שתף קטע נבחר

האינטרנט חוגגת 40 שנה

היום (ד') בדיוק לפני 40 שנה, נתקעה היתד הראשונה: ביטים הראשונים של מידע עברו בין שני מחשבים במעבדה באוניברסיטת UCLA, במה שייקרא לימים "האינטרנט"

בשעות הבוקר של ה-2 לספטמבר, 1969, ישבו פרופ' לן קליינרוק (Len Kleinrock) וצוותו במעבדה באוניברסיטת קליפורניה (UCLA) והחלו לבחון את ההמצאה החדשה שלהם,

זו שתקבל לבסוף את השם "אינטרנט".

 

במרכז הניסוי של קליינרוק עמדה משימה שבמושגים של ימינו נראית כמעט מגוחכת: לחבר שני מחשבים בכבל נחושת באורך שלושה מטרים ולהעביר ביניהם נתונים.

 

אבל הניסוי הוכתר בהצלחה, ומרגע שהחיבור הפך אפשרי העגלה יצאה לדרך. ב-29 לאוקטובר 1969 התבצע החיבור הראשון בין מחשב במעבדה של קליינרוק לבין מחשב במכון SRI של אוניברסיטת סטנפורד. בדצמבר אותה שנה התחברו גם האוניברסיטאות של סנטה ברברה ויוטה.

 

הרשת שהחלה להתהוות קיבלה את השם ARPAnet, על שם הסוכנות למחקר מתקדם (DARPA) של משרד הביטחון האמריקני, שמימנה את הפרוייקט. בתחילה, העבירה הרשת החדשה נתונים בקצב של 56 קילוביט לשנייה, באמצעות פרוטוקול התקשורת NCP שפיתחו קליינרוק וחבריו. בהדרגה, התחברו אליה מוסדות אקדמיה נוספים, בסיסים של צבא ארצות הברית ומעט מאד גורמים נוספים.

 

בשנת 1974 הציגו וינט סרף, ורוברט קאהן את פרוטוקול TCP/IP שפותח עבור DARPA, ומהווה הבסיס לפעולת האינטרנט עד היום. לאורך שנות ה-80', בהתבסס על הפרוטוקול הזה, חוברו לרשת מוסדות אקדמיה וחינוך, מכוני מחקר ומלכ"רים, ורשתות פרטיות שונות עברו לתמוך ב-TCP/IP כדי להתממשק אליה.

 

בדצמבר 1990 הוסיף טים ברנרס-לי, מדען אמריקני שפעל במעבדות CERN בשווייץ, את ה-WWW, והשאר - היסטוריה.

 

המקור: רשת מחשבים שתשרוד מתקפה גרעינית

המעורבות והמימון מצד משרד ההגנה האמריקני החלו כבר בסוף שנות ה-50', בגלל החשש מההתחזקות של הטכנולוגיות הסובייטיות ועל רקע מירוץ החלל. הנחת העבודה הייתה כי התקפה גרעינית נגד ארה"ב היא תרחיש סביר, ואפילו "עניין של זמן", וכי בזמן התקפה כזו כל אמצעי התקשורת הרגילים - לרבות אלחוט ורדיו - יפסיקו לתפקד.

 

רשת שתחבר בין מחשבים ותאפשר תקשורת גם במצב כזה, נתפסה כצורך בטחוני - לא כאמצעי שישנה את חיי הפנאי ועולם העסקים. למרות זאת, הממשל האמריקני הקפיד לא להתערב בהתפתחות הטכנולוגיה החדשה או להתערב בתכנים שעברו ברשת, מדיניות שנהוג לכנות היום "נייטרליות הרשת" (Net Neutrality).

 

הניסוי של פרופ' קליינרוק מ-69' היה היישום הראשון של הרעיון שהציג בעבודת הדוקטורט שלו, שבע שנים קודם, שהיום ידוע כ"מיתוג מנות" (Packet Switching). על הרעיון הזה מבוססות רוב צורות תקשורת הנתונים המשמשות היום בעולם, לרבות X.25, Frame Relay, ATM ועוד. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים