שתף קטע נבחר

המינהל ישווק עוד 300 דונם בפארק עמק חפר

לאחר המכרזים ישתרע הפארק על שטח של כ-1,050 דונם ויגיע לשטח של 300 אלף מ"ר בנוי. בין המתעניינים: חברת הייטק שתקים מבנה בן 7,000 מ"ר

מינהל מקרקעי ישראל עומד לשווק בשנה וחצי הקרובות קרקעות בהיקף של כ־300 דונם ובעלות מוערכת של כ־240 מיליון שקל בפארק התעשייה עמק חפר - כך נודע ל"כלכליסט". התוכנית קיבלה את אישור הוועדה המקומית ונמצאת כעת על שולחנה של הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה. 

 

התוכנית תרחיב את פארק התעשייה הקיים מערבה עד מרחק של כ־150 מטר ממסילת הרכבת. במסגרת תוכנית ההרחבה פרסם המינהל בפברואר השנה מכרז לשמונה מגרשים בשטח של כ־60 דונם. מהם זכו שישה יזמים במגרשים בשטח כולל של כ־38 דונם ובתמורה ל־25 מיליון שקל, המשקפים מחיר ממוצע של 650 אלף שקל לדונם.   

בשבועות הקרובים יפרסם המינהל עוד מכרז לשני מגרשים, האחד בשטח של 14 דונם והשני בשטח של 8.7 דונמים, שנותרו מהמכרז הקודם בשל הצעות נמוכות שהתקבלו עבורם, וכן קרקע נוספת בשטח של 4 דונמים. בקרקע זו זכה יזם בתחילת שנת 1995, ולמרות תקנות המינהל שלפיהן הוא חייב להשלים את הבנייה בתוך 36 חודשים, הקרקע נותרה ריקה מאז רכישתה. בעקבות זאת תבע המינהל את הרוכש, הוא נקנס והמגרש חזר למינהל לסיבוב שיווק חוזר.

  

כיום הפארק משתרע על כ־750 דונם ו־150 אלף מ"ר בנוי, ובסיום תהליך השיווק יעמוד שטחו על כ־1,050 דונם והשטח הבנוי יוכפל לכ־300 אלף מ"ר. בפארק התעשיות פועלים כ־150 בתי עסק וחברות המעסיקים כ־3,000 עובדים.

  

זינוק בביקושים 

הסיבה לתהליך הפיתוח המואץ של הפארק היא בעיקר זינוק בביקושים של בתי עסק למתחם. למכרז הקודם, שנערך בשיאו של המשבר הכלכלי, התקבלו לכל מגרש חמש עד שבע הצעות. "יש לי על השולחן ערימה של פתקים עם בתי עסק שמתעניינים במתחם. אנחנו כבר לא מספיקים להזין אותם במחשב", סיפר ל"כלכליסט" לזי בן יעקב, ראש מינהלת הפארק. לדבריו, עם המתעניינים נמנית חברת הייטק גדולה שמבקשת להקים בפארק מבנה בשטח של 7,000 מ"ר.

  

את הרחבת הפארק יזמה החברה הכלכלית עמק חפר עם המועצה האזורית ומינהל מקרקעי ישראל, ואל התוכנית מתלווים גם היבטים תחבורתיים. הפארק יחובר לשביל האופניים הארצי, כביש 9 העתידי שיחבר את כביש החוף (מס' 2) לכביש 6 יעבור בסמוך לפארק, ובעתיד מתוכננת להיבנות בסמוך תחנת רכבת אזורית, שתכלול גם מסוף מטענים שישרת את החברות בפארק. 

 

גם מחירי השכירות במתחם נחשבים אטרקטיביים לעומת פארקים אחרים, והם נעים בין 4 ל־5 דולר למ"ר למתחמי אחסון פתוח, 8–7 דולר למ"ר עבור מחסני אחסון סגורים ו־10–11 דולר למ"ר למשרדים. החברות ששוכרות שטחים בפארק אינן משלמות עלות מעבר לארנונה שנעה בין 86 שקל למ"ר לשנה עבור מתחמים הקטנים מ־500 מ"ר, ועד 38 שקל למ"ר עבור מתחמים בשטח של 2,000 מ"ר ויותר.

  

לא פארק עסקים 

נראה כי מבחינת השירותים ואופי העסקים שבמקום עדיין לא מדובר בפארק עסקים מפותח כמו פארק העסקים של יקנעם, יקום או קיסריה. למרות הביקוש למשרדים וכמה חברות הייטק קטנות שפועלות במתחם, הפארק בעמק חפר עדיין מזוהה בעיקר כפארק תעשייה.

  

נוסף על כך, בפארק אין שירותים הכרחיים של בנק, דואר או מסעדות ראויות לעובדים, ולכן ככל הנראה הוא יישאר פארק שיספק תעסוקה למפעלים קטנים או לתעשייה קלה וחברות נותנות שירותים.  

 

ממינהל מקרקעי ישראל נמסר: "המינהל נתן למועצה האזורית באמצעות החברה הכלכלית הרשאה לתכנון הרחבת פארק התעשיות בשטח של כ־300 דונם. התוכנית טרם הופקדה היות שהמשרד לאיכות הסביבה נדרש לאשרה. כשתאושר התוכנית ויוסדר פדיון הקרקע החקלאית, הצפי לשיווק הוא בתוך כשנה וחצי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גדי קבלו
שלמת בטון ומלט
צילום: גדי קבלו
מומלצים