שתף קטע נבחר

קרוקס על סף פשיטת רגל בגלל המשבר

אנליסט: "הם כמו זומבים. מתים, אבל עדיין לא מודעים לכך". אשתקד הפסידה יצרנית הנעליים 185.1 מיליון דולר, פיטרה קרוב לאלפיים עובדים, ונאבקה לשלם חובות של מיליוני דולרים

נעלי הקרוקס בשלל צבעים הופיעו בארה"ב ב-2002, בדיוק כשהמדינה יצאה ממיתון. הם היו אופציה נוחה וזולה יחסית ונראה היה שישארו פה לנצח. הנשיא לשעבר, ג'ורג' בוש, נעל אותם, כך גם סולן להקת אירוסמית. הם התקדמו ביחד עם הכלכלה, לעגו לעולם האופנה ומכרו 100 מיליון זוגות בשבע שנים. ואז החל המשבר והקרוקס נדחפו חזרה לארון. עכשיו החברה על סף פשיטת רגל. 

 

החברה התרחבה כדי לעמוד בביקוש, אך הצרכנים שנפגעו מהמשבר נאלצו להדק את החגורה.

לאחר שב-2007 החברה דיווחה על רווח של 168.2 מיליון דולר, אשתקד היא הפסידה 185.1 מיליון דולר, פיטרה קרוב לאלפיים עובדים, ונאבקה למצוא כסף לשלם את החובות שלה שנאמדים במיליוני דולרים.  

 

"הם כמו זומבים"

ועכשיו, יש ברשותה מלאי עודף של נעליים, ואנליסטים רבים חוששים שהיא לא תצליח לשלם את החובות שלה שמועד פרעונם בספטמבר. "החברה בצרות", מסכם האנליסט דיימון ויקרס. "הם כמו זומבים. מתים, אבל עדיין לא מודעים לכך".

  

סיפור הקרוקס משקף את סיפורה של הכלכלה שעברה מהתרחבות להתכווצות. כששוק הנדל"ן היה בשיאו ב-2006, החברה מכרה מניות לציבור, והצליחה לגייס יותר מ-200 מיליון דולר בהנפקה הגדולה ביותר בהיסטוריה. הייצור הורחב כדי לעמוד בביקוש, נבנו מפעלים במקסיקו ובסין, ומרכזי הפצה בהולנד וביפן, ואז התפוצצה בועת הנדל"ן.

 

"תעשיית הנעליים הופתעה מחומרת המשבר", הודה המנכ"ל, ג'ון דורדן. "המשבר פגע בנו בצורה קשה יותר, מכיוון שהמותג התכונן לקראת המשך ההתרחבות כפי שהיה בשנים הקודמות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשאר מלאי גדול של נעליים. קרוקס
מומלצים