שתף קטע נבחר

הרשות הפלסטינית: ישראל לא מקצה תדרים

ישראל אינה מקצה תחום תדרים להקמתה של רשת סלולרית שניה - כך טוענת הרשות הפלסטינית בתלונה לאיגוד הטלקומיניקציה הבינ"ל (ITU). הרשות טוענת כי אי עמידתה של ישראל בהסכם גורמת לה נזק כלכלי כבד

הרשות הפלסטינית הודיעה אתמול (ד') כי היא פנתה לאיגוד הטלקומיניקציה הבינלאומי (ITU), כדי שילחץ על ממשלת ישראל להקצות לרשות את תחום התדרים הנדרש לה כדי להפעיל רשת סלולרית שנייה, הליך שנדחה כבר זמן רב.

 

הרשות מעוניינת שהאיגוד, הממוקם בג'נבה ואחראי על הגדרה ואימוץ של סטנדרטים בתחום הטלקום, יאיץ בישראל לשחרר תחום תדרים בטווח של 4.8 מגה-הרץ, והבהירה שאם הדבר לא יקרה, היא תעמוד בפני הפסדים כספיים רבים. האיגוד אישר את קבלת הבקשה הפלסטינית, ואמר ש"הוא ביקש משני הצדדים לשתף פעולה".

 

המחלוקת בנוגע לתחום התדרים נגררת כבר זמן רב (ראו מסגרת), ובמרכזה עומד הסכם שנחתם ביוני 2008, שקובע כי ישראל תשחרר תחום תדרים של 4.8 מגה-הרץ, אך למרות זאת שחררה המדינה רק 3.8 מגה-הרץ.

 

"אם ישראל לא תכבד את ההסכמים ותקצה 4.8 מגה-הרץ עד ה-15 באוקטובר, הנזקים הכלכליים שהרשות תספוג יהיה בעלי השפעה ארוכת טווח", נכתב בבקשה לאיגוד.

 

הנזקים יכללו אובדן רווחים פוטנציאליים של למעלה מ-354 מליון דולרים מרשיונות ומיסים ואובדן השקעה של למעלה ב-700 מליון דולרים שביצעה הרשות בשנים האחרונות לקראת

הרשת החדשה.

 

בנוסף, רשות סלולרית שנייה ברשות הפלסטינית תאפשר מקומות עבודה למאות אזרחי הרשות. חברת Wataniya שאמורה להפעיל את הרשת השנייה, צפוייה לדרוש את תשלום הרשיון על סך 140 מליון דולרים בחזרה וגם תגיש תביעה על סכום ההשקעה בבניית האנטנות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר פרטוש
אנטנות סלולריות
צילום: מאיר פרטוש
מומלצים