דיווח: ארה"ב תוסיף עד 45 אלף חיילים לאפגניסטן
העיתון הבריטי "דיילי טלגרף" דיווח כי הממשל האמריקני מתכוון להודיע בשבוע הבא על תוספת משמעותית ל-65 אלף החיילים הלוחמים באפגניסטן. גורמי הגנה: בריטניה קיבלה מסר להתכונן
גורמים במשרד ההגנה הבריטי מסרו לעיתון הבריטי "דיילי טלגרף" כי בכוונת הממשל האמריקני להודיע בתחילת השבוע הבא על הגדלה משמעותית של הכוח הלוחם באפגניסטן. על-פי הדיווח, בריטניה קיבלה מידע לפיו בכוונת האמריקנים להודיע על תוספת של "עד 45 אלף חיילים" ל-65 אלף הלוחמים שנמצאים במדינה כעת. אם יתברר הדיווח כנכון - יהיה מדובר בתוכנית דומה לתוכנית "הנחשול" (surge) שהצליחה להביא להתייצבות בעיראק.
הנשיא אובמה דן בימים האחרונים עם שר ההגנה, רוברט גייטס, ועם בכירי צבא ארה"ב בגיבוש האסטרטגיה החדשה של ארה"ב באפגניסטן. במרכז הדיונים עומדת המלצתו של מפקד הכוחות האמריקנים באפגניסטן, הגנרל סטנלי מקריסטל, להגדלת הכוח ב-40 אלף חיילים.
דובר הבית הלבן, רוברט גיבס, דחה את הדיווח בעיתון הבריטי על הגדלת הכוחות וציין במסיבת עיתונאים בוושינגטון כי "הנשיא נמצא עדיין בדיונים. לא הייתי סומך על-כך שהחלטה בנושא כבר התקבלה". ואולם, על-פי הגורמים הבריטים ממשלת בריטניה כבר קיבלה מסר מוושינגטון לפיו עליה להתכונן להגדלה משמעותית במספר החיילים האמריקנים באפגניסטן.
העיתון "וושינגטון פוסט" דיווח לאחרונה כי ממשל אובמה אישר שליחת 13 אלף חיילים אמריקנים - מעבר ל-21 אלף החיילים שהעברתם לאפגניסטן אושרה כבר בחודש מרס. מדובר בעיקר בתומכי לחימה, מהנדסים, צוותי רפואה, חיילי מודיעין ומשטרה צבאית.
אתמול הודיע ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, על הגדלת הכוח של צבא הוד מלכותה באפגניסטן ב-500 חיילים. בכך יסתכם מספר החיילים הבריטים במדינה ב-9,500. המהלך של בראון זכה לביקורת מצד המצדדים בנסיגת בריטניה מאפגניסטן, אך גם מצד אלה שתומכים בהגדלת הכוח הבריטי. למשל, שר ההגנה לשעבר, ג'ון האטון, שאמר כי "המהלך היה הרבה יותר יעיל, אם היה מתבצע כבר לפני כחצי שנה".
500 החיילים החדשים יופנו ללחימה במחוז הלמנד, הנחשב לאחד האלימים באפגניסטן, ויצטרפו ל-500 חיילים בריטים שכבר נמצאים שם. יתר הכוח הבריטי פרוס במחוז קנדהאר, הנמצא תחת שליטה של כוחות הקואליציה.
נשיא אפגניסטן, חמיד קרזאי, אמר שלשום כי הוא תומך בשליחת חיילים אמריקנים נוספים לארצו, ומחזק את הערכתו של הגנרל מקריסטל, לפיה יידרשו עוד עשרות אלפי חיילים לייצוב המדינה ובלעדיהם - קיים סיכוי סביר שארה"ב ובנות בריתה יפסידו את המערכה.