שתף קטע נבחר

בדקנו: פלזמה פנסוניק V10

פנסוניק מציגה פלזמה עם איכות תמונה מרשימה, צבעים עזים ומצב THX לצפיה בסרטים. דגם TH-P58V10M מסדרת V10 מגיע לארץ - רשמים ומסקנות.

בתחילת השנה, נוכח ליאור קורן במעמד חשיפת דגם Z1 של פנסוניק, דגם שהינו מסך הפלזמה הדק בעולם (2.54 ס"מ). באירוע ההשקה שהתרחש בתערוכת CES, הוצג לפני המשתתפים מסך מרשים באיכות התמונה שלו ובעיצוב הדק עם מארז חיבורים נפרד וחיבור אלחוטי.

 

כעת, כ- 10 חודשים לאחר השקת דגם חוד החנית, מגיעה סדרת V10 שמהווה "סגנית" לסדרת ה- Z. הדגמים בסדרת V10 אמורים לספק חלק גדול מהתכונות של Z1, אך בעטיפת עיצוב סטנדרטית יותר ובעלות כספית נמוכה בהרבה.

 

דגם ה- 50" בסדרה, מציג חזית בעלת מקשה אחת של מסגרת ומסך, אולם דגם ה- 58" שנסקר בכתבה זו, מגיע בעיצוב סולידי יותר, עם מסגרת נפרדת בעיצובה מפנל המסך עצמו

 

השתקפויות?

הציפוי הקדמי שמכסה על פנל המסך, מתפקד באופן הרבה יותר טוב מאשר בסדרה X10 שנבחנה בעבר, הוא מציג עדיין צבע ירקרק כאשר המסך כבוי, אך הירוק כהה יותר ובעל יכולת ספיגת ההשתקפויות משופרת באופן מורגש.

 

עוד ב-dtown:סקירת סדרת X10

 

צילום המחשה

תמונה זו צולמה בסלון מואר מאוד, כאשר בצד ימין של המסך ישנה יציאה רחבה למרפסת (פתוחה כמעט לגמרי).

במצב שכזה, שאינו אידאלי לצפיה בשום מסך טלויזיה, מאבדים הצבעים את עומקם והשחור הופך לאפור, אך החשכה סבירה של חלל הצפיה משפרת מאוד את התמונה וגם עוצמת תאורת המסך (עליה נדבר בהמשך) עוזרת בהחלט בנושא זה.

 


 

תפריטים פשוטים

התפריטים, כדרכם של דגמי פנסוניק שמגיעים לארץ, פשוטים וקלים להפעלה. אפשרויות הכיול בדגמי סדרות הפלזמה הזולות יותר הינן בסיסיות, אולם בדגם V10 נוספו לתפריט אפשרויות שליטה על מספר פרמטרים חשובים למדי (לצורך כיול), בינהן יכולת שינוי ערך הגמא ושליטה על מספר ערכים של צבעי בסיס.

 


 

התמונה במצב ברירת המחדל, איתו מגיעה הפנסוניק סובלת מאדמת קלה, מה שמתבטא בעיקר בפרצופים אדמדמים, מומלץ להוריד את ערך ה- W/B High R (תפריט תמונה מתקדם) בשלושה ערכים לפחות, מה שפותר את הבעיה ומחזיר את הצבעים אל מקומם הטבעי.

 


 

תפריטי האודיו, מאפשרים כיוון טרבל ובס, כמו גם מרחק רמקולים מהקיר ומעבר בין מצבי סראונד.

 

מצב הסראונד, קרויים V-Audio מספקים אפקט מסויים של צליל היקפי ובכלל, הרמקולים מתפקדים באופן נאות, עם צליל רם וברור, אם כי אינם מרשימים במיוחד בתחום תדרים ספציפי.

 

פנל NeoPDP

סדרת V10 מגיעה עם פנל הפלזמה החדש אותו פיתחה פנסוניק בשנה החולפת, ההבדל נראה לעין תחילה בגוף המסך שהפך להיות דק יותר (עומקו כ-5 ס"מ בחלקו העליון וכ-8 ס"מ בחלקו האמצעי והתחתון), זה בהחלט סביר עבור מסך בגודל שכזה.

 

התכונה החשובה ביותר בפנל ה- NeoPDP הינה שיפור יעילות התאורה שעומדת בדגם זה על פי שניים ביחס לדגמי שני דורות לאחור (דגמי 2007) תוך כדי חיסכון ניכר בצריכת החשמל של המסך.

 

האם זה ניכר לעין? ועוד איך: כבר במצב תמונה Normal, בוהק הלבן על רקע השחור והחדר נמלא אור מהמסך כאשר שאר התאורות כבויות. במצב Vivid, "העניינים" הופכים אף למסנוורים ואם אתם צופים בסרט כאשר החדר מוחשך, מומלץ מאוד לעבור למצבי Cinema או THX שמורידים את עוצמת אור המסך ונוחים יותר לעין.

 

בכל מצב תמונה, ניתן להפעיל גם את חיישן ה- ECO שמתאים את עוצמת התאורה, בהתאם לתנאי האור בחדר.

 

עוד ב-dtown: שארפ משיקה בארץ מסכי LED LCD חדשים

 

איכות תמונה

במכלול הפרמטרים שמרכיבים בסופו של דבר איכות תמונה, ניכר כי פנסוניק הכינה שיעורי בית וביצעה מקצה שיפור ביצועים (למרות שגם סדרת PY800 הקודמת הרשימה אותנו).

 

השנה, הלבן בהיר יותר, השחור כהה יותר, את הצבעים אפשר לכוון על מצב טבעי (למשל במצב תמונה Normal) או עז יותר (במצב THX) ומה שמרשים במיוחד הוא כמות הפרטים שחושפת ה- V10 לעין בסצנות חשוכות, זוהי כמות פרטים שמעמידה בצל (תרתי משמע) מסכי LCD רבים.

 


 

שידורי טלויזיה רגילים

ישיבה במרחק של קצת פחות מ-3 מטרים מול מסך טלויזיה בגודל 58 אינטש, מהווה אתגר גדול לכל מסך LCD או פלזמה שמציג שידורי טלויזיה SD, את המבחן הזה צולחת ה- V10 בהצלחה גדולה.

 

ברוב הגדול של הזמן, התמונה חלקה לעין, כאשר מעבד הוידאו במסך מצליח להעלים חלק נכבד מתופעה הדחיסה ושאר מרעין שמצטרפים לשידור בארץ. ה- V10 מוצלחת מאוד גם ביכולתה לבצע Deinterlacing – שזירת שני השדות שמגיעים בשידור ה- 576i PAL בישראל, תופעת "שיני המסור" שמופיעה פעמים רבות במסכים רבים כמעט ואינה נגלית לעין כאן וטיפול המעבד גם בגופים הנעים במהירות על המסך הינו בין הטובים בהם נתקלתי בטלויזיות.

 

היות והגרסה שמיובאת לארץ, אינה כוללת חיבורי סקארט, אפשרויות חיבור הממיר עומדות על כבל קומפוזיט, S-Video או חיבור HDMI במקרה של ממיר HD.

 

איכות התמונה נבדקה דרך מחברי ה- HDMI וה- S-Video האנלוגי, כאשר התמונה דרך HDMI חדה ומפורטת יותר, אך גם ה- S-Video מפתיע לטובה באיכות שמוצגת דרכו.

 


 

מתיחת תמונה

פנסוניק ממשיכה להשתמש באותו מנגנון ותיק שקרוי Just, מנגנון זה משאיר את מרכז התמונה בפרופורציות המקוריות ומותח את צד ימין ושמאל, זהו מנגנון סביר ותו לא שאמנם מציג תמונת שידור 4:3 במלואה על מסך 16:9 (ולא קוצץ ממנה חלקים), אך מותח את הצדדים באופן מורגש.

 


 

וידאו HD

רמת השחור לא משתווה עדיין לצבע המסגרת, כפי שקרה למשל בסדרת Kuro האחרונה של פיוניר, אך ה- V10 מציגה עדיין שחור עמוק יותר בהשוואה לרוב המסכים שנמכרים כיום וגם היא חפה מתופעות שמופיעות במסכי LCD כמו דוק אפור שמופיע בצפיה מהצד או זליגות אור מעצבנות מפינות המסך.

 

והכי חשוב: איכות השחור אינה באה על חשבון הפרטים בחלקי התמונה הכהים, כמות הפרטים שנחשפת בחשיכה היא מצויינת ומרשימה, הכל חד וברור על המסך, בחלקי התמונה הכהים והבהירים כאחד.

 

הביטו בתמונה של הזוג המאוהב מתוך הסרט "50 דייטים ראשונים", על פניו של אדם סנדלר נופל אור מהחלון ואילו חלק אחר שלהן מצוי בצל. ה- V10 מציגה טווח דינמי מצויין ומציגה את כל הפרטים, כאשר היא יוצרת תחושה של תלת מימד.

 


 

מאוחר יותר, דרו בארימור מנסה לשכוח (או להזכר...) ואנו צופים כאן בתצוגת צבעים טבעית של הפנסוניק, עם בלונד משכנע וגוון עור מדוייק, חום נכון וצבע תכול-כחול של מעקה העץ ברקע.

 


 

הסצנה של קפטן ג'ק ספארו כשהוא ממתין להעלתו באש ע"י אוכלי האדם מציגה פנים מצויירות בצבעים שונים, התמונה חדה מאוד, מפורטת, צבעונית ושמחה לעין.

 


 

מצב THX

תקן THX מגיע במקור מעולם האודיו, האיש שיזם ומקדם אותו הינו ג'ורג' לוקאס, בימאי טרילוגיית מלחמת הכוכבים המפורסמת.

 

בעיקרון, תקן זה בא להבטיח כי חווית הצפיה והשמיעה בקולנוע הביתי תהיה דומה ככל האפשר לזו שמקבלים בקולנוע.

 

מצב ה- THX מהווה למעשה אחד ממצבי התמונה במסך, לצד Normal, Vivid, Cinema או Game. במצב זה, עוברת התמונה ל- Exact Scan, האפשרות להפעיל החלקת תנועה נעלמת מהתפריט והצבעים מקבלים גוון עז.

 

לא ניתן גם לשנות טמפרטורת צבע והלבן מקבל גוון שנוטה יותר לכיוון צבע בז', אם כי ביצוע שינויים בהגדרות המתקדמות (הזזת הסמן של W/B High B לימין) מלבינה אותו שוב למי שמעדיף אותו כך.

 

מצב זה אינו מהווה גימיק, מצאנו אותו שימושי מאוד לצפיה בסרטים בעודו מעשיר את התמונה בצבע, הוא מוותר במעט על אפקט הניגודיות כאשר התמונה בו אינה כה בוהקת כמו במצב Normal למשל, מה שהופך אותו מתאים מאוד לצפיה בחדר חשוך.

 

למעשה, את רוב הסרטים בהם צפינו מעל גבי מסך ה- V10, עשינו זאת כאשר מצב THX מופעל, הוא מהווה פתרון אטרקטיבי גם עבור הצופה הממוצע שאין בידו ציוד כיול תמונה היות והוא מגיע עם ערכי כיול מוטמעים מראש.

 

ניתן להשתמש במצב זה גם בעת צפיה בשידורי טלויזיה ואז ישנה אפשרות לבחור במרחב צבעים SD או HD (שמודגש פחות).

 


 

החלקת תנועה

Panasonic הינה החברה הראשונה מבין יצרניות בטכנולוגיית פלזמה שהטמיעה במסכיה מנגנון החלקת תנועה, זהו ה- Intelligent Frame Creation שיוצר פריימים חדשים בין כל שני פריימים קיימים וכך מביא לשיפור תנועה ניכר לעין.

לא ניתן לשלוט על עוצמת המנגנון, אלא רק להדליק ולכבות אותו, אם קובץ הוידאו מגיע בפורמט 24p, הופך המנגנון ל- 24p Smooth Film ובשני המצבים, אנו מקבלים "תוספת החלקה" נכרת, שלטעמי האישי נראית מלאכותית מדי (לא רק במסך זה, אלא כמעט בכל המסכים בהם צפיתי).

 

ה- V10 מתהדרת ברזולוציית תנועה של 1080 קוים ובכך מבטיחה לצופה כי הפרטים בתמונה ישארו ברורים גם בעת סצינות אקשן מהירות, ההתרשמות בשטח העלתה כי אכן מדובר באחד המסכים שמתמודד בצורה מוצלחת ביותר עם תנועה בתמונה וכל נושא ה-"מריחות" זר לו.

 

עוד ב-dtown: קולנוע ביתי - מדריכים וסקירות

 

עזרים ומולטימדיה

שלט רחוק: השלט זהה לזה שמגיע עם סדרת פנסוניק X10, לחצניו גדולים ונוחים לתפעול, רק חבל שחלק מהם אינו ממש שמיש בגרסה הישראלית (כמו למשל Viera Tools).

 


 

חיבורי המסך כוללים ארבע כניסות HDMI (אחת בצד), שתי כניסות קומפוננט, שתי S-video ושאר החיבורים המקובלים, כאשר נפקד מקומם של חיבורי הסקארט.

 

כרטיס SD

הגרסה המקומית, חסרה חיבור רשת לגלישה באינטרנט או הזרמת קבצי מדיה בעזרת פרוטוקול DLNA, נאלץ להמתין כנראה לשנה הבאה.

 

לעומת זאת, כניסת כרטיסי זיכרון SD מאפשרת צפיה בתמונות JPEG או קבצי וידאו שמגיעים ממצלמות וידאו Full HD שמשתמשות בפורמט AVCHD. בדקנו קבצי וידאו שצולמו ממצלמת קנון והם פעלו כשורה, אם כי ה- V10 זיהתה רק קבצים שצלמנו באותו היום ולא כאלו שצולמו במועד מוקדם יותר.

 

התפעול זריז, הסרט מתנגן חיש קל, ניתן להריצו קדימה ולאחור, כמו גם לעצור או לבצע Pause ואיכות התמונה מצויינת.

 

סיכום  

פנסוניק לא מוותרת במאבק מול טלוויזיות ה- LCD, סדרת V10 כוללת בתוכה פנל דור 12 של החברה, שמהווה עדות לתהליך פיתוח וייצור שהבשיל עם השנים. פנל ה- NeoPDP מציג מצד אחד תכונות שמזכירות טכנולוגיית LCD, כמו עוצמת תאורה והלבן הבוהק ומצד שני, הוא מאפשר להנות ממלוא היתרון של עולם הפלזמה בתכונות כגון ניגודיות מצויינת, שחור עמוק יחסית ופירוט שקשה להתחרות בו.

 

דגם TH-P58V10 של פנסוניק מתאים במיוחד לחובבי צפיה מרובה בסרטי קולנוע וטלויזיה, המסך אינו עשיר בתכונות (אינטרנט למשל) כמו חלק ממתחריו, אך הוא מציע איכות תמונה משובחת.

 

הלבן והשחור מוצגים כאן באופן מכובד ביותר - כל אחד לבדו וגם זה לצד זה, הצבעים עונים על מגוון השימושים, החל מצפיה בתוכניות טלויזיה כגון חדשות ועד לסרטי קולנוע, שם, במיוחד במצב THX מוצגת תמונה צבעונית יותר מהחיים שמצליחה למצות את ההנאה שבצפיה.

 

מחיר המחירון של דגם ה- 58" עומד על 26,990 ש"ח (כולל התקנה, הובלה ו-5 שנות אחריות של יורוקום), המחיר אינו יוצא דופן ביחס למקובל לטלויזיות בגדלים הללו, אולם האח ה-"קטן", דגם ה- TH-50V10M מציג תג מחיר אטרקטיבי בהחלט של 13,990 ש"ח, אם דגם ה- 50" זהה בביצועיו למסך שבדקנו בכתבה זו, הרי שהוא ראוי להחשב כאחת העסקאות השוות ביותר בתחום לשנת 2009.

 

בעד: איכות תמונה משובחת, לבן ושחור מרשימים, עוצמת תאורה משופרת, צבעים, מצב THX שימושי.

נגד: יכולות מולטימדיה מוגבלות לכרטיסי SD.

 

ציון:

מחיר: 26,990 ש"ח כולל הובלה והתקנה.

אחריות: 5 שנים של יורוקום.

 

מפרט טכני - Panasonic TH-P58V10M

גודל מסך: 58"

יחס מסך: 16:9

רזולוציה: 1920X1080 פיקסלים

ניגודיות דינמית: 2,000,000:1

ניגודיות טבעית: 40,000:1

זמן תגובה: 0.001ms

מנגנון החלקת תנועה: 100Hz

תמיכה בשידור: HDMI 60p/50p/30p/24p,Component 60/p/50p

חיבורים - וידאו: 2XS-Video/4XAV In/2XComponenet/RGB-PC/4XHDMI 1.3, יציאת וידאו קומפוזיט

חיבורים - אודיו: יציאת אוזניות, יציאה אופטית דיגיטלית, 4 כניסות RCA, כניסת SD Card

מידות ללא סטנד: רוחב 142,2 ס"מ, גובה 88 ס"מ, עומק 9.3 ס"מ

 

סקירת פנסוניק V10 באתר dtown

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: dtown
Panasonic V10
צילום: dtown
בשיתוף dtown
מומלצים