שתף קטע נבחר

הטיפ היומי: איך הכי בריא לאכול גזר?

בישול גזר שלם מעלה ב-25% את ערכו התזונתי לעומת בישולו מרוסק, וגזר טרי הוא עוד יותר בריא. מה בדיוק יש בגזר, וכיצד כדאי לצרוך אותו?

אמא יודעת שחשוב לתת ליובל בת הארבע גזר בתפריט בגלל תרומתו לבריאות העין, ליכולת הראייה בעיקר בחושך ולחיזוק המערכת החיסונית. היא יודעת שבגזר יש ויטמין A וקרוטנים נוגדי חמצון, שהופכים בגוף לוויטמין A בכמות גדולה במיוחד.

 

חצי גזר בינוני מספק ליובל את מלוא כמות הוויטמין A המומלצת ליום לילדים, ואילו גזר שלם בינוני מספק להוריה את מלוא כמות הוויטמין A המומלצת ליום. השאלה היא אם בישול הגזר משנה את ערכו התזונתי.

 

מחקר שנערך באוניברסיטת ניוקאסל שבאנגליה גילה שבישול גזר בשלמותו מעלה ב‭25%-‬ את ערכו התזונתי מבחינת פעילותו נוגדת החמצון, לעומת בישולו כשהוא מרוסק. חום הבישול מחליש את דופן תאי הגזר ומאפשר לוויטמינים, למינרלים ולנוגדי החמצון להישטף החוצה. לגזר מרוסק יש שטח פנים גדול יותר וכך יותר חומרים תזונתיים חיוניים הולכים לאיבוד כשמבשלים אותו. בישול הגזר בשלמותו מפחית את התופעה.

 

ועוד דבר: חוקרים זיהו בגזר נוגד חמצון חדש בשם פלקרינול, שהוא בעל יכולת רבה להילחם בתאי סרטן. גזר מבושל בשלמותו מכיל כ‭25%-‬ יותר פלקרינול לעומת גזר שבושל מרוסק.

 

עם זאת, מתברר כי עוצמת נוגדי החמצון בגזר טרי גדולה יותר מפי שניים לעומת גזר מבושל. על פי דירוג עוצמת נוגדי החמצון של משרד החקלאות האמריקאי ‭,(USDA)‬ כמות נוגדי החמצון של גזר חי הוא ‭,666‬ לעומת 317 בגזר מבושל.

 

אז אל תוותרו על מיץ גזר אם יש לכם את המכשיר המתאים, וכשאתם בקניות בקניון או אוכלים בחוץ. ואם יש לכם מכונת גלידה ביתית, נסו להכין גלידת גזר ממיץ גזר, בארה"ב היא להיט.

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בארה"ב אוהבים את זה בגלידה
צילום: ירון ברנר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים