנת לאפשר לחיילים שלא הצליחו לרכוש כרטיסים לעשות זאת ביום הפתיחה.
בין המשחק הראשון לשני ביום שישי ייערך טקס מיוחד לכבודה של ציפי אובזילר. הישראלית בת ה-36, ששיחקה באפריל האחרון מול אסטוניה את המפגש ה-61 שלה בגביע פדרציה (המפעל המקביל לדייויס בנשים), השוותה את שיא העולם, שהיה שייך לאנה סמאשנובה.
