שתף קטע נבחר

המסחר בוול סטריט ננעל בירידות שערים

וול סטריט ירדה עקב אכזבה ממדד אמון הצרכנים ולמרות פרסומים על גידול בהיקף הייצור. דאו ג'ונס איבד אמש 0.8% ונחלש בסיכום שבועי ב-0.5%. טאואר ירדה ב-5% למרות החוזה הגדול בתולדותיה וקומברס הוסיפה 3.6% בעקבות ההודעה על הפיטורים

המסחר בוול סטריט ננעל אמש (ו') בירידות שערים שמחקו את העליות מתחילת השבוע במדד S&P, לאחר אכזבה ממדד אמון הצרכנים האמריקני שהגביר את החשש, כי הראלי של חמשת החודשים האחרונים היה חד מדי ביחס לביצועי הכלכלה הריאלית. בסיכום שבועי דאו ג'ונס נחלש ב-0.5% ונאסד"ק ירד ב-0.7%.

 

מדד אמון הצרכנים והירידה בנתוני המכירות הקמעונאיות שלשום, מצביעים על מתינות של הצריכה הפרטית בתקופה הקרובה. מדובר בבעייה, מאחר שהצריכה של משקי הבית מתדלקת שני שליש מכלכלת ארה"ב. היציבות במדד המחירים שדווחה היום סייעה מעט לאג"ח הממשלתיות והשוק נותר אדיש לגידול בתפוקה התעשייתית.

 

בואינג משכה את דאו ג'ונס למטה בירידה של 3.7% לאחר שהודיעה על מציאת פגמים ב-23 מטוסי ה-Dreamliners החדשים שלה. J.C. Penny ירדה ב-6.2% לאחר שהחברה הורידה ציפיות לרבעון השלישי.

 

דאו ג'ונס ירד ב-0.82% לרמה של 3,321 נקודות, מדד נאסד"ק נחלש ב-1.19% נקודות לרמה של 1,986 נקודות ו-S&P ירד ב-0.85% לרמה של 1,004 נקודות.

 

שלשום רשמו המדדים בוול סטריט עליות שערים לאחר פרסום דוחותיה של קרן הגידור ג'ון פולסון. זאת רכשה ברבעון האחרון נתחים גדולים ממניות הבנקים. אולם, המכירות הקמעונאיות איכזבו והצביעו על ירידה מפתיעה. מתחילת השבוע הוסיף מדד S&P500 כשני אחוזים לערכו והוא עומד להשלים שבוע חמישי רצוף של עלייה, שצפויה להיות הממושכת מאז אפריל השנה.

 

מאקרו-כלכלה

המחירים לצרכן בארה"ב לא השתנו ביולי, לאחר תיקונים עונתיים, והם היו נמוכים ב-2.1% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, הירידה השנתית החדה ביותר מאז 1950, הודיע אתמול משרד העבודה האמריקאי.

 

הייצור התעשייתי עלה בפעם הראשונה מזה תשעה חודשים וחיזק את ההערכות, כי הכלכלה הגדולה בעולם מתחילה להתאושש מהמיתון החמור. הממשל האמריקאי הגה מספר תוכניות כדי לעודד את תעשיית הרכב האמריקאית בעקבות המשבר ואלה נשאו פרי והביאו לשיפור בייצור. הייצור צמח בחצי אחוז ביחס לצפי לגידול של 0.6%.

 

מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן איכזב, בירידה של כמעט 3 נקודות לרמה של 63.2. זאת, למרות שיפור בשוק העבודה, בייצור התעשייתי ובשוק הדיור. החולשה ניכרת בעיקר ברכיב "התנאים הכלכליים" של מדד האמון וברכיב הציפיות. לפיכך, נראה שהצרכנים מעכבים לפי שעה את ההתאוששות הכלכלית, כפי שעלה גם אתמול מנתוני הקמעונאות. הציפיות המוקדמות היו לקריאה של 68.5 נקודות - הרבה מעל הנתון בפועל.

 

סחורות ומט"ח 

הנפט ירד אמש בשיעור חד של 4.3% בניו יורק לרמה של מתחת ל-68 דולר לחבית והזהב נסוג ב-0.8% לרמה של 949 דולר לאונקייה. מחיר הסוכר עשוי לעלות ב-80% ל-40 סנט לליברה עקב מחסור בהיצע העולמי, אמר מייקל קולמן, מנהל קרן גידור מסינגפור העוסקת בסחורות. במקביל, בשוק המט"ח האירו נחלש מול הדולר והין בצל ירידה במדד המחירים באירופה, מה שמגביר את החשש שההתאוששות באירופה תהיה ארוכה. האירו ירד ב-1.4% לרמה של 134.6 ין ונחלש מול הדולר לרמה של 1.4233 דולר לאירו - ירידה של 0.3%. בנוסף, הין הוסיף אתמול 1% מול הדולר לרמה של 94.5 ין לדולר.

 

אירופה 

שווקי המניות באירופה ננעלו בירידות, וקטעו רצף של ארבעה שבועות חיוביים במדד דאו ג'ונס סטוקס 600. פולקסוואגן בלטה לרעה בירידה של 16% לאחר שהחברה הודיעה על רכישת 42% מפורשה ב-4.7 מיליארד דולר. איר-פרנס-KLM איבדה 3.6% בעקבות המלצה שלילית מסיטיגרופ וסווטש, יצרנית השעונים הגדולה בעולם הוסיפה 13% בעקבות התאוששות במכירות.

 

מדד הסטוקס 600 נחלש ב-0.8% בלונדון ובכך סיכם את השבוע בירידה של 0.95% לאחר זינוק של 45% מאז ה-9 למרץ. מדדי המניות ב-13 מתוך 18 מדינות מערב אירופה ירדו אתמול: בבריטניה, בלטו לרעה מניות וודהפון ו-HSBC ומחק העליות מתחילת היום. ה-FTSE 100 ירד ב-0.7% וסיכם את השבוע בהיחלשות של 0.2%, לאחר ששלשום עלה לרמתו הגבוהה מאז אוקטובר אשתקד. הדאקס נחלש בגרמניה ב-1.7% והקאק נסוג ב-0.8%.

 

מניות במרכז

יצרנית המטוסים בואינג הודיעה אתמול כי היא הפסיקה בייצור דגמי המטוס החדש שלה, בואינג 787 בעקבות ליקויים קלים באחד החלקים שסופק על ידי יצרן איטלקי.

 

ישראליות באור הזרקורים

קומברס - מאז גל הפיטורים הקודם רוחשות בחברה, השמועות שהנה מגיע גל פיטורים נוסף, וכעת נראה שהתחזיות עומדות להתגשם. מנכ"ל קומברס, אנדרי דהן, מתעתד לבצע סבב פיטורים נוסף אחרי החגים, אשר יכלול עד 10 אחוז מעובדי החברה. טרם הוחלט מהו היקף העובדים שיפוטר במרכז הפיתוח של החברה בישראל. המניה הוסיפה 3.6%.

 

טאואר - החברה ריכזה עניין רב בשבוע האחרון על רקע פרסום דוחותיה הכספיים ושיתוף פעולה חדש עם אינטרסייל. ההסכם צפוי לתרום לה הכנסות של עשרות מיליוני דולרים בשנה. המניה ירדה ב-5.2%.

 

פרטנר - רכישת השליטה בפרטנר על ידי אילן בן דב צפויה לתת למשקיעים דיבידנד ענק, כך מעריך דארן שאו, ראש מחלקת המחקר ב-UBS ישראל. לדבריו, לאחר הרכישה אנו צפויים לראות דיבידנד בהיקף של עד 1.5 מיליארד שקל, כך שתשואת הדיבידנד תגיע אף ל-25%. בעלי המניות צריכים להתייחס לרכישה כעסקים כרגיל. מניית פרטנר המשיכה להגיב אתמול בחיוב לרכישה של בן דב והוסיפה 2.3%. היום המניה נחלשה ב-0.2%.


פורסם לראשונה 14/08/2009 23:44

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
וול סטריט חוזרת לסורה?
צילום: רויטרס
מומלצים