שתף קטע נבחר

מימן הרוויח 7 מיליון שקל מאג"ח שרכש במשבר

בעל השליטה באמפל, שרכש בימי המשבר 20 מיליון אג"ח של החברה במחיר ממוצע של 60 אגורות לאיגרת, החל לממש את ההשקעה ברווח של 54%. כ־1.9 מיליון אג"ח כבר נמכרו ועל השאר מורווח מימן "על הנייר" בהיקף של 6.3 מיליון שקל

יוסי מימן ודאי מחכך ידיו בסיפוק על המהלך שביצע במהלך חודשי ספטמבר-דצמבר אשתקד, עת רכש איגרות חוב של חברת ההשקעות שבשליטתו, אמפל, במחירי מציאה. בימים אלו מימן מתחיל לגזור את הקופון על השקעתו, זאת באמצעות מכירת איגרות החוב שרכש, לאחר שמחירן בבורסה נסק כלפי מעלה.

 

מאמצע חודש ספטמבר בשנה שעברה, מיד לאחר פרוץ המשבר הכלכלי - תקופה שבה הגופים המוסדיים (מנהלי קופות הגמל והפנסיה) והציבור הרחב (באמצעות קרנות הנאמנות ותעודות הסל) מיהרו למכור את ניירות הערך שהחזיקו ולהיצמד למזומן - מימן החל לבצע רכישות של האג"ח של אמפל בהיקפים נרחבים. הוא שילם מכיסו כ-11.9 מיליון שקל עבור רכישות אג"ח בערך נקוב של 19.9 מיליון שקל, כאשר המחיר ששולם על כל איגרת הסתכם בכ-60 אגורות בממוצע.

 

באמצעות מהלך זה ביקש מימן להביע אמון בכך שאמפל, המשקיעה בתחומי האנרגיה, הנדל"ן והתעשייה, תעמוד בהתחייבויותיה. כמו כן, הוא ביקש לשדר מסר שהשוק מיהר להיכנס לפאניקה ובסופו של דבר מחיר האג"ח יעלה בחזרה.

 

מסוף יוני, כאשר האג"ח של החברה התאוששו ונסחרו במחיר של 92.5 אגורות - זינוק של 54% לעומת המחיר הממוצע של רכישותיו - החליט מימן להתחיל לממש. נכון לאתמול מכר מימן 1.93 מיליון שקל ערך נקוב אג"ח לפי מחיר איגרת של 92.5 אגורות בממוצע - רווח של 630.3 אלף שקל מהמימוש.

 

כיום נסחרות האג"ח של אמפל במחיר של 95.5 אגורות, כך שבאופן יחסי ל-18 מיליון ערך נקוב אג"ח שנותרו בידיו (2.2% מהאג"ח של אמפל), מימן מורווח (על הנייר) בעוד 6.3 מיליון שקל.

 

מימן אינו היחיד שנהנה מרכישת אג"ח בזמן שהשוק ביקש למכור בכל מחיר. חברות ציבוריות רבות, שהאמינו שיוכלו לעמוד בהתחייבויותיהן בניגוד להערכות השוק, ביצעו אז רכישות עצמיות של אג"ח. כעת, שהמוסדיים חוזרים לשווקים, מנצלים אלו שרכשו בניגוד למגמה את העיתוי, וגוזרים את הקופון על חשבונם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קליק ארט- קהילה
יוסי מימן
צילום: קליק ארט- קהילה
מומלצים