שתף קטע נבחר

מעזים ועד אגוזים. מה באמת כדאי לאכול

אכילת מוצרי חלב עזים רועות, ירקות אורגניים, ואיזון בצריכת השומנים שלכם, הם שלושה מהדברים היותר חשובים בתזונה שלכם, אם אתם מתכננים לחיות חיים ארוכים ובריאים

במסגרת הפרויקט "100 שנים של בריאות" ב"לאשה", יצאנו יחד עם הנטורופת אופיר פוגל לחוות העזים הפסטוראלית של טל וייסברג במושב שדה ורבורג ליד כפר סבא, לקבל כמה עצות תזונה חיוניות לחיים בריאים, מאושרים וכמובן ארוכים.

 

בשבועות הקודמים פרסמנו כאן את פירמידת המזון של מאריכי החיים בעולם, לפיה ראינו כי המרכיבים העיקריים והבסיסיים בתפריט של מאריכי ימים הם למעשה המזונות הפשוטים ביותר כמו ירקות ופירות בשלל צבעים, דגנים מלאים וקטניות, המקבלים את טעמם הנפלא בעזרת שלל עשבי תיבול. את כל אלה אפשר בקלות, ובזול יחסית, להשיג בארץ.

 

מרכיב חיוני נוסף, הוא השומן אותו אנחנו אוכלים, הן מבחינת הכמות והן מבחינת סוג השומן. את הבסיס (אומגה 9) אפשר בקלות להשיג משמן זית, אבוקדו וממרבית האגוזים, אך לא פחות חשוב מכך יש להקפיד על היחס הנכון בין חומצות שומן מסוג אומגה 3 לבין חומצות אומגה 6. הנתונים לגבי האוכלוסיה בישראל מראים, כי אנו צורכים הרבה יותר שומן מסוג אומגה 6 (שמן סויה, שמן תירס, שומן מעולם החי וממזונות תעשייתיים ועוד) ולא מספיק שומן מסוג אומגה 3, אותו ניתן לקבל בעיקר מדגי ים צפוני (סלמון, סול, בקלה, טונה ועוד), מזרעי פשתן ובמידה מסוימת גם מאגוזים.

 

נתונים חדשים מגלים כי את השומן מסוג אומגה 3 אפשר לקבל גם ממוצרים מן החי, של חיות שאוכלות עשב ולא תערובת. כן, עזים ותרנגולות היוצאות למרעה ואוכלות עשב בעיקר ולא תערובת מוכנה של מזון, נותנות לנו חלב וביצים בעלי אחוזים גבוהים יותר של שומן מסוג אומגה 3.

 

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנטורופת אופיר פוגל. ממליץ להקפיד על אומגה 3
צילום: גל חרמוני
עזים, כמובן. אבל כאלה שניזונות מעשב ולא מתערובת
צילום: אילון פז
לאשה בפייסבוק
מומלצים