שתף קטע נבחר

תיאטרון "מראה" עומד בפני סגירה

עשור אחרי הקמתו, התיאטרון הקהילתי היחיד הפועל באזור הגליל העליון, עומד בפני סגירה עקב חובות של כ-200 אלף שקל והיעדר תמיכה עירונית. בהנהלה אומרים: "הגענו למבוי סתום"

אחרי 10 שנות פעילות תיאטרונית קהילתית פורייה, אנשי תיאטרון "מראה", הפועל בקריית שמונה, הופתעו לגלות את דלתות אולם הבית שלהם סגורות. הסיבה: חוב של עשרות אלפי שקלים להסתדרות העובדים, ממנה שוכר התיאטרון את אולם הבית שלו. בתיאטרון מפנים כעת אצבע מאשימה כלפי עיריית קריית שמונה ואומרים: "זהו התיאטרון היוצר היחיד שפועל בעיר ועקב היעדר תמיכה מהרשות המקומית הגענו למבוי סתום".


תיאטרון "מראה". כל הצדדים צודקים ואין פתרון (צילום: עופר שמר)

 

מנכ"ל התיאטרון ומנהלו האמנותי, עופר שמר, אמר ל-ynet: "זה נכון שיש לנו חובות כבדים, שאנחנו סוחבים משנים עברו בשל בעיות ניהוליות וקיצוצים חוזרים ונשנים בתקציבי מנהל תרבות, אבל העירייה, במקום לחבק אותנו, בוחרת בסדר עדיפויות לקוי. עד שזה לא ישתנה, לא נוכל להמשיך ולהתקיים. אין לנו אלטרנטיבה".

 

חובות תיאטרון "מראה", שייסד לפני עשור השחקן המנוח מנחם עיני, נאמדים בהיקף של כ-200 אלף שקל. עם זאת מדובר באחד המוסדות היוצרים היחידים הפועלים באזור הצפון. בשנה האחרונה ייצר התיאטרון 3 הפקות חדשות, עמן הופיע ברחבי הגליל העליון ובשאר חלקי הארץ, זאת לצד פעילות קהילתית ענפה של חוגים, סדנאות ומפגשי תיאטרון באזור.

 

אין לנו לאן לחזור

"זה פרדוקס גדול; מצד אחד אנחנו מתארחים מדי ערב בתיאטרון החאן, ומצד שני, למרות הפעילות האדירה שאנחנו עושים - אין לנו לאן לחזור", אומר שמר ומדגיש: "השנה זו הפעם הראשונה שבה יש לתיאטרון 300 מנויים. בשביל תיאטרון בסדר גודל שלנו, זהו הישג לא מבוטל. אנחנו דורשים מהעירייה לעשות את כל המאמצים שהמוסד הזה, שגידל קהלים צעירים ומבוגרים, ימשיך להתקיים".

 

ביום ב', 26 באוקטובר, יקיימו אנשי התיאטרון בקריית שמונה הפנינג מחאה להצלתו. האירוע ייערך מול בניין העירייה ובו ישתתפו שחקנים ויוצרים. "אנחנו מקווים שגם חובבי תיאטרון מכל האזור יגיעו, ויוכיחו לפרנסי העיר שהתיאטרון חייב להישאר כאן", אומר שמר, "בקריית שמונה אין ולו בית קולנוע אחד. זה יהיה אסון אם גם התיאטרון היחיד בעיר ייסגר".

 

בעיריית קריית שמונה מבינים את המצוקה, אך אומרים שידיהם כבולות. יפעת שאשא, מחזיקת תיק התרבות בעירייה, אמר: "תיאטרון 'מראה' אינו תיאטרון עירוני, ולמרות זאת אנחנו עושים כל שביכולתנו כדי להירתם לעזרתו מתוך הבנה שהמשך פעילותו חשוב, ושיש למוסד הזה ערך מוסף.

 

"כמחווה ומתוך תקווה שהתיאטרון יצליח לצאת מהמשבר, הקצתה העירייה 60 אלף שקלים מקרן התרבות להמשך פעילותו. מדובר בכספים ממופע של שלמה ארצי שרכשה קבוצת IDB, וכל ההכנסות ממנו אמורות היו לעבור לפעילות תרבותית בקהילה. ראש העיר בחר להעביר את הכסף לתיאטרון.

 

"החובות אליו נקלע התיאטרון הם מול ההסתדרות, ולמרות שניסינו להתערב ולבקש ארכה - אנחנו לא רואים את עצמנו אחראים לכיסוי חובותיו באופן ישיר. עיריית קריית שמונה פועלת תחת תכנית הבראה וחשב מלווה. אין באפשרותנו להעביר כספים לשום גוף ללא אישור משרד הפנים, שאינו מאשר לנו תמיכה גם בגופים שפעילותם ברמה הבסיסית חשובים מאוד כמו המרכז להתפתחות הילד.

 

עשינו כל מה שביכולתנו

"עשינו כל שביכולתנו ונלחמנו בחירוף נפש כדי לעזור להם להרים את הראש, גם באמצעים שווי כסף, לכן

טענותיה המופרכות של הנהלת התיאטרון כלפי העירייה אינן ברורות".

 

מהסתדרות העובדים נמסר בתגובה: "התיאטרון חייב להסתדרות כ-50 אלף שקל על שכר הדירה שלא שולם מזה שמונה חודשים, וסכום של 12 אלף שקל חובות לחברת החשמל שנאלצנו לשלם עבורם. בנוסף, הנהלת התיאטרון מסרבת לחתום על חוזה שכירות.

 

"במהלך שמונה השנים האחרונות הנהלת התיאטרון מעולם לא שילמה את חובות השכרת המבנה בזמן, וכעת בגלל חובותיה לחברת החשמל, מאיימים על ההסתדרות בניתוק החשמל גם ממבנים נוספים שלנו. אנחנו מבינים את המצוקה ומודעים לבעיה, ולכן פנינו לעיריית קריית שמונה והצענו שייתנו לנו צ'ק ביטחון, אך העירייה סירבה מתוך חשש שהכסף לא ישולם. זה סיפור מצער שבו כל הצדדים צודקים, אבל לא הותירו לנו ברירה".

 

ממשרד התרבות נמסר: "בשנה שעברה העניק המשרד 400 אלף שקל לפעילות תיאטרון מראה. השנה, על מנת לשמור על המשך הפעילות של המוסד, קיבל המשרד החלטה עקרונית להגדיל את התמיכה. היקף הסכום ייקבע בשבועות הקרובים".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מראה. הגיעו למבוי סתום
צילום: מיכי דנינו
לאתר ההטבות
מומלצים