שתף קטע נבחר

הטיפ היומי: עדיף אומגה 3 ממקור צמחי או מדגים?

אומגה 3 היא תוסף שעל כולנו לאמץ, אבל מהו המקור הטוב ביותר לצריכתו. דו"ח של החברה הבינלאומית למחקר חומצות שומן וליפידים נותן תשובה ברורה

אם אתם קוראי "מנטה", רוב הסיכויים שאתם כבר יודעים שחומצות השומן מסוג אומגה 3 הן תוסף שכדאי לכם לאמץ בחום. בשנים האחרונות הן הוכחו כחיוניות למניעה ולטיפול בהרבה מאוד מחלות, החל במחלות לב וכלי דם, דרך דיכאון והפרעות נפשיות וכלה בסרטן. אבל איזה אומגה 3 עדיף לצרוך: מדגים או ממקורות צמחיים כמו פשתן ומרווה? 

 

דו"ח שפורסם על ידי ארגון ISSFAL (החברה הבינלאומית למחקר חומצות שומן וליפידים), קובע חד משמעית: דגים.

על פי המחקר, התרומה של אומגה 3 ממקור צמחי לגופנו זניחה, וכדי לקבל את ההשפעות המיטיבות של חומצות שומן אלה יש לצרוך דגים העשירים בהן או תוספי תזונה שמופקים מדגים. מחקרים נוספים שפורסמו לאחרונה תומכים אף הם בקביעה זו.

 

מה ההבדל בין הסוגים?

חומצות אומגה 3 המופקות מדגים נקראות EPA ו־DHA. גופנו מנצל אותן כמו שהן ומשתמש בהן לצרכיו. למשל, לצורך בניית קרומי התאים, להתפתחות המוח, מערכת העצבים והראייה, למניעת דלקות ועוד.

 

חומצת השומן אומגה 3 המופקת מצמחים נקראת ALA (חומצה אלפא לינולאית). כדי שהגוף יוכל להשתמש בה, עליו להמירה תחילה לחומצות שומן מסוג EPA ו־DHA. וכאן בדיוק הבעיה. על פי מחברי הדו"ח, ה־ALA אמנם מומרת בגופנו ל־DHA ו־EPA, אך בכמויות כה קטנות, שמדובר למעשה בכמויות זניחות מבחינה ביולוגית. "המשמעות היא ש־ALA אינו יכול לספק את הצרכים של הגוף ל־DHA", נכתב בדו"ח.  


  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דגים או לא דגים? זו השאלה
צילום: ויז'ואל פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים