שתף קטע נבחר

פסטיבל הפסנתר מפתיע

תוכנית הפסטיבל מגלה את צביקה הדר במופע מוזיקלי ראשון, איחוד של גרייניק ואלתרמן, יהודה פוליקר בשירים שכתב לאחרים, מחוות לאלבומי הבכורה של המכשפות וירמי קפלן וחיבורים בין יזהר אשדות ורע מוכיח ובין מוקי ופרסקי

פסטיבל הפסנתר הנוכחי ייצא לדרך בפעם ה-11 במרכז סוזן דלל בתל אביב. הוא ייפתח ב-10 בנובמבר ויימשך עד ה-15 בנובמבר. זו השנה הראשונה שאת הפסטיבל תנהל אמנותית אתי אנטה-שגב, לאחר עשור בו על הניהול האמנותי היה אחראי אודי דבוש.

 

34 מופעים ייערכו השנה במסגרת הפסטיבל. מתוכם 24 אשר הופקו במיוחד עבורו. אגב, הפסטיבל אמנם ייערך בסוזן דלל, אך מופעי הפתיחה והנעילה יתקיימו במקומות אחרים.

צביקה הדר (עם בועז מעודה) מתחבר ליוצר שבו (צילום: רוני בלחסן) 

 

את מופע הפתיחה יערוך שלומי שבן, במשכן לאמנויות הבמה בתל אביב. שבן ישיק באותה הזדמנות את אלבומו החדש, "מגדל הפזמון", שייצא באותו יום לחנויות. זהו אלבום של ביצועים של שבן לשירים ויצירות שהוא אוהב, החל ב"בילויים" ושלום חנוך ועד ללאונרד כהן (ששירו "Tower Of Song" נתן לאלבום את שמו) ושופן. את האלבום והמופע מקיים שבן רק עם פסנתר, ובמופע הוא עתיד לארח את קרן אן ומרינה מקסימיליאן בלומין.

 

מופע הנעילה של הפסטיבל יתקיים ב-15 בנובמבר, בבית לסין בתל אביב, לשם יגיע יהודה פוליקר ויבצע שירים מוכרים שבמהלך השנים הלחין לאמנים אחרים.

גרייניק ואלתרמן. אחרי שש שנים, שוב יחד על הבמה (צילום: ערן לם) 

 

כמה הפתעות אפשר למצוא בפסטיבל: הראשונה היא צביקה הדר, היוצא במופע של שירים שכתב והלחין, אותם יבצע בפעם הראשונה. המופע ייערך בהפקתו של טל פורר ובעיבודו. בין השירים הדר גם יספר את הסיפורים שמאחורי כתיבת השירים.

 

מופע מפתיע נוסף הוא איחוד של עידן אלתרמן ואבי גרייניק. כמעט שש שנים חלפו מאז ההופעה האחרונה של השניים על אותה במה. במופע החדש שניהם ינגנו וישירו, יבצעו קטעים קלאסיים מימיהם ב"פלטפוס" וב"ילדים סורגים", וכן שירים מלהקתם לשעבר "לולה" ושירים קומיים חדשים שכתבו.

אולארצ'יק. יארח את הבן מקס והבת טסה (צילום: אילן בשור)

 

עוד מופעים מיוחדים לפסטיבל: מופע בשם "הרחובות ממריאים לאט" יכיל שירים שנכתבו על העיר תל אביב. ישתתפו בו יהלי סובול, עמיר לב, יזהר אשדות, שם טוב לוי, גלעד כהנא, מאור כהן, אפרת גוש רוני אלטר, יובל מנדלסון, עינב "ג'קסון" כהן ואייל אבן-צור. את ההופעות ילוו צילומים תיעודיים של המקומות בעיר עליהם מדברים השירים. לניהול המוזיקלי אחראי עדי רנרט.

 

מופע מיוחד וחד פעמי יערכו יזהר אשדות ורע מוכיח, שיקיימו ביצועים חדשים לשיריו של אשדות וגם יביאו לבמה מחשבים, כלים וצעצועים אלקטרוניים. עוד זיווג מעניין הוא זה של רפי פרסקי ומוקי, שיערכו מופע משותף בו יבצעו שירים של שניהם.

 

מופע מחווה לרגל 15 שנה לצאת האלבום "עד העונג הבא", אלבום הבכורה של המכשפות, יקיימו דפנה קינן, נינט טייב, רם אוריון, אביגייל רוז, דנה עדיני, אדם בן-אמיתי, יהוא ירון, ערן צור, אסי לוי, לי טריפון ושילה פרבר, שאמונה גם על הניהול המוזיקלי. עוד חזרה לניינטיז יקיים ירמי קפלן, שיערוך מופע מיוחד כמחווה לאלבומו הראשון "ירמי קפלן והפרחים" בו יבצע את שירי האלבום כולו.

ענבל פרלמוטר. מחווה לאלבום הבכורה של "המכשפות" (צילום: שאול גולן) 

 

עוד מופעים במסגרת הפסטיבל: אחינועם ניני במופע פסנתר; קובי אפללו ויונתן רזאל במופע משותף; דין דין אביב, במופע עם אילן פוסטופצקי. השניים יארחו זמר צעיר בשם עידו רצון; רונה קינן במופע פסנתר על פי אלבומה החדש "שירים ליואל", אשר תארח את עומר קליין; אלון אולארצ'יק, יחד עם אלעד אדר, שי וצר ובנו מקס אולארצ'יק, שינגן בקונטרבס. כמו כן, בתו של אולארצ'יק, טסה, תשיר במופע; ורד פיקר תארח את נורית גלרון; מופע משותף של עמיר לב ואסף תלמודי; מופע משותף שיביא לבמה כמה יוצרים בתחילת דרכם, ביניהם חן קליין, אמיר ברנט, נועם פנחסוב וגל דה פז; אביב גדג' במופע חדש, שם ייארח את רות דולורס וייס; אביגייל רוז, במופע בו תארח את יוני בלוך; שלמה גרוניך במופע משותף עם תזמורת "מארש דונדורמה" ומאור כהן במופע פסנתר, יחד עם פיטר רוט ואופיר קנר.

 

חיבורים נוספים בפסטיבל: פרופ' נסים קלדרון ומיכה שטרית יקיימו מופע בעקבות ספרו החדש של קלדרון "יום שני", כשאיתם עדי רנרט ודניאל זמיר; שם טוב לוי יארח את יהודית רביץ ועדי רנרט, ויבצע
שירים מכל הרפרטואר הנרחב שלו; להקת "מרסדס בנד" במופע אקוסטי, בו תארח את דודוש קלמס, קלידן "הדג נחש"; מופע של בוגרי בית הספר "רימון" בשם "מלח מים", שם יבצעו את שיריו של מאיר אריאל; מופע משותף של ערן צור ואוהד בן-אבי, שם יתארח גבע אלון; מופע של הזמרת והמוזיקאית מעיין הירשביין, שתארח את קרני פוסטל, משה לוי והפסנתרן הצעיר טל רמון; המופע "דמיון חופשי", של יצחק קלפטר, בו הוא מופיע עם ברק גביזון ושרון קרלן; מאיר בנאי, במופע פסנתר שם יארח את ארז לב-ארי; מיכאל גריילסאמר במופע חדש, בו יארח את אחיו דוד ואת עלמה זהר; יעל דקלבאום במופע בעקבות אלבום הבכורה שלה, שם תארח את עמית ארז וגם אסף אמדורסקי במופע פסנתר, שם יארח את שולי רנד.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שבן. משלום חנוך ועד שופן
שבן. משלום חנוך ועד שופן
צילום: רותם פלדנר
מומלצים