שתף קטע נבחר

מי שרכש אג"ח בשיא המשבר - ירוויח מההסדר

מה יכול לטרפד את ההסדר באפריקה ישראל? האם ההסדר הציל את החברה? מי ניצח ומי מרוויח? שאלות ותשובות

מה יכול לטרפד את הסדר האג"ח?

 

מדובר בהסדר ראשוני, שאישורו חייב לעבור את אסיפות בעלי האג"ח של אפריקה ישראל. ההסדר נעשה מול נציגי הגופים המוסדיים – מנהלי קופות

הגמל, קרנות הפנסיה וחברות הביטוח - בהנחה שאלו מחזיקים את רוב איגרות החוב. לאפריקה 13 סדרות של אג"ח, כאשר לכל סדרה אינטרס אחר.

 

השבוע החליטו מחזיקי האג"ח של הסדרות הקצרות (י"ז וכ"ד) לפרוש מהנציגות של הכוללת של 12 הסדרות, להצטרף לסדרה ט' שלה נציגות נפרדת ולפנות לבית המשפט כדי לעצור את המתווה. ככל הנראה מדובר באיום ובניסיון להרוויח יותר. האיום יכול לעכב את הסדר החוב הסופי, אך לא נראה שהוא ימנע את מימושו.

 

 

האם אפריקה ניצלה?

 

לעת לעתה נראה כי ההסדר ייטיב עם אפריקה ויאפשר לה לצלוח את השנים הקרובות. התוצאה הסופית תלויה בתוצאות העסקיות שלה, ואלו תלויות בעתיד השקעותיה בנדל"ן ברוסיה.

 

מי ניצח בהסדר?

 

בהסדר שכזה אין מנצחים. זהו אוסף של פשרות, במהלכו בעלי האג"ח באפריקה ממירים חוב למניות ופורסים את החוב לשנים רבות, ולב לבייב, בעל השליטה באפריקה, נאלץ להזרים כסף לחברה. הגופים המוסדיים מצדם יכולים לסמן וי אחד, לפחות בצד התדמיתי: הכסף המנוהל על-ידי המוסדיים אינו שלהם, אלא של ציבור החוסכים. המוסדיים הראו כי הם "נלחמו" על כספו של הציבור, ואילצו את לבייב להביא כסף לתוך אפריקה, בתמורה לכך שהם יפרסו את החוב.

 

האם הבנקים צפויים להתנגד?

 

לבנקים יש אינטרס ברור שההסכם ייצא לדרך ושאפריקה תעמוד על הרגליים. מניותיו של לבייב באפריקה ישראל משועברות לבנקים. אם שווי המניות לצורך ההסדר החוב היה יורד משמעותית, אז הבנקים היו צריכים להציג מחיקות בדו"חות הכספיים. מכאן ניתן להבין כי למרות שלא נתחם הסכם סופי מול הבנקים, הבנקים כבר נתנו את הסכמתם להסדר.

 

מי מרוויח מההסדר?

 

מי שהרוויח, באופן תאורטי, הם רוכשי איגרות חוב של אפריקה בשיא המשבר. ההסדר מעניק לאג"ח שווי מלא. בשיאו של המשבר, כאשר עלה חשש שאפריקה לא תצליח להחזיר את החוב, האג"ח נסחרו בכשליש מערכן. אך זוהי חוכמה בדיעבד.

 

מה יקרה לאג"ח של אפריקה?

 

נכון ליום חמישי, איגרות החוב נסחרו ברמה של כ-60-55 אגורות לאיגרת. כאשר שווי החוב עומד בפועל על כ-1.05 שקלים. ההסדר מעניק לאיגרות שווי מלא, אך לא כולו במזומן, חלקו במניות אפריקה וחלקו במניות החברות הבנות. סביר להניח כי שווי איגרות החוב יעלה.

 

הכתבה המלאה מתפרסמת היום במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים