שתף קטע נבחר

קצינים דרוזים דורשים מנתניהו: פטר את גבאי

במגזר מתקשים לעבור לסדר היום על דברי מנכ"ל משרד רה"מ, כי "הדרוזים מהלכים אימים על משרדי הממשלה". הם לא מבינים מדוע גבאי כועס: "רוצים להעביר צינור גז? שישלמו תמורה להפקעה"

דבריו של מנכ"ל משרד ראש הממשלה, אייל גבאי, כי "הדרוזים הפכו למילה שמהלכת אימים על משרדי הממשלה", הכעיסו היום (ה') רבים. לאחר גינויים מכל עבר במערכת הפוליטית, יוצאת גם עמותת הקצינים הדרוזים המשוחררים נגד גבאי, ואף שיגרה לראש הממשלה בנימין נתניהו מכתב הקורא לפיטוריו.

 

"אנחנו מאוד מודאגים מכך שאדם בתפקיד כל כך בכיר מתבטא בצורה כזאת", אמר ל-ynet יו"ר העמותה, אל"מ (מיל') סעיד עבד אל-חלק. "כאילו אנחנו טובים רק לצבא ולא לדברים אחרים. לא ייתכן שאדם במעמדו, לא איש מהרחוב, יאמר דבר כזה. לכן אנחנו דורשים את ההתפטרות שלו". במכתב כתבו חברי העמותה, כי "הזדעזעו מהתבטאויותיו הגזעניות" של גבאי. "הגזען משקף בדבריו גישה מוסדית מסוכנת מאוד", כתבו, ואף דרשו מראש הממשלה עצמו להתנצל בפני העדה הדרוזית כולה.  

 

את הדברים, שאמר בפני בכירי המגזר העסקי, אמר גבאי בהתייחסו ליכולת הממשלה לקדם העברת גז למפרץ חיפה - מהלך שזכה להתנגדות מצד יישובים דרוזים שבשטחם היה אמור לעבור תוואי הצינור. "לא יכול להיות שבגלל צינור גז עושים מהומה", טוען עבד אל-חלק מנגד. "רוצים להעביר צינור? שישלמו תמורה להפקעה. אין כפר דרוזי שלא הפקיעו בו אדמות. אנחנו העדה היחידה שסבלה קשה כל כך מגזילת אדמות. לכן אנחנו מוחים על ההתבטאות ומופתעים במיוחד לשמוע דברים כאלה".

 

"הצבא מבין את הדרוזים, מקבלי ההחלטות לא"

אל"מ (מיל') מהנא כנעאן, המתגורר בכפר ירכא שבצפון, קורא לגבאי "לרדת לעם". לדבריו, "ברור שאם המנכ"ל אמר מילים כאלו, הוא אינו מכיר את העדה הדרוזית שומרת החוק. הדרוזים נותנים את כל מה שהם יכולים למדינה, אבל אם גבאי היה במקומם, הוא לא היה שמח להיות דרוזי".

 

"תרמתי עשרות שנות ביטחון לישראל", הוא מוסיף. "למעשה הצבא הוא אחד המקומות היחידים שבו מבינים ומעריכים את הדרוזים - אבל מקבלי ההחלטות לא. הפוליטיקאים מנצלים את העובדה שאין לנו מנהיגות פוליטית או דתית ופשוט דופקים אותנו מכל הצדדים. אחרי הצבא, אין סיוע במציאת עבודה לחיילים משוחררים, אנחנו גרים בריחוק ממרכז הארץ וגם ככה רבים מתקשים למצוא פרנסה. רבים חיים מתחת לקו העוני ואין אפילו תאורה ראויה בכבישים".

 

על התנגדות העדה ליוזמות כלכליות שיובילו בפועל להפקעת חלק מאדמותיהם, הוא אומר:"המדינה כבר השתלטה על 80 אחוז מהאדמה הדרוזית, והדרוזים לא יסכימו עוד לנישולם מאדמתם. לכפר שלי כמעט לא נותרו אדמות. אם מחלקים את כל האדמות הדרוזיות אחרי ההפקעה, יוצא כי לכל דרוזי יש פחות מ-500 מטר להקים עליו בית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
אייל גבאי
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים