שתף קטע נבחר

הדולר חוזר לסורו: ירד ב-0.48%

אחרי שלושה ימים של עליות, בהשפעת הרכישה המוגברת של בנק ישראל, חזר הדולר לירידות. המטבע האמריקני ירד ב-0.483% ושערו היציג נקבע על רמה של 3.912 שקלים. האירו ירד גם הוא, ב-0.552% ושערו היציג נקבע על 5.6206 שקלים

הדולר ירד היום (ו') ב-0.483% ושערו היציג נקבע על רמה של 3.912 שקלים. האירו ירד גם הוא, ב-0.552% ושערו היציג נקבע על רמה של 5.6206 שקלים.

 

כלכלני בנק הפועלים התייחסו להתערבות הגוברת של בנק ישראל בשוק המט"ח, וציינו כי "בנק ישראל ימשיך לחפש נקודת יציאה נוחה יותר מבחינתו ממדיניות רכישת המט"ח, וזה אומר שקל מופחת יותר או סימנים ברורים שהיצוא מתאושש". כלכלני בנק לאומי מעריכים כי לנוכח התערבותו המוגברת של בנק ישראל בשוק המט"ח, "צפוי הדולר להתחזק בטווח הקצר. ואולם, העלייה בתיאבון הסיכון בשילוב עם הסנטימנט השלילי כלפי הדולר בעולם יביאו להיחלשותו מול השקל בטווח הבינוני".

 

בהיבט רחב יותר, כלכלני בנק הפועלים סבורים כי הימשכות המומנטום החיובי שנוצר במשק תלויה בהתפתחויות בכלכלה העולמית: "הערכתנו היא שגם אם הכלכלה העולמית עומדת בפני תפנית ויציאה ממיתון, הרי ששיעורי הצמיחה בעולם יהיו נמוכים באשר בשנים שטרם המשבר. לכן, גם צמיחת המשק המקומי צפויה להיות איטית יחסית – כ-1.5% ב-2010".

 

כלכלני בנק הפועלים מעריכים עוד כי האינפלציה ב-12 החודשים הבאים תסתכם ב-2.7% כאשר העלייה מעבר למרכז היעד מיוחסת בעיקר להעלאות המסים העקיפים. "יחד עם זאת", נכתב בסקירה, "העלייה בציפיות לאינפלציה לכשעצמה מהווה גורם סיכון שיכול להשפיע על התפתחות האינפלציה בפועל".

 

שוק המניות

כלכלני בנק הפועלים מעריכים כי "בטווח הקרוב קיימת סבירות לא מבוטלת למימוש רווחים - בעיקר נוכח העליות המהירות שנרשמו בשוקי המניות בחודשים האחרונים". עם זאת, כלכלני בנק הפועלים סבורים כי בראייה לטווח הבינוני והארוך קיימים כמה גורמים חיוביים שיביאו להמשך המגמה החיובית בשוק המניות המקומי. כלכלני בנק לאומי מעריכים בסקירתם השבועית כי "בטווח הקצר צפויה להימשך המגמה החיובית בשוק המניות, בעיקר על רקע ריבוי סימנים להתייצבות המצב הכלכלי והתשואות הנמוכות הצפויות באפיקים הסולידיים".

 

בשוק אגרות החוב, כלכלני בנק הפועלים ממליצים על רכישת מק"מ של בנק ישראל ואגרות חוב מסוג שחר במח"מ בינוני. המלצה נוספת היא לרכוש אג"ח קונצרניות צמודות מדד לטווח קצר, בדירוג גבוה. כלכלני בנק לאומי ממליצים על השקעה באג"ח שקלי לטווח קצר ועל אג"ח צמוד-מדד לטווח בינוני. לפי כלכלני בנק לאומי, "אטקרטיביות ההשקעה באפיק הקונצרני ירדה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים